Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, March 8, 2011

Pagi Pagi Bertenggek kat IKEA

Aduiii rindu lagi kat blog....
teruk gak blogging la ni jarang2
tapi nak tinggal terus tu tak mungkin...
insyallah aku harap semua ni hanya bersifat sementara
....tingin sangat nak aktif...
tapi apakan daya....huhu
tapi thanks to korang sebab sudi gak jengok blog ni
tu yang buat hati tak sampai nak tinggal terus

Patutnya citer IKEA ni from last week dah amik tp sebabkan
aku dah amik gambo beria untuk tatapan korang...
haruslah update jugakkan...walaupun terbasi sudah....

allllaaa lagipun IKEA sales ni sampai 20 March...
ada masa lagi kalau nak sopingkan...
so aku amik yang mana menarik hati aku jelah....
tak kose ler aku nak amik semua gambarkan

Sampai2 ajer tak la ramai orang macam weekend...
nak pilih barang pun payah....
ni cam lenggang ler sikit...ramai gak yang datang...
ni ponteng keje ker ataupun time off ni
orang keje aku soping bagusss!!!

Memang tak sempat yeye jer keluar rumah pagi pagi buta
(tak ler pagi sgt...pukul 8am...
oklaa tu kan ingat rumah dekat dgn IKEA
confirm leh sampai ONTIME...
last2 lambat 30minit...kempunan nak dapat free breakfast)

Tapi breakfast kat sini mmg bess...
sebab cappucino dia sedap...total breakfast ni pun RM3.70 murah jerkan..
coffee kat situ refilllah sampai pengsan...kalu tak nak coffee ..tea pun ada

aku prefer cappucino dari coffee biasa lagi sedap...tak silap espresso pun ada

Asal datang IKEA ni gak ler wajib beli..walaupun ada stok kat rumah harus beli
tapi beli ni sekali jer...beli refill dalam 9.90 ajer...
tapi aku dah ada 2 takut satu rosak or misplace...

maklumlah kat rumah kan ada
"baby berbulu"
harusla guna mende ni...
tapi mmg berkesan...especially kalau untuk habuk...

Antara yang sales kaler merah jer...some of the item still normal price..yang aku dok aim pun maintain jer price...tapi dah berkenan sgt beli jelaaa

Kiutkan meja solek ni
ala ala English gitu

Sesuai sgt letak kat stor...organize...

Last but not least....wall shelf yang melekat kat dinding ni turun from RM69 tu RM49 mmg berbaloi...berkenan sungguh nak letak photo frame
kalu bilik kanak2 pun cantek ni
warna pun soft...

Psst: Tak semua barang sales....ada yang murah betul tu kalu ada budget baik grab ajer...tapi kot mana pun kalau dah sampai IKEA mesti nak capai gak ...hehe

18 comments:

Nazatul shima said...

beznye dapat g ikea...bile la cma nk gi sane nih...haih..tggu cuti lame la jwbnyee..

el said...

cantek meja solek tu
kalo letak kat bilik budak kecik anak dara mmg suwitttttttttt

Mr feckry said...

gua penggemar kucing- comel gile baby berbulu lu

SURIA AMANDA said...

kalau Lisa sure pergi satu keta..balik kena sewa keta lagi satu..cantik2 la brg dia..

MiYOKO SuKi said...

kek daim ade lagi takk??

atty's said...

banyak ke borong posh ?

ratusiput said...

huh pakkal je ikea takde kt jb.kalau takkkk.........plg dekat jb ni ikea sgapore.tp taktau jalan la pulak... :)

mr_mrs mikko said...

waaa.......
apsal la xda ikea dekat sabah nii..
geram weh!
i love da furniture and deco there..
uuwwaaaa..
nangis ah

-kak LiMaH- said...

Betsnyaa ...dekat ngan ikea.... blew soping bila sales.....

chupp...bekenan hat rak paling bawah skali.... chantik sngt... =)

Rinna said...

Sgt menarik tapi bila nak pergi nie..adess.. :)

NUNU EERA said...

da terjah ari tu.. tpi xbli pape sbb yg nk sema x sale.. :(

Dee said...

koman2 pun kalo dh smpi ikea..mesti beli 1 barang kan..

Datin Paduka Bokbong said...

yaaaa...akak pn dh melabur byk kt ikea utk sales ni..mmg gile2 kn!!menggoda sggh!hehehehehe ;P

seedee said...

IKEA dh start sale yer? leh la gak pi pusing2 windows shopping... pastu mkn meatball.. yummy...

DaZzlingLilLy said...

best nyer dapat gi ikea sales tu...

WendyPua said...

Thanks for sharing,
i plan to buy the glass rak!
u made me more eyeing on the rak!
is time to have place for my miniature perfume!

rasp said...

i nie kalo ke ikea leh dok lama ooo...
belinya tu tak seberapa sgt pun...
lebih ke berangan hehehehe

ieda said...

dasat beb ... kalau den poyie mauu beli semua yg sale2 tuu ekekke :) kalau pulus ada loooe :)