Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, October 27, 2010

Mesti ada yang kempunan

Sebelum aku story yang sempat dimakan
oleh aku yer
better story yang kempunan nak makan yer
buffet harus ler banyak makanan
jenuh nak menerainyer...
(I luv food testing)

Ini depan PIL harusler coverline...makan..makan habiskan jugak
biasalah org tua mesti bising
bg depa membazirkan
kalau aku dgn Mr Y aku rasa2 pastu aku pi cuba yang lain

Sate secucuk pun aku tak rasa but MIL kata sedap plus the gravy

Ini pun langsung aku tak sentuh...tak larat nak masuk perut dah...
ada jeruk & buah-buahan

Ini section kesukaan aku
macam2 jenis roti ada...dan mmg sah2 sedap
aku suka jer roti ala2 western ni
tak sempat lagi!!!!huhu

Steamboat pun ada Mr Y jer la menerai
dia ni pandai aku dok sibuk layan PIL dia sibuk layan diri makan

So citernyer aku tak sempat nak makan sebab tulun melayan
takperla janji semua happy!!!

tula perangai aku kalau dah heboh ramai2 aku tak reti nak makan
kalau aku berdua jer dgn Mr Y pandaila aku makan
tapi kekadang tak jugak aku ni suka pot pet2 makannyer
adalah seciput...pastu bising lapo huhu

kat sinila restoran Halia tu...SDCC...repeat for 2nd time after buka puasa

Rahsia awet muda pak mentua aku
mau tau ka

**

**

**

**

**

**

**

CAPATI laaaa!!!!
aku pernah gak ler terai amalkan
tapi tak lalu gak ari2...
tu sbb kalau nak diet better ambil capati
dari tosei
tosei pun tak bagus sbb dari beraskan
roti canai lagi ler tak bagus kalori sekeping tu ibarat
cam makan nasi lemak & kena lari 12 pusingan padang bola
pengsan!!!!!

hari2 dinner dia mesti ambil capati
(korang mesti gelak...betul daaa....even arwah atuk Mr Y pun amalkan menda yang sama)
&
yang penting hati mau tenang
tak perlu nak fikir merapu meraban
tulah sebab rambut dia tak putih2
(aku selalu dok fikir mesti FIL dye ni )
hehe


Psst: ATUK mentua aku pun panjang umur...almost 90years old...tp sudah arwah last 2 years...AL-Fatihah

29 comments:

saya_arief said...

sedapnyew....
:P

☆ lieya latif ☆ said...

mmg ar posh, tak sah kalo pegi buffet tak rase kempunan...ye laa mkanan byk, nak rase sume tu kdg2 tak larat....haaa lepas balik umah siap la teringat2 hahahaahaha....

capati tu pun mknan diet tau.....mmg bagus amalkan tu...tapi tu laa...bosan tak bosan laa nak hadap hari2 kan....

ieda said...

huhuhu banyak nyer beb yg mu x dpt rasa .. hehhehe tulah penangan buffet .. kalau makan time pose lagilah rugi huhuh

waaa rahsia dia capati ya .. ermm ada logik .. tapi kalau makan tiap2 hari .. ada org muak kan .. kalau boleh gi .. ok jer :))

atty's said...

capati mmg elok kan ..lagi utk diet..
tapi mcm posh ..kty pun x lalu nak makan ..kalau ari2..

fiq said...

suke sate..he..bleh tanya tak kat mana awak punya SB..tak pernah jumpa pun..;)

.s.o.f.i.a. said...

arghhh!!! tetiba teringin nak makan sate!!!! =)

Softtouch [Hanim] said...

byknyaaaaa food..samalah sy pun suka food testing..tapi xdelah mkn kat hotel2, mkn tmpat biasa je sis..

capatti yer?sy ok je capati tapi nk cicahnya tu..mesti nk sedap2..he he eh..fil sis mkn capatti kosong je ker?dia cicah ngan apa?

Zakiah_MamaAdamz said...

syoknya dpt PIL sporting... :-)

Awangku said...

HURMMM SODAPNYA... MELELEH LIUQ CHEQ

Mr feckry said...

rahsia awet muda, capati?

Rinna said...

Kiranya capati makan harian FIL Posh laa yer.. patut laa awet muda kan.. :)

Sedap2 tgk makanan kat Halia..tuh..tak penah sampai lagi ke situ laa..

-NiD's- said...

capati rasa tawaq tp kalo KUAH dia sd..bekepin-kepin leh abes...TOSEI plak rangup....hihih dua-dua suka...oh yerkaa kalO makan capati awekmuda...baguihlaa mcm nieh..harus cuba ari-hari makan capati......

satay ataih sana sedap laa...mabeles

ratusiput said...

isk byknye makan...nyum2...terliur tgk....

mekar said...

eh.. xde shoutmix.Apa2 pun, salam kunjung bls. suka jln2 cari mkn juga eh. senang2 singgah lg eh

Amyna said...

I love food olso.. nyum3x..

hana nabihah said...

seriussss..datang sini mesti terliur ;p

hana nabihah said...

seriussss..datang sini mesti terliur ;p

makdara TERdiva said...

capati is my feberet too..

bole geng dgn ur PIL..agagagaga!

y@n@ M!B said...

capati rahsia awek muda? haha br tau...ingt mkn ulam je rahsia awet mudanya =)

SURIA AMANDA said...

capati?betul ke....

hurmmm..harus cuba nih..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah rahsia awet muda makan capati jerk ke...nak kena try la pas nie..nak awet muda...hehehhe

AngahSayang2314 said...

wah isma tengok sate.. cedapnyerrrrrrr....

NUNU EERA said...

cite psl roti cnai n capati ni, smlm bru la prsn Q bistro kt tesco dmnsra 2.. mmg sgt kelass skrg..huuhu..

Dee said...

best jugak ye buffet kt sini..arwah my father pun xde uban..tp petua dia..pakai myk rambut zam2..hehehe..

Mimy Hamid said...

cehh makan sedap je...jeles tau...kekeke....ni ko pegi kali kedua..sah sedap...

rasp said...

yummylicious!!!! oooo makan capati ek...paberet gak tu tapi bukan satu amalan i makan...

mummysyafie said...

banyak tul choice makan kat situ. nxtime leh la ajak kekawan try kat sini lak.

zura@iwan said...

mcm2 ado...smpey x larat nk mkn kan..hehhee...

same la my FIL...rmbut x de uban pon..hehe....tp x amal la capati tu..hahaha

NeenaAnuar said...

patot lah.. I memang suke makan capati pong! hahaha....