Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, September 1, 2010

Dapat jugak Murtabak Pak Din Sg Buloh

Akhirnya dapat gak makan Murtabak
yang direkomenkan dek Hanim
Nama jer dok Sg Buloh

Tapi aku tak pernah tau ada Murtabak yang sedap ni
kat area Sg Buloh
tapi kalau time puasa ni aku mmg suker sgt
makan murtabak
kuih lain ada kureng
tapi nak kata sedap sgt tu idakler

bese2 ajer tapi tak tauler kenapa org sanggup beratur nak makan murtabak
pak din ni...
kekadang kalau lambat sampai mesti cepat habis punyer

Aku pun tak leh nak differentiate the taste
kekadang Mr Y saja jer bagi Murtabak cap lain yang dia beli
kat Bazar Ramadan tempat lain...pun aku kata sedap gak
pastu dia leh gelak2 kat aku
"kata Murtabak Pak Din sedap...yang ni pun kata sedap gak"

tak cukup murtabak nafsu membuak2 sejak2 nak dekat raya
ni....beli lak roti john & kuih keria
walaupun beli sikit still tak habis
leh makan untuk sahur...sebab sahur kitaorg mmg tak jamah nasi dah

Kuih kaswi my mum buat ni gak yang habis
tapi aku tak suka sgt...Mr Y yang suke
dia ni mmg apa mak aku masak semuanyer sodap

Layan air tebu time bulan puasa ni mmg bess
tapi kalau tak bulan puasa sebelah mata pun tak pandang
hehe

Psst: Tapi murtabak mamak aku tak makan yer

19 comments:

-NiD's- said...

sume nampak sedap.....wah kalo kat sini, pames MURTABAK desa Murni suNgai dua.....dia punya murtabak subuh sepeie kena bOokin dh, kalO dak geget jari jaalaaa...

makdara TERDIVA said...

kat KD murtabak 1 pc-rm3.50 kat tluk intan baru rm2 jer..huhu..sedap pun sedap..

fikaryna said...

teringin minum air tebu..tapi dilarang..huhu..

LyNn HaMzAh said...

sedap x murtabak tu...nak pergi beli jauh sangat la...

mummysyafie said...

balik kuching tiz saturday nak makan mertabak cornbeef lak..hihih..

mamak tak makan yer??

Mr feckry said...

puasa gua tergugat bile buka blog lu..banyak makanan best2

Rinna said...

Betul laa kalau bukan bulan pose..tak pandang pun murtabak nie.. cam tak teringin plak.. tapi bila bulan pose nie mesti gak laa nak cari murtabak..tapi bukan laa hari2.. :)

Suka gak bila buka pose layan air tebu maniss jerk..

ProfHariz said...

nanti g sungai buluh kena makan murtabak pak din nie..
eheheh

New Entry ProfHariz
Malam Lailatul – Qadar Lebih Baik Daripada Seribu Bulan

☆ lieya latif ☆ said...

HADOI SIS....kebuloq lak tgk kuih muih nie...kebanyakan ni sume peberet lieya...lagi2 roti john tuh....huhuhuhu

Dee said...

sejak ramadhan x penah mkn murtabak..hehehe..

Abu Luqman said...

singgah petang...selamat berbuka..saya sukan makan murtabak

Mia-Ina said...

mia pulak..cari murtabak yg sedp x jumpa di jb...kena balik utara gak..cara masak murtabak dia berbeza..tu yg rasa lain

ieda said...

sedap kan dpt layan mrtabak bulan poser nieh .. umah den wajib ada .. kalau x der selang sehari musti hehehheh

ermmm nampak sedap roti john tuu :))

mama_iris said...

taste kita sama la yunk....nurul on x layan murtabak mamak....sokong melayu..!!!haahah....tetibe!

elmo blurb said...

dah nak raya, elmo tak penah makan murtabak lagi. sedey tak? ~.~

Eri-chan said...

i suke kueh kaswi tu..sedapnye..leleh lah air liur..nak mintak mak buatkanla..heheh..ngengader..

Lady of Leisure said...

hulamak tengok air tebu tu dan dan aku dahaga.. sepanjang bulan posa ni belum berkesempatan lagi minum air tebu..a syik minum soya jek.. esok nak cari air tobu lah pulok..
:D

ALoNa Cintamaniszlite said...

Air tebu??
Akak sefamily cipta rekod tahun ni..beli air tebu tiap2 hari utk berbuka pose, hoho..
Selalunya tak penah pun cenggini. Paling tidak pun seminggu sekali dlm bln Ramadhan tu, huhu.
Mgkn cuaca skang panas kot..air tebu ni dh sah2 air yg diperah dari tebu. Air lain yg kaler2 tu takut dorang masukkan air paip aje, hmm

Mimy Hamid said...

aku pernah dgr murtabak pak din..tak silap dia byk branch