Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, August 25, 2010

Tradisional live band

Muzik asli mmg laku bulan puasa ni
yelah takkan nak main muzik popkan
tapi Mr Y dok kata depa tak fully guna muzik asli
adala mix dengan yang moden macam gitar tu
yang asli nyer gambus & arkodian
pot pet2 dok citer pasal muzik
last2 aku dok kata
"apa kata abg pi naik stage nyanyi & joint depa sekali"
terus senyap sambil tersengih2

Masa aku pi berbuka ni tengok ada live band
tapi tradisionallaa...
suker & bangga tengok budak2 muda boleh bermain muzik tradisionalkan
yelah kalau tak siapa nak jadi pelapiskan
tapi aku pun lagi suker dgn muzik asli ni takler bingit sgt telinga
hehe

tapi bila dah lepas berbuka jer siapla
depa dok main lagu muzik moden
yang diubai suai ke tradisional
lagu dangdut pun depa modified
so sambil makan leh ler goyang2 kaki sikit
enjoy the muzik

Aku pun tau macamana susah gak nak main muzik asli ni
sebab Mr Y kan minat all type of music instrument
dulu dia suka main alat2 muzik moden
la ni sejak dia tengok permintaan tinggi pada muzik tradisional
dia beralih arah pulak

Ada jugak dia suruh aku belajar Violin
recoder pun aku tak berapa nak lepas
Ini nak suruh aku belajar violin
kalu takat nak mesumbangkan lagu yang tu bagi kat aku
I mmg pakar u hehe

Last2 tengok punya tengok dia rembat gak seketol
sabo jerlah..aku nak bising pun dah letih
dah itu minat dia lantakla...kang minat ker lain lagi susah
tapi kalu bagi aku apala pekdahnyer beli mende camni

Tengok kalu dia dah pegang or main alat2 muzik
ko buatler apa pun dia buat bodo ajer...
fokus betul...

Psst: Cerita berbuka belum habis ni selingan ajer

19 comments:

Dee said...

berbakat mr Y tu ye sis..kita sbg isteri sokong jelah kan..dari minat kt aweks..ahaks..lariks!!

rasp said...

berbakat sungguh mr y ye...
tabikkkkk!!

☆ lieya latif ☆ said...

eh rajin ur hubby layan alat muzik ni sis...bagus gak...leh kite tumpang gesek sekali hahaahahaha.....

~~Ciklinn~~ said...

ciklinn pun sgt suka dengar muzik tradisional nie.. bestt jer kan..

Softtouch [Hanim] said...

betul tu..dah minat dia tu..layankan jer..

black_mel said...

stuju2..muzik tradisional dh semakin dilupakan..

mahira oya said...

a'ah la...
nk kt hujung lagu utk karaoke pon ade..
i berbuka kat situ gaks..

Che Armster said...

teringin nak belajar main violin..

makdara TERDIVA said...

sepatutnye muzik2 tradisional ni kita dedahkan pada generasi moden..terutamanya budak2 sekolah.. :) takde la nnti dorang asik sibuk dgn shuffle-muffle

Amni said...

hee... Encik Hubby saya juga suka violin & muzik tradisional.. sekarang la dia mula suka. sejak dua menjak ni dia masuk kelas keroncong kat ASWARA.. heee....

y@n@ M!B said...

suka laki yg pndi men alat muzik..berseni gitu..hehe~ =)

atty's said...

kty suka..lelaki pandai main alat muzik..kan semua org leh main tau posh..

along pun leh main alat muzik gak.

ALoNa Cintamaniszlite said...

mmg..sy pun suka muzik tradisional..
angklung pun sy suka...best jer halwa telinga ni dok dgr..

Mr feckry said...

kan best gua pandai main viola

mummysyafie said...

setuju ngan kak ty gak..nor suka ngan orang yang pandai main alat muzik. guitar pun ok..ada orang kater, lelaki yang pandai main alat musik ni jiwa nya lembut..sentimental gitu..

A D I A said...

i suka tgk orang yg pandai main alat music ni sbb i tak pandai. i pandai main rekorder je dulu masa skolah hehe.

Eri-chan said...

eh bestnya tau main instrumen muzik..leh nyanyikan u lagu2 romantika...hehehe

NUNU EERA said...

nmpak berbakat la mr Y 2.. xpe la sis.. mr Y men instrument u plk nyanyi..;0

ieda said...

waaa sudah bagus nieh berbuka diiringi life band layie .. huhuhuhu layannn lahhh semua ...