Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, October 26, 2010

Celebrate @ Halia

We decided nak celebrate kat Halia
Mula ingat nak beli kek or cupcake
tapi proposal sah2 direjek oleh Mr Y
sbb dia kata saper nak makan
semua takut kencing manis
kang aku lak yang tukang perabih
tak pasal2 aku lak kena huhu

We choose here pun
sebab kat sini mmg famous dgn roasted lamb
my FIL fav dish ialah Cik Kambing yang mungil tu.....

(aku dok sibuk melayan...tak merasa sikit pun...terbayang2 depa kata lembut2 & sedap...& manis)
walaupun aku tak suka kambing tapi bila depa dok bising kata sedap2
aku pun tingin gak
harus kena repeat lagi ni

MIL tengah phening nak makan mana satu
punyalah banyak variety of food yang sedap2

Meh aku story yang mana aku dapat rasa dulu yer

Nasi lemak ni sedap

lawan pulak dgn ayam goreng berempah
sesuai sgt

Mee goreng ni pun fav my FIL...dia mmg suka mee
compare to nasi

Ice cream pun ada taw....

Ice cream dressing...kan main aku dok tabur choc rise & semua yang ada yummy

Semua pun teka salah
my FIL celebrate birthday yang ke
71
aku pun shocked!!!! camno la leh menten muda lagu tu...
kalau compare adik beradik dia semua nampak cam dah berumur
my FIL yang sulung....

nak tau rahsianya next entry bley hehe

Psst: Ada lagi citer makan lum habis...nama pun buffet harus ler panjang citernyer hehe

29 comments:

ieda said...

waaaaa celebrate kat halia .. ermm nampak sedappp tuu .. cantik jugak tmpt nie kann :))

huhuhuh selalu org dulu2 suka makan kambing nie .. kita2 jer org mude takut nak makan sbb takut panas ..

tapi kalau ada darah tinggi x leh sentuh tuu hehehhe
waaa 71 thn .. ermm panjangggg umurrr

Softtouch [Hanim] said...

nmpak mudalah fil sis..
seronoklah pil sis kan sbb bwk tmpat mkn best...

atty's said...

happy belated besday to fil posh..
nak gaktau apa rahsia..awet muda.

Mr feckry said...

alamk...kambing tu charming la

Delimasari said...

hepy besday!!!!!! makan best

☆ lieya latif ☆ said...

fuyooooooooooooooooo ade kambing tu posh...kalo lieya ni mau 5-6 kali ulang alik kat tempat kambing jek...pastu siap laa sure lieya penin pale lepas mkn kambing heheheheeheh

Honey said...

Hai ... Jenjalan kat sini laksss ...

Bee said...

terkejut jap..ingat baru hujung 50an!...

el said...

mak aiiii kambing..nakkkk lapo le..tingin nk mkn kambing gril hehehe

mummysyafie said...

happy birthday tu ur FIL dear..semoga panjang umur dan dimurakan rezeki..

zura@iwan said...

wahhhh...umor dh 71 ek...nmpk cm umor 50 gituw...hikss

ada eksrem sedappp ye...

tiefazatie said...

wah!!pergh!mmg awet muda nie..hepi belated besday to fil sis yaa..

ratusiput said...

aku suke gak mkn kambing.tp suke part yg lembik2 tu...kalau isu aku tak bpe sgt...baik mkn daging biase je...ehehe..

Natasha_Comel said...

wah u sis, g HALIA.....best nie..kambing tegolek seKo....sdpnye...

y@n@ M!B said...

waduhhh..tgh panas kering ni tgk eskrim mmg terliurrrrr...isk..trus rasa nk bli eksrim mekdi balik ni..lalalalalala~ =P

ChiKeDees said...

yang lain best,,cuma kambing sowi memang tak suker langsung...

Just Call Me Bitt said...

aduh menyany-nyanyi pewut i tengok kambing tu...agegeggege

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

adoooiiiii nasib baik aku xmakan kambing taw...ehhehe

qellissa said...

nampak sedap je foods kat c2!i teruja hokey..happy birthday to ur FIL ye babe..

diana said...

makan macam ni baru puas la.
lagipun cake2 ni tak kenyang pun..
tambah2 tekak orang melayu..heheh

Rinna said...

Wahh kambing tergolek dan digolek..hehehe.. Sedap tgk makanan yang ada tuh.. meriah.. :)

Lady of Leisure said...

happy birthday to yr fil

Eri-chan said...

wooo posh, i suka mkn kambing panggang..sedap tau, rugila u tak rasa..makanan sgt byk ye..bestnya...

Kucing Utara said...

wow..sedaaapnya..
Cat yg ada batu karang tu kena ambil omega3 dan kena stop makan dryfood..jadi bagilah dia makan canned food yang watery ataupun buat sendiri..Meow ,kucingUtara

TopsyTurvyMum said...

tak tahan aku tgk kamben tu Poshh!!

huwaahh!! kira nampak muda 11 tahun la ur FIL tuu...aku teka dia 60 hehehe..

harus kena mintak petua ni;)

AngahSayang2314 said...

sedapnyer tengok menu2 tue best2

NUNU EERA said...

hepi bezday to ur fil.. nmpk msih muda..

Mimy Hamid said...

poshhhhhhhhhhhhhh kambingggggggggggggg kesukaannnnnnnnn...peh makn ngan sos bbq..mantoppppppppp

NeenaAnuar said...

ice cream dressing tu... arrgghh! tak tahan tol lah! huhuhu..