Klik Jangan Tak Klik

Friday, August 27, 2010

Cakap jer nak makan apa

Dek sebab aku sampai awal...
apa lagi kasik snap ler gambo2 makanan ni utk reference
korang mana tau ada sesapa nak berbuka kat sini...

Yang syioknyer dok dekat POOL ni...mmg dekat betul dengan buffet
senang nak ambil makanan dari dok kat dalam tu
makanan pertama yang aku nampak
cik kambing panggang ler apa lagi
ramai betul peminat kerumun dekat cik
kambing...aku tak jamah langsung
eeee tak suker...dato dok heboh suruh rasa sedap bebeno agaknyer
siap anto sepinggan kat kitaorg

banyak kali gak aku tengok dia ambil
eee malam kang tak panas ke mamat ni huhu

tapi dalam tak suker makan daging lembu ke kambing ker
aku terai lidah bakar
ni pun depa dok rekomen sedap2...lembut2

Lauk pauk section bnyk gak variety mostly kampung food so aku tak berapa
nak layan...aku prefer makanan yang jarang aku makan
dok kate sedap2..last2 aku terailer mmg sedap
lembutnyer tapi masih terbayang rupa lidah eee

Yang ni mmg should try soto ayam
sedap sgt

Mee kari section...aku tak rasa tapi depa kata sedap
sebab bila nak pi terai lepas berbuka mak aii punyer ler ramai org tak kuasa aku nak beratur

Section paling aku suker...section minuman
aku layan air tebu & sudah semestinyer teh tarik ler
lagi pun air sirap depa dah bagikan

kuih2 tradisional
mmg aku tak terai langsung..walaupun tepung pelita idaman aku disitu
canteknyer presentation dia...kalu beli kat bazar ramadan tak tau ler daun apa depa pakai
yang ni cantek hijau ajer

desserts....yang ni aku terai tapi sebabkan aku bukan jenis yang suker manis2
rasa sikit2 sudah
waiter kasi angkat hehe

Yang ni lak aku kempunan nak terai
puding & jeli sedap jer mata tengok dok dalam fridge tu
hehe

Semalam dok tingat nak terai murtabak Pak Din kat Sg Buloh
rekomen dek Hanim
sampai2 dah habis kempunan lagi
walaupun aku dok area sg buloh aku jarang jumpa tempat makan yang sedap aku
prefer di luar kawasan lagi hehe



Psst: Bila tengok kambing mesti teringat kat Mr Y yang suker naaa makan kambing hehe

15 comments:

AngahSayang2314 said...

salam 17 ramadhan

fuhhh angah tengok kuih tako tue yg buat angah meleleh..eh kata mana tue yg macam sedap jer

SURIA AMANDA said...

adusss...mmg nampak best...untung akak..rugi x terai semua jerk..

Puan aiNa Rahman said...

woaaaa....sgt menyelerakan semua menu² tu..nyum nyummmm

Softtouch [Hanim] said...

murtabak tu mmg sis..kalu lmbat cpt abis...kat sg buloh ni mmg ssh nk dpt tmpat mkn best...prefer kat luar2 jgk...

☆ lieya latif ☆ said...

lieya peminat kambing...kalo ade kambing panggang mmg tak lepas kan peluang....mau due 2 round ulang2 amik...lagi kalo sos blackpepper nye sedap.....lagi laa byk mkn heheeheh

cha said...

jelly dlm fridge tu nampak sedap je.lg plak tgh2 panas ni huhuh

diana said...

mewah betul negara kita
ni dengan makanan ye..
kesian betul
orang2 yang
tak dapat makan tu..

:: LadyVerde + Mr.Doc :: said...

ya allahhhhhhhh!
kambing golekkkkkkkkkkkkkkkk!
tidakkkkk!
mane nak cari kambing golek kat sinie...tolonggggg!

Dee said...

meriahnya food kan..tulah perut je kecik..kalo besar..abis suma boleh rasa..

Azmiezas said...

25hb akak pun ada invitation berbuka kat Tropicana GCC..tapi x pegi pun..coz terbayang anak2 n en.hby yg makan kat umah..x adil kan??..hehehe..

ieda said...

huh beb .. nampak sedap jerk kambing bakar tuuhhhh heheheh sib baik den x minat .. banyak tul makanan niehhh .. pinooor mata hehehe

mummysyafie said...

banyaknya pilihan, tapi betul..kalau buffet camnie, nor akan terjah dessert dulu..

Eri-chan said...

kambing sedapla posh..mkn secubit dua dahle...
bestnya makanan byk....tp u pun mcm i gak mesti cari teh tarik even ada byk minuman lain..hahaha..
dessert tu leleh tgk..

ALoNa Cintamaniszlite said...

Tu ler pasal ada yg menganggap..bulan ramadhan ni fiesta makanan, hoho

NeenaAnuar said...

huhuhu... suratan atau kebetulan... I pun on last thursday gie berbuka kat J W Marriot @ pool side area nie.. makanan dia best2 kann..

psstttttt... I tak amik pun gambo kat sana sbb malass nak story coz pegi ngan company! hehehehe....