Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, September 8, 2010

Kalah blogger tegar

Hajat dihati nak pi renew passport
kunun2 nak ke overseas
tetapi hampa sebab tutup
so alamatnyer kene tunggu lepas raya ler jawabnyer

Pagi2 buta lepas jer solat subuh terus datang
last2 ingat nak balik ajer
take note ya itu untuk semua branch..aku dah call
tapi hari biasa bukak ler
MIL aku mana nak baliknyer mesti nak ajak pi sopingnyer

Mula2 ingat nak bawak pi SOGO mak aii punyerler sesak
pastu parking semua full
masa ni dah rasa sesak nafas dah
tak kuasa kami pun melencong pi MIDVALLEY
lega dapat pun parking

Tengok siapa yang kaki soping sebenarnya
barang kami adala seketul dua ketul
the rest all my MIL....lantakla janji dia happy
itupun mana dia berkenan nak beli utk aku
tapi aku tolakler ...sikit2 udah2ler

Pastu sempat lagi berkenalan...so aku lak yang jadi camerawoman dia
selalukan aku buli anak dia
untuk ambil gambar
tapi MIL aku mmg peramah & suka bergambo
aku ingat kalau dia pandai internet mesti dia mau ada blog hehe

Pastu jumpa lak budak comei ni dia berkenan nak ambil gambo gak

comeikan budak ni baru jer dua tahun tapi badan kuss semangat
suke tu dgn nenek...

Ini mum....datin u...cantikkan mummy dia

Ini sis dia pun comei gak

gambo aku takde..kasik can ler MIL aku enterprem..asik muka aku korang pun dah muak
tapi kalau korang jumpa budak ni mesti korang pun geram
kiut sgt...tapi aku respek org camni walaupun golongan up sikit tapi tak sombong & pandai dia
didik anak dia hormat org tua..didikan macam nilah yang kita mahu
tak kira la ko tu taraf apapun...

Psst: Raya mood..sok nak cuti dah...cuti sehari jer...Monday dah kerojer balik..untung siapa yang ada kampung hehe

18 comments:

dayangredzuan said...

shopping raye ye kak...
selamat hari raya

TopsyTurvyMum said...

Gebus betul pipi budak tu..kalau aku dok cubit2 tak berenti haha..

Eid MUbarak Posh, maaf kalau ada tersinggung ngan aku masa komen mengomen ni..masa borak kat forum dulu ker..

hati2 dijalanraya, makan lemang ketupat fresh ingat sket kat aku ni ha...hehehehe

Mr feckry said...

selamat hari raya ..maaf zahir dan batin..jangan lupa gua bile makan bebanyak..hahaha

Ogy said...

Salam aidilfitri Posh....selamat berhari raya yea....kaber2 sket makan tu...nnti baju seme tak muat...{aitt ni nasihat utk sapa sebenornya nih?? ehehhehe}

semoga aidilfitri kali ni lebih bermakna....ceria2 selalu...maaf zahir batin ya...

Eri-chan said...

ur MIL sama perangai dgn my mom...kalau shopping dia yg kebih..kdg2 i yg stopkan dia..hahah padahal bukan duit i yg bayar,..bab2 berkenalan pun sama..ramah beno...
uish siap2 amik gambo..betulla kalau dior pandai internet abis..blog kita pun kurang trafik hehehe..
anyway selamat hari raya posh..ceria2 selalu...i nak balik kg dah..

diana said...

selamat hari raya..
maaf zahir batin
ye...

diana said...

selamat hari raya..
maaf zahir batin
ye...

AngahSayang2314 said...

salam lebaran buah posh juga ye..... & selamat bercuti

-NiD's- said...

wah sakan soPin nieh..penUH bOot kereta..ehehehe...

serius, budak deBab tuh memang chOmei..kalO goMOi tuh..sdp tuh..pelOk=Pelok mcm teddy...ciut sngt

NeenaAnuar said...

Hi beb! sorry agak bzz lately tak sempat nak wat blogwalking.. nanti I cuba khatamkan your entries ok! ;)

btw, SELAMAT HARI RAYA... MAAF ZAHIR & BATIN TO YOU AND FAMILY! ;)

atty's said...

selamat hari raya & maaf zahir batin .posh ..sama le kty .tade kg.

black_mel said...

comel btul bdk tu...seyes comel..

Delimasari said...

klu dpt budak ni
mmg kena gomoiiiiii.... gerammm

y@n@ M!B said...

hr tu pn sy park kt mid je..nek train je gi kl...huhu~

dasat gak ur MIL soping..gerun je tgk beg plastik byk² tu..hehe~

sy xde cuti pon..harap cuti raya hari jumaat je lerr..hehe~

mr.curly said...

selamat ari raye posh...

afayufu said...

jln2 sini cari rezeki.. cari shoutmix tk jumpa.. cute tul budak tu.. comel!

Solihin Zubir said...

demoxnye kanak2 itu.. huhu.. bg makan ape?

NUNU EERA said...

kjp ye cuti.. sib baik i ade 5bju so wajib cuti 5ari..hehe..