Klik Jangan Tak Klik

Thursday, December 9, 2010

Drink Testing

Biasa dengar "food testing" kan
kali ni buat "drink testing" pulak
Pagi2 kita minum dulu
hehe

Aku bukanla penggemar Starbucks pun
suka lagi Coffee Beans
tapi dek sebabkan ada staff price
layan jelah...kalau tak tak koser aku mahal
kecuali orang belanjala hehe

Nila dia promo for christmas

Citer dulu "Toffee Nut Frapuccino"

Terai Ice Blended with cream
yang kaler coklat kekuningan tulah
ada taburan toffee nut...rasa lebih kurang macam caramel
siapa yang suka manis2 sikit bolehla terai

Kasi korang terliur lagi hehe

Yang ni pulak "Peppermint Mocha Frappucino"
yang ni khas untuk penggemar chocolate ada
rasa mint sikit...macam berangin tapi tak strong

Ambil large beza harga pun tak bnyk2 RM1 jer

Kekadang kalu nasib baik...aku pun tak pasti dia bg ni base on what
dah dia kasi free amik jelah
tapi depa pandai mana ada mende nak kasik free gitu2 jer

Kena buat keje sikit...ala bukan susahnyer pun just do a survey

habis jer survey tu depa akan kasi complimentary beverage ID
untuk claim free drinks
jot down the code lepas tu claim dekat mana2 Starbucks outlets
baru ler buleh dapat free drinks...
dalam masa 14 hari jer tau from date purchase...

Memandangkan aku dah terai dua2 promo tu amik my fav lattela
"Caramel Machiato"

Takut nak letak white sugar...letak brown sugar
healthy sikitkan..low calorie

tengah gigih kumpul point nak dapatkan 2011 planner...
entah dapat entah tidak...tahun ni macam senyap jer susah betul nak dapat organizer
or calendar.....kedekut or budget
dengar rumours next year economics crisis

Psst: Kot2 ada yang nak gunacard aku buleh gak...tulun tambahkan point...kot2 ada yg nak kena belanja pun buleh...doakan aku naik gaji amin hehe

31 comments:

apek poyo said...

haa ...ye..secawan je bole jd 15 henggit

AngahSayang2314 said...

isma mudah2 naik la tueee

☆ lieya latif ☆ said...

wah sis, ni baik punye promo ni....terliur lieya tgk tau hihihihi......tu laa harga mmg mahal, tapi disebabkan sedap..sanggup gak pi beli kan....

dya adriza said...

Mak aih~ Terliur den..

A.D.A.M. said...

Peppermint mochaaaa. T___T

Hidup Ini Adalah Kenyataan said...

wah bestnyer...

makdara TERdiva said...

same2lah kita berdoa semoga naik gaji january nnti :)

mai jemput makan cornflakes

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah lama xminum kat starbuck nie...sedap aku suka..hehehe...

y@n@ M!B said...

suka tgk whip cream tu..mengancam ah! ^_^

sy pn nak nek gaji gakkkk..sob sob~ kita doa sama² la yeh sis..huhu =)

Softtouch [Hanim] said...

sedapnya air2 tu..suka yg coklat tu tp ada rse mint2 yer sis..xsuka rase mcm tu...meh bagi kad sis sy tlg collectkan point..he he he

TopsyTurvyMum said...

terliur aku tgk barisan air2 yg lazat tuu..

tumpang tengok jer laa pastu imagine masuk tekak aku ekekeke

Mr feckry said...

gua nak teh o beng je

Nuf4u said...

salam ziarah dan singgah

el said...

dulu el sllu g SB ni
tp sejak dpt tau dia xde dlm senarai halal terus x g
so el g terjah CB jek
tu pun ms poket penuh hahahahaha

posh terjah blog cikepal smlm dia ada buat n3 psl senarai restoran halal di msia..SB in the list

sory kalo el silap

SyaNa said...

aku pn xgemar sgt SB ni
tp bleh la layan kadang2
ari tu silap xtry promo christmas tu
pegi amik yg frapacinno biasa
rugi rugi

Delimasari said...

best kat sini jamu mata = best22 air tu

Dee said...

x penah lg minum starbucks..selalunya san francisco je..sama je kot rasanya..

whitecappuccino said...

sedapnyerrrr!

teratai said...

salam, sory to ask, starbucks ni halal ke?

niesz said...

sedap nye kak, xpnh lg niesz try minum kt ctu..

dayah SnoW Heuka said...

fuyo0oo starbuck :o

fikaryna said...

amin..

naik gaji tambah rezeki..:)

Mimy Hamid said...

eh krismas menjelma eh...sbb starbucks dh ada tofee..besttttttttttttttttttt

AngahSayang2314 said...

alamakkkkk posh sibuk yerr.....

Ogy said...

ayoooooo kopi mahal ni setahun sekali pun lum tentu dpt..sbb incik hubby kureng minat...selalu lalu sebelah kedai jele..amek bauuuu

Ain Zulaikha said...

wahhh starbuck tu, 1 kopi da berbelas ringgit. untungla :)

psst2x, tp orang kata starbucks non-halal.. huhu

mummysyafie said...

dear..saya kurang gi starbucks. lepak sana pun kalau kekawan ajak. tapi takpe, nanti kalau singgah saya tolong kumpul kan points tu posh k. tapi camne erkk..bagi no kad je bleh??

papabear said...

bestnyer dapat try all those drinks :)

btw how do we add our bloglink to your slide down there?

Daleela said...

Dear.. its STARBUCK = duit israel.. tapi kalu free, try jelah...

qellissa said...

starbuck sedap sey...

ERMAYUM said...

i suka star buck but kat sini takda bagel keras tu kat coffee bean ada but tak kirala apa2 kopi mahal memang sedap :) last yr i minum star buck 2, 3 kali seminggu nak kumpulkan planer tu :)