Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 27, 2010

Murah Rezeki Dato

Alamak dok sibuk2 citer pasal berbuka
lupa nak wish Salam Nuzul AlQuran
jeles ni kat Mr Y & branches kat Penang office
dah ler kat sana bnyk ca ya nun alif apa ler kaitan dapat cuti yang berunsur kan
islamik ni
"Ini tidak adil"

kerajaan tulun ler revised balik undang2 ni
be fairla to Wilayah Persekutuan yang sah2 majoritinyer ramai muslim
(tak kene ISA yer kalau komen cam gini huhu)

dah habis citer pasal Nuzul Al Quran
back to food & gambo yang sempat diambil masa kat sana tu yer
ko tengok penuh meja
at first aku dok dgn my boss
tapi tak lama lepas tu aku tukar tempat

dia lak sibuk nak melayan bagai amikkan food untuk
aku...layan jerlah
siap bg tau nanti kita share food ni yer
(dalam hati aku kata takde maknanyer aku nak share huhu)
tapi depan dia aku senyum simpul jela
Ni bukan kes hipo yer
ni respek kat bosss
aku ni kan kuli ajer huhu

Dato yang belum sempat bersiap sambut kitaorg
sah2 dia baru balik main golf
tempat tu dah macam rumah dia
Dato ni mmg rock & roll sikit
sbb tu aku okey jer nak melawak dgn dia

Nila cewek kelate yang dok paksa aku telan
lidah lembu tu
tapi tak menyesalla mmg sedap giler hehe

Antara amoi2 yang dapat jemputan...yang aku kenal
Ms Toh & Donna jer
tu pun jumpa last year punyer berbuka puasa
sedaya upaya pujuk aku pi gak

yang ni mmg aku baru jer 1st time kenal
mmg frenly depa ni & kaki gambo gak pantang jer ada camera hulur je muka tu
sebab tu korang tengok ada yang pandang kat tempat lain tu
sebab sampai dua camera nak ambil gambar kitaorg

jangan tak tau dah depa geng baru aku pun meloncat ler tukar meja
tak koser aku nak dok dgn boss aku laaa
baik aku joint depa ni lagi bess leh hua hua

Last sekali sesi bergambo dgn dato....dgn ucapan terima kasih banyak2
& next year jgn lupa jemput lagi yer
hehe

Psst: Jeles ni Mr Y cuti..aku sempat ler cakap kat dia..baca quran taw jgn dok merayap2

8 comments:

Azmiezas said...

sure KL jam kan??..

Sabar yer..jgn jeles2..

Mr feckry said...

gua setuju bab cuti

MiYOKO TACHIBANA said...

u pun tak cuti gak ek..senasibla kite...eventho i keja kt penang, still tak de cuti.. :(

tak smgt lgsg keja arini..tak produktif lgsg...

ieda said...

memang best sgt2 kalau dpt berkumpul dan makan2 mcm nieh kan ... ramai kenalan boleh kenal x kira cina melayu .. heheh satu malaysia beb .. mereka punn sama suka joint ... :)

~~zAnAfAhMi~~ said...

Posh...ok la tu, boss layan baik punya, susah nak jumpa.

mummysyafie said...

dato ni muda lagi erkk..

siyess ke makan lidah lembu tu posh? kalau nor nak makan..mesti tutup mata n imagine benda lain.

Eri-chan said...

i x sanggup mkn lidah lembu posh..maoo nangis kena paksa nih..

NeenaAnuar said...

waaa... bestt nyer dpt makan2 ngan dato... ;D