Klik Jangan Tak Klik

Monday, December 13, 2010

Selamat Pengantin Baru KakTUN

La ni kan musim "mengawan" sana sini pun orang kawen
mmg kenyangla tiap2 hujung minggu kalau jemputan penuh hehe
silap2 tak payah nak fikir masak apa
fikir jer nak pakai baju apa...
bukan penganten jer pening pale nak fikir
pakai baju apa..yang nak pi rumah orang kawen pun sibuk nak melaram pakai
baju apa....yang paling bess la ni siap tanya tema pengantin warna apa
bulehla nak matching kaler sedondon ikut temala kununnyer
hehe

Kita tengok lauk pauk dulu....penganten sat lagi naaa
"Kari Kepala Ikan" baek punyer

"Ayam Goreng Berempah" yang sentiasa menjadi fav aku
ada lagi lauk bess..."Udang Goreng Tepung" tapi aku tak amik gambo...sedap!!!

Sebab sibuk naaa amik gambo aku...
tapi mmg bess la lauk pauk yang dihidangkan
cuma tak puas makan..kelainannya cuma hidang nasi putih jer...tanya dekat Mr Y
naper takde nasi minyak..at least adalah choicekan...ni cuma nasi putih ajer..
kempunan ni nak makan nasi minyak...biasalah kalau kawen wajiblah ada nasi minyak
barula sinonimkan

Berbalik pada cerita tak puas makan...biasalah aku kalu nak makan
mesti ada ketenangan..chewah...tapi baru jer nak telan..
kiri kanan depan belakang
sedara mara mai nak ajak bersalam & bersembang
almaklumla dah lama betul tak berjumpa
tapi mmgla majlis perkahwinan nilah masanya nak mengeratkan sillaturahim
bess ooo dah lama tak jumpa
macam2 perubahan....ada yang mengecil..ada yang mengembang
paham2 jelah yer
hehe

Para tetamu tengah tunggu penganten sampai
takper kita beramah mesra dulu...

Nilah dia my cousin "Kak TUN" aka Roszilatun
nama sedap2 tapi kami panggil kaktun jer...kekadang bunyi katun pun ada
hehe

bergambo my father's sister...wan cho...wan chu aku pun dah tak berapa ingat
sebab mmg dah lama tak sgt tak balik Teluk Intan
so masa nila baru nak berjumpa
kalau dulu balik kampung pun more to my mum side...
Bagan Datoh...padahal bukan jauh sangat pun...

Last sebelum nak balik amik gambar dulu..camera sana sini tak sempat
nak ready dah ambil gambar....jadilah gambo "candid"

Me & my auntie...Wan Chik...kalau pi mana2 orang confuse mesti ingat aku ni her daughter
auntie aku ni baru betul2 chinese...cina masuk islam
tapi aku bukan
" Im pure malayla"
jenuh nak explain tak paham2...

lagi satu yang peliknya pasal wedding my cousin ni...depa tak main
"kompang" masa pengantin sampai pun kitaorg dikejutkan dgn bunyi
macam "kapal terbang" tengok geng2 moto besar mai
tapi bagi aku lebih afdal kalau ada paluan kompang
baru2 terasa betul2 adat melayukan

Masa ni aku pun dah penat tengah dok panas terik Mr Y kan giler motor
heboh dok suruh aku bergambo dgn motor besar...layan jelah
walaupun panasss menten vogue hehehe

Psst: Aku ucapkan selamat pengantin baru untuk kaktun semoga bahagia dunia & akhirat amin....

24 comments:

Azmiezas said...

baru ari ni baca pengatin datang dengan paluan bunyi motor besar...

Ellen said...

wah ..cutenya sis berbaju kebaya..hehe...selamat pengantin baru juga untuk Kak Tun..

fikaryna said...

posh..mmg iras cina..mmg kalau jumpa mesti ada yg tanya ek..huhu..

qellissa said...

selamat pengantin baru kak tun! wah vogue nya dgn baju biru u tu...teruja tgk motor2 besar tu beb..

☆ lieya latif ☆ said...

CANTEKNYE you sis...suke laa tgk kebaye you......mmg cantek.....betul tu sis..skrang ni dah mule laa musim nasi minyak....tu yg syok tu......dpt gantung kuali heheeheh

ComeyBelako said...

amboi segaknya mami pi makan kenduri. siap pakai aksesori tradisional gitu. buleh pinjam nih. hehehe...

-aNida OtHmaN- said...

SAMAT PENAGNTIN BARU to kazen awak posh......

vroOOm....vroOOm fuhhhhh bunyian itu sangat menterujakan....beshh wooo....

SyaNa said...

wah kenduri kawen ade kepala ikan
jenuh la nk meratah

Rinna said...

Mmg time org kawin2 nie laa leh jumpa sedara mara yg jauh2. Leh bertanya kabar..kan.. leh chit chat semua..Seronok kan.. :)

Muaz Faris said...

biasa lah tu..
tapi nanti gi kenduri kahwin orang..

kena gak hulur kat ownernye kan..
haha..

YanaMIB said...

skrg ni mcm² style utk bgtau kedatangan pengantin..tp sy pn prefer kompang..kalo ada cak lem pong lg mengancam yu..hehe~ ^_^

Softtouch [Hanim] said...

bestnya pg rumah org kawin..tgk lauk2 dia, suka betul sy...yelah kat majlis kawin2 ni lah tmpat utk mgeratkan silaturrahim antara sedara...

SURIA AMANDA said...

cantik pengantin baru..pengantin lama pun sama jugak..

atty's said...

SELAMAT PENGANTIN BARU UTK KAKTUN.
SUKALAH TGK COLOR BAJU PENGANTIN..CANTIK

Mr feckry said...

lauk pauk yang best..selamat pengantin baru

mummysyafie said...

selamat pengantin baru tuk Kak Tun..

Eri-chan said...

hush dasyat2 motornya yek... besau2..
ehehe u dgn auntie u muka lebih kurangla...

Cikgu Yus said...

hujung2 thn nie mmg musin kenduri kan... seronok melantak dan syok menggantung periuk.

el said...

nasi putih kalo mkn ngan lauk pauk kampung oklah..kalo yg jenis daging ayam tu cam x best je kan..org pun sllu buat nasi myk ngan nasi puteh...hehehehe

AngahSayang2314 said...

perhhh teranggat menu dia isma...
apa pun layan air liur jer la

zura@iwan said...

slmt pgntin baru....

pstt; ai pon dh tjebak pakai bj kebaya uols..hehe

Ogy said...

ingatkan u pi kenduri pakai vogue2 gitu nek motorr...br nk rs kagumm td...hihihi

Anonymous said...

http://www.kellyhermes.com/ Hermes Kelly

Anonymous said...

http://www.wwwhermeshandbags.com/ Hermes Replica