Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, September 7, 2010

Lelong!!!Lelong!!!

Sempat lagi lepas jer Mr Y cari samping dia aku
sibuk gak nak mencari aku punyer
walaupun dah ada
mau tak rambang mata
depa dok lelong harga tengah malam

tapi aku tak prefer beli beli yang kat luar ni
walaupun mmg nampak meriah kaler
sbb pernah "terkena" dulu
kain dia ada kureng sikitlaa

So jalan punya jalan pila JAKEL
tak tutup lagi
tapi Jalan TAR ni mmg terasa kemeriahan dia waktu
malam especially nak dekat raya
yang sebenarnya aku nak cari selendang tapi tak jumpa yang berkenan

Sementara Mr Y dok cari baju melayu dia
baik aku ronda2 tngk kot ada baju yang berkenan
buat tambah2
cantekkan kain viscose kaler purple ni

paling aku nyampah nak cuba baju...dah ler ramai
org pastu Mr Y dok call apsal lama kat dalam
ni..tu belum lagi yg gatal tangan dok ketuk2 pintu
mana tak lama nak cuba baju lagi
nak ambil gambo lagi
ingat senang ker nak jadi blogger
Last2 aku rembat ler satu nak kasik tambah2

Kat Jakel ni la aku jumpa bini MAWI
si EKIN...Mr Y tanya nak ambil gambo tak???
aku kata tak payahla...takde pun org heran kat dia
masing2 buat deek jer...aku pun males la
lagi pun aku tak vogue malam tu...tak mekap apa aku ikut jer
Mr Y...sbb kami pun tak plan...main redah ajer

Dah habis memborong cuci mata2 la tengok koleksi
yang ada...Mr Y asal nampak jer
B nak ni...nak tu...aku kt NO NO...mengarutla pesen2 tu
mula kenan kaler lepas tu tngk siap bnyk naaa kerawang2
aku tak mo ler...aku suker plain & simple

Udah ler tu cukup2la...tp jubah my mum tak jumpa yang berkenanlaaa
tak habis soping lagi ni nanti kene mai lagi
kalau cepat aku masak a day before raya leh ler aku merayap
kat sini lagi
final shopping

Psst: Tahun ni koleksi aku ialah baju kurung..baju fitting2 takde sbb ready made payah nak cari yang berkenan

18 comments:

atty's said...

cantik2 baju yg posh terai tu ..

AngahSayang2314 said...

good luck semoga terus bershopping2 yer hehhe

Mr feckry said...

hah!gua tau tu katne

ProfHariz said...

so bpe pasang bju raya tahun nie :P


New Entry ProfHariz
Awas! Kepada Pengguna Facebook.. Must Read!

ratusiput said...

seronok kan...ehehe...aku bab baju2 sme dh settle se cik kitol blk aritu.kalau tak mau paning gak aku nk urus sorang2..baju kurung viscos tu sweet beb..

makdara TERDIVA said...

tema i thn ni jubah siap purdah...tggu next entry ya.. :)

Just Call Me Bitt said...

same la kite berkurung..leceh nak test kalo yg lain...u raya sini ka??

-NiD's- said...

ha'ah btoi kalo bj siap dh nie..jaga-jaga...kang ada jaa yg tak kena....tapi baju-baju yg posh pegang tu nice jugak....

Hazwan said...

banyak beli baju kurung?

black_mel said...

wah..so jumlah baju raya brapa dh?

Eri-chan said...

settle dah beli..tpi tersangkut dgn telekung cotton..mak aiii teringat2 la....caner...

Lady of Leisure said...

soping last minit ni best gak kan posh baru terasa suasana raya tu hehe

Lady of Leisure said...

selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin..
:)

Rinna said...

bestkan gi shopping malam2 kat jln TAR tgk org berebut2 beli baju.. :)

Mimy Hamid said...

aku pun tahun ni baju kurung terbanyak..hehe leh wat gi keje pasni

nisa said...

wow.. cantek nye sume bj.. raya ni bp helai ek, hehe.. selamat ari raya posh..

NUNU EERA said...

most of da bju purple..hehe.. sib baik i thun ni pink 1helai je.. ikut ati sema nk pink..

Shu Shinju said...

cantik2 baju yg posh try tu..:)