Klik Jangan Tak Klik

Thursday, November 4, 2010

CUCOQ!!!

Petang2 ni kalau dapat minum petang sedapkan!!!
sunyi tul opis ni maklumler kengkawan opis kebanyakannya
menyambut Deepavali

tapi aku suka jer suasana sepi camni
aman hidup aku takde siapa nak kacau bulehler aku blogwalking
kaw kaw!!!

Inila cucur ikan bilis...orang kedah kata cucoq!!
sedap untuk minum petang
for breakfast pun sedap

cicah pulak dgn gulai kambing lagi ler mantop!!!!kan
aku mmg tak makan kambing so aku cicah kuah ajer...
kambing pass kat Mr Y..hehe

bukan latte tapi nescafe yang ala2 latte
tapi sebab takde coffee machine yang ala2 Starbucks
or Coffee Beans jadi buatler latte ala2 sendiri punya
senang jer
mix susu cair + susu pekat
pandai2ler agak
aku suka buat camni sbb tak perlu letak susu pekat bnyk2
nak rasa manis...so ia akan rasa cam lemak2 gitu
camno nak cito ni...korang teraila
(macamlah org tak reti bancuh nescafe huhu)

tapi kalau org belanja lagi sedap
boss aku baru belanja jer pagi tadi
latte....niat dihati nak paw Ice blended frapuccino tapi sebab pagikan
harusler request latte ajer

tapi kalau nak less 30% meh datang sini aku belanja..
tapi korang bayar bleh!!!
pakai jer staff card

Insyallah coming soon
Berjaya akan launching loyalty card for public...so aku ingat more diskaun is coming
ala2 JJ card ..bonuslink tulaa leh kumpul point & get diskaun...

Walaupun Deepavali esok aku nak ucapkan pada semua kengkawan kat office aku yang majoriti
nye INDIA
"Vannakam Happy Deepavali"
datang kerja jgn lupa bawa MURUKU
dan juga pada blogger yang berugama HINDU
&
pada korang sah2 cuti panjang ni mesti ramai yang cuti2 Malaysia
kan
Happy Holiday ya!!!!

Aku tak pi mana2 kot Mr Y asik sibuk dgn keje jer
huhu


Psst: Thanks pada majoriti yang komen suka aku letak gambar bnyk2 yer....sebab tuanpunya blog pun suka tengok gambo dari nak baca meleret leret tu hehe

17 comments:

-NiD's- said...

cucuQ ikan bilih cicah ngan gulai kambing diseri plak nescafe...toin...toin..toin..terangkat.....sedapppp nyewww...

Rinna said...

Sedapnya..cucuq cicah ngak gulai kambing..tapi saya pun tak makan kambing gak ler.. :)

MiSs TOrA said...

teliuq tgk cucuq tu hehe..tora antu cucuq nk cket le =)

ieda said...

eppy oliday beb ..

thanx beb for ur advice .. really apreciate that .. aku akan cuba senyum walaupun ianya pahit ..

Softtouch [Hanim] said...

petang2 ni mmg sesuai lah peken cucoq...tp xpernah lah cicak ngan gulai kambing..xbape suka kambing...

Dee said...

happy deepavali n have a nice long weekend ye posh..

me..love coffee too..

.:reine:. said...

sis posh..nk cucoq gak..seems yummy :D

y@n@ M!B said...

cucoq buatan mak sy adalah yg terbaekk..ngee~

happy holiday sis..mmg syok dpt bgn lmbt sok..yeayy~ ^_^

Lady of Leisure said...

hamboi melampau tul cucoq cicah kari kambing sedap tuh posh hehehe

Notami said...

kalo nak makan cucuoq jgn lupa ajak ye! =)

akubiomed said...

Alahai gulai kambin apalar nasib saya kuahnya pun saya tak boleh makan sebab tak biasa. Hilang satu nikmat

el said...

sokonggggggggggggg
cucoq layan petang2 ngan coffee sungguh ngancem buk kahkahkahhhh

wahhh nti pinjam eh kad tu..posh ada kad ape lg..moh bitau cheq

qellissa said...

sedap jugak mkn cucoq petang2 kan..psst, i pon suka tgk entry yg byk gambor..lagi2 gambor u tu yg cun2..hihihi

Delimasari said...

sedap tu, lama x wat cucuq

mummysyafie said...

cucur ikan bilis tu cecah ngan sos sedapkan..

kat opis kami ni sorang je yang celebrate..so tak terasa sangat la sunyi nye.

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

petang nie nak suruh mama aku buat cucoq jugak la..huhuhuhu

Mimy Hamid said...

cucuq naaaa..sedap tauuuu...aku suka buat minum petang