Klik Jangan Tak Klik

Monday, November 8, 2010

Kalau kuruss I comel tak!!!!

Long weekend ni mmg tak sentuh laptop ada jer kerjanyer
sibuk manjang...entah apa yang sibuknyer tak taula hehe

So pagi ni pun ada ati nak menyambung cuti
mengalahkan yang celebrate Deepavali
nak datang keroje pun maless jer
jenuh si Mr Poposh dok kejut suruh bangun
(aku mmg tak perlu alarm clock...Mr Poposh cukup time jer dia pun mai la kejutkan tuannya solat subuh hehe)

kunci jam yer2 jer pukul 5am
tak habis2 dgn 5 minit lagi
....5 minit lagi
last2 amik ko pukul 5.30am...jenuh nak bergegas pi mandi

Mesti ada yang bertanya apala khabar Mr Poposh
dah kembali sihat ke tak

Mengikut my observation tengok macam sihat
tak nak cam dulu confident sangat lepas tu dia sakit
balik...so just buat tak tau jer
tapi tengok dia mmg ceria & aktif la ni
kejap2 meroyan lari sana lari sini
mungkin itu cara dia "exercise" kot
cuma la ni aku rasa dia dah kurus sikit
tapi bila dukung keberatan masih di tahap yang sama
antibiotik baru habis...cuma continue dgn dua ubat lagi masih diteruskan

Ini tabiat yang biasa lepas makan
dah kenyang apa lagi dudukla dia macam ular sawa kekenyangan
sambil membersihkan bulu2nya...
dah lama tak mandi ni sejak sakit ari tu
aku nak jer mandikan dia..Mr Y tak bg
kasi dia fully recover katanya
tapi aku rasa dia dah baik ni sebab dah tak pi toilet bnyk kali dah
dah mcm normal jer
cuma sekarang ni air dalam badan tu aku kena paksa dia minum pakai syringe
la.....supaya kidney dia sentiasa bersih & sihat...
Makan pun masih bercatu kerap tapi sikit2...

Cuma kekadang dalam hati aku masih fobia gak if anything happen to him again
apa2pun I have to be prepare..syg camana pun kalau Allah lebih sayangkannya
kenalah redha

Psst: Hopefully dia kembali sihat sepenuhnyer...cuma la ni makin demand....nakal ya amat....dia tau kami tak leh nak marah..kang sakit balik kang...sabo jela

28 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

aloooo tomeynyer mr poposh...

Softtouch [Hanim] said...

Alhamdulillah poposh dah sihat..barulah sis sennag hati kan poposh dah elok mcm dulu...

y@n@ M!B said...

haha ingt nk ty psl sis td..klu sis kurus x lawa kut..cam skrg oke pe, solid gitu..eceh mcm penah jmpe sis kn..huhu~ =P

lady XOXO said...

wah.. comei nyer kuceng tue.. ehehe.. awt tu tak cihat ker.. cian poposh

Bulan said...

alahai..tomey nye kucim~

Asam Makruh said...

rasa macam nak colek je kucin tu bawak lari.. thihihi

☆ lieya latif ☆ said...

olololo cute okeyyyy!!!

mr poposh yg kejutkan u yeak...so manje gitu....

harap2 sihat laa mr poposh.....risau ati kalo pet kita tak sihatkan....

Kyuubi said...

haha comel la..dh makin sihat.. ok la tu, moga lepa sni tmbh2 la sihat :)

Izan Ishak said...

kalau poposh kurus tak comeyyy dah lah. takpelah gini pun...hehe... pandai posing masuk belog ye~

Delimasari said...

udah sihat poposh...

Dee said...

syukur dia sihat..kalo x kesian tuan dia..susah hati..

ratusiput said...

ade hikmahnya ko jaga poposh bebaik ni.hope dia cpt sembuhla...risau kan kalau pet yg kite syg sakit n tak aktif cm slalu...

honey amour said...

comel la si meow tu..tp takleh nak bela kat umah,nanti budak Qistian kena flu.. huhu :(

giha lalala said...

huhu Mr poposh rupenye..
igt kan tuan nye blog nk kurush!
hehehe.. :P

TopsyTurvyMum said...

tucen kalau kurus2 tak comel..
gumuk2 camni baru sedap mata memandang, sedap gak nak gomol2

Alhamdulillah dah sihat Poposh:)

umi_e said...

harap poposh akan terus sihat dan aktif ya... take care

Zezebel said...

Kesian Mr Poposh tak sihat.
Dia jarang dapat keluar rumah kot.

Joy said...

manjaye dia...hehehe..mr.poposh tau2 aja uols x boleh marah2..kang sakit lagi kan...sweet aja bunyi nye

mummysyafie said...

kalau abang n wawan jumpa mr poposh ni..harus kena gomol puas²

rasp said...

tipah tertipu...ingatkan pasal u kurus...
puaslah i dok pikir...
u nie dah memang kurus apa nak kurus lagi hahahahaha..
smoga poposh kembali sihat seperti sediakala ya sis...

diana said...

nak tanya la ..
dia makan ape ye??
kucing saya kat kampung makan whiskes tapi bulu dia syik gugur je..
nak dukung kerap2 sangat pun tak boleh..lagipun anak saya dah besar ni ingat nak ambik kucing tu tinggal dengan saya semula..bila gugur bulu2 ni suami mesti tak bagi..

Rozita said...

hi poposh..cutenya

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

dah sihat nyek poposh...gud...

Mimy Hamid said...

takmo posh kurus..kesian..takpe nanti ko bagi dia makan ubat tau..jaga elok2...syg poposh...comey je time duduk...mokmok

Rinna said...

Alhamdullillah mr poposh dah beransur sihat..patut laa tuannya cam ceria jer..

Ada TAG utk Posh yer.. :)

e. indah said...

comelll si gemukkk ..beshnyerr jadi kucing ...makin gemuk makin comel ....

ieda said...

hai si poposh yg tiut .. ohh dah ok dah .. alhamdulillah .. musti cayunk sbb mr poposh banyak berjasa kann :)

el said...

ko bg mkn ape si gomok ni...sihat betul hehehehe xde ke plan nak beli member kt gomok ni hahahaha