Klik Jangan Tak Klik

Friday, October 8, 2010

Office affair

Kali ini takde tayangan gambar yer
cuma nak tanya pendapat korang
yang mana ada experience pasal
"office affair"
dekat office

Aku bukannya apa saja nak luahkan perasaan kat sini
sebab ini berdasarkan kisah benar yer
yang terjadi depan mata aku
tapi bukan terjadi pada aku yer

tak pernah lak dari aku start keja sampai la ni ada jatuh cintan
dgn colleague sendiri
main2 tu adalah hehe
( Mr Y jgn mare yer...)

tapi la ni mmg problem betul
asal sorang ada masalah
I mean sakit ker apa
sorang lagi pun tak dtg
semata2 nak jaga couple dia tulah
padahal BF dia tu pegang post yang agak penting
kalau takde pun problem

Lepas tu kalau lambat datang keja
dua2 pun lambat datang

lagi bess punyer cerita
bila dua2 tengah hangat BENCINTA
masing pun tak boleh nak coverline
mesra2 biasa tu oklaaakan
tapi dah sampai kissing2
aku yang tengok pun phening & jadi malu2
beb..ini opisla mau romen2 balik rumah
daa

find aku faham CINTA tak kira di mana pun tp
kalau ada yang pandai coverline tak bawa sampai ke office oklaaa
be proffesional okey...
apa pun tetap ada pro & contranya

tu sbb setengah company tak galakkan pasangan BENCINTA keje satu office
sikit sebanyak mesti ada konflik
belum lagi masuk bab jeleskan....


Happy Weekend U all

Psst: Ini pendapat aku ajer...kalau ada yang terasa or mengalaminya harap maaf yer...

21 comments:

Softtouch [Hanim] said...

sy pun xpernah mgalaminya n kat opis ni xde plak becinta sama2 pun..betullah kdg2 ade jgk opis yg xnk suami isteri kerja sama2...yelah ssh kan...biasalah sis bila org bcinta nie..kdg2 terlepas jgk yg xpatut nyer mcm yg sis ckp tu..lupe diri jap..he eh he

ME said...

lari parah & sakit mata kalau yg bercinta tu husband org & isteri org ... dan kalau melibatkan bos & staf lagilah .. realiti kehidupan. Yg terbaik cubalah elakkan .. bayangkan kalau pasangan kita yg buat begitu, sakit rasanya.

y@n@ M!B said...

bg sy x slh nk cintan cintun kt opis..tp ada batas la..jg adab..kita pi opis as a professional utk bekerja..klu nk menggedik² tu after opis hour boleh buat kan?

klu dh rasa cintaaaaaa sgt, kawen je lah! lebey afdal..kureng sket dosa dorg dan dosa org yg melihat..

peace peace v(^_^)

Mr feckry said...

gua kureng sikit kalau se ofice

atty's said...

kty sokong 100% posh..kot ye nak bercinta..kena pandai cover line..jgn sampai org meluat..

AngahSayang2314 said...

uittt kalau tanya angah entah la... hehhee sorryyyyyyy

Mimy Hamid said...

payah couple satu pejabat..aku tak minat sori..lain department okeh..tapi aku tak de pengalaman..tunang aku pun opis lain..uhuh

makdara TERdiva said...

kalau same2 single x de masalah, tp kalau satu single, yg 1 lg double tu yg problem..@ pun dua2 org punya..

ini semua terpulang pd diri & hati msg2..sbb msg2 dah besar pjg..kan..x pun, kalau berani ko sound je la dorang tu..haha!

zura@iwan said...

ngeee....x suka nk bcintan cintun ngan colleague ...susah2...haha

ratusiput said...

tu la..nk sound kang jd masam muke.nak tak nak kena tahan biji mata telinga anak tekak sme la...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

klu dapat di elakkan tanak la aku keja satu co dengan my asben...xsuker la...kang klu kena marah dengan bos kang laki kita nampak harus la malu kan..ohhh nooo....

ainzuryn said...

penah gak ada kawan yg bercinta satu opis. Bila bergaduh masing-masing masam muka kt opis. Abeh sume org tau, malu jer... pastu esok dah damai mesra-mesra depan org lak...nyampah jer org lain tengok.

fndrocka said...

Ofis tempt aku praktikal dulu mggalakkan bercinta sesama ofismate.ada 5 pasangan suami isteri yg berknalan kat ofis tu

Eri-chan said...

ooo i ada pengalaman..berani mati tak ckp kat blog u..tp kejap je, sebab lepas tu i benti keje...tak lama kendian, dia pun benti keje..in the end..takde jodoh pun..

pasai sakit mata tgk couple satu opis ni pun dah muak..takyah ckp bangsa lain aku no hal ko nak peluk ke ciums..ni melayu Islam pun buat...kuasa aku tgk woo...dpt dosa kering jek..

Eri-chan said...

ooo i ada pengalaman..berani mati tak ckp kat blog u..tp kejap je, sebab lepas tu i benti keje...tak lama kendian, dia pun benti keje..in the end..takde jodoh pun..

pasai sakit mata tgk couple satu opis ni pun dah muak..takyah ckp bangsa lain aku no hal ko nak peluk ke ciums..ni melayu Islam pun buat...kuasa aku tgk woo...dpt dosa kering jek..

~ ( LayDee_N ) ~ said...

yes... coverline itu penting!!!

ieda said...

hahahhaha x best langsung couple satu opis nie .. no privacy beb .. kalau hubby & wife satu opis punn x best ..

si hb kena tegur , silap aribulan hubby & wife x gi kerja .. huhuhu

RuSh D said...

x pandai cover tol...cintan2 tue cover ler..hahah

mummysyafie said...

jap..jap..kalau mesra kat opis takpe. kalau datang lambat sama² takpe. kalau tak boleh cover line takpe..cuma persoalannya.."sampai berkising ke" mak aii..dah tak tahu malu?

bangsa apa dear? kalau agama Islam malu la kan

naini said...

Congrats Is..ops.POSH. Dah jadi blogger. Blog yg memang BEST dan penuh INFO. Bila baca..semangat mau jaga muka, badan, kesihatan macam sudah datang la. Keep up a good work! Psst....sapa yg bercouple tue? Aku kenal ke agaknye??

NeenaAnuar said...

seeloknye transfer jerk ke department lain2... itulah yg diapplikasikan kat gomen & bank rasanyer.. fully swasta jerk yg tak amik berat isu nie...