Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, March 9, 2011

Udang Galah, Kuala Rompin

Dah lama tak citer pasal "Riding"kan
antara hobi Mr Y...tapi trip kali ni aku tak ikut sebab takde genglaa
semua "single man" tak koser aku

tapi aku bukan nak citer pasal riding ni pun...

Nak citer pasal "Udang Galah" sedapnya tapi telan air liur jelah dgr Mr Y citer
katanya nanti one find day nak bawa aku pulak yolah tu..
bilala agaknya

Tu dia....udang galahnya....
nak tengok lagi..takperlah kasi cuci mata jelah yer...aku pun kempunan tak dapat
rasa tengok pun jadilah

Besar besar tu.....

tengah tunggu untuk dimasak...mmg gemuk2 udang galah ni

Pucuk kaduk & kacang botol lawan dgn udang galah goreng ...mmg pembuka selera...

Udang galah masak lomak cili api

Sambal Udang Galah lawan lak dgn sambal belacan mmg yummy...aku citer berdasarkan citer Mr Y jelah....tak rasa pun aku tau mmg sedap hehe

Dah habis makan apa lagi balik tidooolaaa...


Last sekali baru citer kat mana nak makan udang galah happening macam ni
kat Leban Chondong, Kuala Rompin

Psst: Nak citer lebih2 pun aku tak pergi...so jadilah kalau nak cuci2 mata & kalau ada yang nak pergikan...



22 comments:

DaZzlingLilLy said...

kat tempat i kitorang panggil udang harimau...mmg best udang gemuk2 gini makan mesti berselera jer..

Rinna said...

Aduii tgk pun dah tau sodap tuh.. :) Tak per nanti Mr Y bawak laa tuh.. hehehe

ratusiput said...

fuuhhhhhhhhhhhhhhhhh gemoknye udang....mmg sedap tu especeially sambal udang...kecur2...

Softtouch [Hanim] said...

rindunya ngan sis....

wa udang dia gemuk2..puas mkn ni sis...goreng pun sodap...

NUNU EERA said...

dpt tgk je la kite kan.. ;)

pak long said...

salam...
sedap makan udang galah...

rasp said...

mmg buat i terkecur je pepagi buta nie sis...
dah le i nie mmg suka makan udang...
yummylicioussss...

maira said...

wah.. sedap tu beb.. harga ok x?

el said...

kalo udang besor2 gitu sedap dipanggang dibakar or direbus gitu..baru terasa isi dia yg fresh..huhuhuhu sedapnye

Mr feckry said...

menyengat siut..udang tu

Azmiezas said...

ya ampun!! sedapnya..terliuq sangat..

Ermayum said...

adoi sungguh terliur tgk udang lama dah tak makan bagak cam tu

ASSOYFINGER67 said...

tak tahan rasenyer!!!!

qellissa said...

sedapnya tgk udang tu..besar2.Apa nama kedai mkn tu beb?ke semua kedai mkn kat Leban Chondong mmg masak udang besar2 cenggitu?

-oP_ida- said...

udang dia demok-demok....sedapnyaa.....

ieda said...

beb lama tul x singgah sini huhuh
beb ke kuala rompin noo .. x mo singgah pekan huhuh
waa den punn x pernah makan udang galah mcm nie .. adehhh :)

SURIA AMANDA said...

wah..hubby akak siap amik gamabr utk akak tepek kat blog eh..bagusnya..udang tu mmg seksi la kak...

a loqman said...

aku memang suka makan udang galah ni

mummysyafie said...

mak aii..sedap² nye undang galah tu.

Rama2Ungu said...

wuuuuhaaaaa...sedapnyeee...kecur air liur nengoknya..feveret tuuuu........slrppppp..

Shu Shinju said...

gemok2nya udang galah tuuuuuuuuuu....kecoq ayaq lioq cheq !!!!!!!!

TINTA SULAIMAN ENTERPRISE said...

Salam..
Jika ingin menikmati kelazatan udang galah kuala rompin resipi mak ngah...
dan anda di lembah klang....
sila lawati

http://udanggalahkualarompin.blogspot.com/

kami menerima tempahan udang galah kuala rompin resipi diraja untuk mereka di lembah klang..