Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, November 9, 2010

Buah masam tinggi cantik ker!!!!

Nak tanya korang pernah dengar perkataan ni tak??
org tua2 kan selalu cakap perempuan kalau
"buah masam tinggi" tu cantek
cam erra fazira nila
(dia ni pun guna teknik mekap gak ni)

Aku tak pasti ni bahasa org Perak ker apa
tapi aku selalu dengar my mom bila jumpa sesiapa especially artis kat TV
yang pipi dia bila senyum cam ternaik jer
dia mesti cakap
"cantek sebab buah masam dia tinggi"
ke mak aku yang pandai2 mereka cipta perkataan ni
hehe

Aku sedar walaupun "buah masam" ku tak tinggi katanyer

tetapi dengan teknik mekap yang betul
dapat membantu untuk menaikkan seri especially tang pipi yer

tapi kita org islam kalau nak bercermin tu jgn ler lupa selawatkan
itulah keseriaan yang semulajadi
walaupun tanpa mekap tetap terserlah keayuan
hehehe

tengok bila senyum pipi akan ternaik dgn semulajadinya...
tapi kalau setengah tu aku tak taulah sebab pipi naik semacam
udah macam flower horn tu kira tak semulajadiler
tak tauler botox ke apa ...
wallhualam...senyum pun udah keras semacam

Tapi kalau nak taw jenis mekap yang aku guna kita update next entry boleh
la ni cuma nak citer pasal penggunaan bahasa jer hehe
awal2 pun dah bagi tau ini bukan tutorial mekap yer
mmg suka bab2 ni cuma bab2 nak ngajor ni ada fail sikit

Masing2 Allah ciptakan dgn kecantikan sendiri betul tak
so kena cakap pada diri sendiri
as a motivasi
" aku cantik2...aku kuruss2"
apa saja yang baikkan
jangan ler pi cakap kuat2 pulak
sampai satu kampung pun boleh dengar
ini bukan aku yang ajar pakar motivasi yang ajar
so renung2kanlaaa
hehe

Psst: Insyallah next entry aku usahakan yer..hehe

25 comments:

☆ lieya latif ☆ said...

OOOO tulang pipi yeak sis....heheeheh...lieya baru pestime lak tau pasal buah masam tu kih kih kih

AngahSayang2314 said...

kasi up sikit... pipi tue hehehee

y@n@ M!B said...

natural beauty itu lbh baek...my fiancee cukup tak suka sy tepek mekap..adeh..cuma kdg² klu nk pi meeting atau function terpaksa explain kt dia bkn utk menunjuk kt org, tp as a self-confident..kan kaN? ^_^

atty's said...

tak sabar nak belajar make up..dr posh nie.

Myra Jay said...

Hehe..Klau camtu myra nk kena blajo teknik buah masam nie la ye..
Ylg ajarkan.. hehe

ID : Myra

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

erra fazira memang sangat cun..jumpa dia secara live..tanpa secalit mekap pun memang sangat cantik...hehehhe
ko pun cantik beb..buah masam tinggi tue mende beb??? aku xpaham la..hahahahaa

Softtouch [Hanim] said...

xpernah dgr pun org pggil buah masam..tulang pipi tinggi tu yer..mcm bila senyum pipi tu mcm ternaik..mmg cntik..

lady XOXO said...

wah ni kira perkataan baru xo belajar ar nie.. ahahah. .tak na dengar.. ehehe..

::PoRcUpiNe:: said...

keh3...
ingatkan buah masam tu yg bukit tuuuuu..hehhe
rupe nye mende len...hehe..
walau apepon,bersyukur saje lah dgn ape yg kite ade kan...:)

ieda said...

hahahahhah kelakor ayat tuu x pernah dgr layie sbnrnya beb .. hehe

ape2 punn x yah tunggu buah masam ker .. masin ker .. manis ker .. mu dah cun beb .. toksah diubah layie pemberian illahi kann :)

-NiD's- said...

ermm BUAH MASAM...ada stgah panggei BUAH SETOI....hahahahaha memamng comei kalO BUAH MASAM tuh naik bualt jaa..kalO lebih-lebih mcm u katalaa sis..bak FLOWER HORN..hahahahahaha "gelak gulin-gulin" ......

tapi u pn ada what BUAH MASAM...comei gitu.....=)

makdara TERdiva said...

aku buah masam x de..pipi jer yg naik..huhu

aku kurus 44X..aci tak?? heheh!

ratusiput said...

aku panggil tulang pipi... :)

Mr feckry said...

buah masam ke buah pelam

Azmiezas said...

seumur hidup akak tak pernah dengar la pulak ayat tu..hehehe...tapi unik la..

Bit Zamri said...

cheekbone tu ke 'buah masam'..hehe~
kita pun xda buah masam..huhuh
tp suka tgk org ada buah masam tinggi2, nampak comel..

kita org perak, tp xpernah dgr puuunn, panggil buah masam..hehe..
maybe sbb budak2 lagi..hahah~

Dee said...

ingatkan apalah yg buah masam..rupanya tulang pipi dia..hehehe..

simply nana said...

perkataan baru nie...he3...tp awk tak solek pun dah cantik..natural beauty...

Lady of Leisure said...

fes time dengar buah masam hehehe.. maknanya cheek bone lah ek.. hehe..

adda said...

kalah erra ni.. nak tanya sket.. blog ni mmg tadak shoutbox yek?

Mimy Hamid said...

hehehe..buah masam...aku ingat hapa lah..

Delimasari said...

xde buah masam sebab akak punya pipi mmg bnyak isi == hehehehe

el said...

hahahahaha buah masam cantek lah posh hhehehe
betul2 org xde buah msm pun tetiba makeup tu dia melangit kau kahhhhhhhhh

mummysyafie said...

dear..kiter tak suka buah masam ni. dulu uncle selalu kater kiter nyer buah asam macam ramlah ram..tak suka arrr

ERMAYUM said...

i tak pernah dengar org panggil biji pipi :) ni buah masam but i pernah dengar org cakap ketinggian or kecomelan buah masam ni lbh kurang memperlihatkan kecomelan breast kita heheh pernah dgr tak ? maknanya kalu pipi tu tinggi tegang comel cam tu la di tet tet tu heheh wallahualam :D