Klik Jangan Tak Klik

Monday, August 9, 2010

Kalau mai sini wajib order

Paling bess kalu pi Penang mesti cari buah berangan ni
yelah dah merata2 dia jualkan
sampai nak makan kat meja pun ada org jual
tak yah nak cari merata
yang ni mmg bess sebab kulit dah terbuka
cuma kopek sikit je dah boleh telan
sedapnyer....lemak2 gitu

Abg beca tu dok rekomen kat sini
LAKSA paling sedap
aku tak tau la betul ker idak
nama tempat ni aku tak ingatlaaa
tapi dekat tepi jalan Padang kota lama
dia ala2 food court
betul2 tepi jalan

tp mmg heavenlaaa sedap kuah dia pekat
sampah pun tak bnyk
terasa mmg bessla
cuma aku tak pasti gerai yg mana satu...
sebab gerai laksa pun bnyk kat situ

Sekurang2nyer aku tak kempunan apa yg aku teringin nak makan dapat gak
especially "cendol"
mmg sedap

Nilah dia yang wajib order tu
"Pasembor"
jangan makan tersemboq sudah!!!
dah ler murah sedap pulak
Kita org yg sayur2 tu tak main
amik udang & ketam ajer
tapi mamak tu charge murah...cam tak caya ajer

Saja nak tayangkan korang kesedapan
pasemboq tu...hehe
kalu mai Penang tak cuba ni rugi besar
hehe

Cuma kempunan nak makan MEE UDANG jer...
depa kata paling sedap kat Balik Pulaukan

Lepas makan kunun2nyer nak layan night market
hajat sampai tapi......

Psst: Orang Penang mai habaq kat mana lagi laksa sedap


13 comments:

Dee said...

alamak..kedai kt situ mmg byk yg jual laksa sedap..kedai yg mana satu nih? haru2..hahaha..

Mr feckry said...

pasamboq kat padang kota memang terbaik beb

J.L said...

hmm mee udang kt sungai dua sedap...

black_mel said...

wah...bnyknya tempat dah smpai...kagum2...

Softtouch [Hanim] said...

pasemboq mmg wajiblah order kalu p sana..sy pun blum merasa lg mee udang penang..paling sedap dorang kata kat sg dua

mummysyafie said...

teringat ngan iklan mee udang ho liaw..hihihi..

kalau kekawan gi penang, nor selalu pesan jeruk je.

Mia-Ina said...

aduhai,laksa tu yg x tahan dgr..sabar2xkan hati mia oi..

Lady of Leisure said...

sedap kan buah berangan.. aku suka gila buah ni.. kat pasaraya kat umah aku n ada jual yg dah siap dikopek dalam paket plastik..

Rinna said...

Hmm..sedapnya.. laksa.. feveret tuh.. :)

rasp said...

i suka laksa kat balik pulau...
sedap & murah!!!

Iera said...

Betul kata J.L..mee udang Sg Dua sedap..

Klau laksa ni..bnyk tmpt yg sedap..tp Iera selalu mkn kat food court Bndr Perda dan gerai tepi jln Tmn Ciku, BM.klau kat BM tu..tiap2 hr penuh je org..

Dan jgn lupa 1 lg..char kow teow..ada bnyk tmpt..tp paling popular kat Alka Ria BM, Kg Pelet dan Pmtg Pauh..

-NiD's- said...

nanti mai sini lagik....chek bawak posh p makan laksa kat kepala ayaq...rsa kaLo kena semangkok mesti nak semangKok lagik...pastu mai malam plak kita pekena nasik siLa nuh.....
posh SELAMAT BERPUASA

NeenaAnuar said...

adoiyaiii.... teruss perott I berkeroncongg tengok entry you yg nie dear! huhuhu....

buah berangan my late mom's favourite! :(