Klik Jangan Tak Klik

Friday, December 31, 2010

Tips Menggubah Bunga

Yeeehaaa!!!hari ini cuti bessnyer
kalau tak cuti pun aku cuti gak nak clearkan cuti tahunan
yang masih ada saki baki lagi tu

Tiba2 la kununnyer walaupun belum masuk tahun
baru...nak ler berdeko2 sikit
yelah dari takde buat apakan baik berhiaskan
bukan diri sendiri je nak kena hias rumah pun mau hias daaa

Ini antara deko yang aku beli kat SSF...
siap bulb lampu untuk lampu Ikea yang terbakar hari tu...
pastu tak lupa dgn pewangi untuk burner
"vanilla flavour" sedap bukan untuk makan tapi untuk bau yer...
rasa macam nak makan jer!!!

Masa beli ni pun dok tingat kat balang ni yang sian tak letak2 lagi bunganya

Tu dia batu tiruan cantekkan ada macam2 kaler tapi aku matchingkan dgn bunga
harusler aku pilih kaler ala2 rainbow tu

Ni nak kasi tips ala2 eric leong...kalau beli bunga kat SSF or tak kisah la kat mana
jgn ler pi potong bahagian bawah tu rugi beb incase nak tukar kat vase
lain buleh recycle balikkan...jgn membazir...so just bengkok jer bahagian bawah tu ikut
saiz vase anda
(kunun2 bagi tips hehe)

Tips lagi ...kalau nak rumah wangi semerbak letak ler pewangi kat munger2 tu
semerbak la rumah korang nanti
patutla stok pewangi aku cepat habis semua bunga aku dok letak
hehe

Siap sudah gubahan bunga hasil kerastangan aku
oklaaa tu...kiut yang penting kaler tetap purple
Ingat next year
(eeeeleh next year la kunun padahal tinggal lagi brp jam jer nak countdown ni)
mau tukar kaler lain pulak!!!

tu dia mmg sedondon.....cantek tak!!! cakap jerlah cantek hehehe

Psst: Ini entry auto publish yer...sbb aku selesa buat entry kat office tetiba tenet laju apa lagi cepat2 update...

13 comments:

Softtouch [Hanim] said...

sy x reti gubah bunga..kat umah sy ni mmg xde hias2 bunga...heeeee

princeduyong said...

cantik...nice..

ieda said...

heheh cute jer .. pandai lah jugak ko gubah ..

YanaMIB said...

nice..rajin betul sis mendeco²..hehe..sy nih al femalas...especially tang nk lap habuk..adeh~ camno la nk kawen nih...huhu~ =P

Haziq Yaacob said...

Lawa nye..tp x pelbagai kan sudut pandangan gmbr tu ke? :D

alinac lover said...

waaa..smart tu

hehhee

Miecyber said...

Tangan saya terlalu keras nak buat kerastangan...

Happy New Year 2011

Zakiah_MamaAdamz said...

hehehee...tips bunga lak eak...cayalah...

mummysyafie said...

cantik..lebih2 lagi bila munge tu kaler purple..

el said...

el sllu gak sembur pewangi kt bunga tiruan tu at least leh thn lm baunye..n umah pun wangi jek kan ahaks

Ogy said...

errrkk....cantek3...hehee...tambah skit lg bunga bg rimbun lg cantek..

Mimy Hamid said...

cantekkk...aku nak cari pasu cam tu la..mana nak beli..nak murah je..aku nak deko bunga umah aku la

Mimy Hamid said...

cantekkk...aku nak cari pasu cam tu la..mana nak beli..nak murah je..aku nak deko bunga umah aku la