Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, August 4, 2010

Feeling mcm Titanic

1st time gak ler naik Ferry bukan dengan kereta
tambang dia RM1.20 jer murahkan
bagi aku murahler sekali sekala mai
tapi aku dok imagine macam manalah
penduduk kat situ berulang alik dgn Feri
ni hari2kan

Masa lepak kat atas feri ni mmg sgt2 menenangkan
dengan angin sepoi2 bahasa sambil menikmati
cahaya matahari waktu pagi yg sgt2 elok
untuk kesihatan kulit yer...ada vitamin D
tapi kalau dah lebih pukul 10 tu namanya nak merosakkan kulit
can cause cancer taw
(bagi ceramah jab pasal kecantikan walaupun tak secantik mana huhu)
sebab tu kene rajin sapu sunblock
kami pun feeling2la kejap ala Titanic walaupun lum mandi lagi
hehe

Tapi the sad part bila tengok air laut ni cam kotor sikitla
alahai pencemaran betullah
tulunler jgn buang sampah kat laut
sian hidupan laut nak hidup kang ada yg mati tercekik
makan sampah sarap nak2 plastikkan
buang ler kat dlm tong sampah susah sgt ker
kat sini ikan aku tak nampak
tapi obor2 bnyk..
comeila tngk dia dok berenang2 tapi kalu kene mau gatal kulit tu
huhu

Masa ni pun Mr Y ada tunjuk Jambatan kedua yang masih dalam proses pembinaan
yang dijangka siap pada 2011...
Jangan main2 jambatan ini akan jadi jambatan terpanjang di Malaysia dan Asia Tenggara
Ia menghubungkan Batu Kawan di Seberang Perai dan Batu Maung di Pulau Penang
tapi nak lebih lanjut kene tanya blogger dari Penang daaaa
Akukan tourist ajer hehe

Mr Y kalu pasal sejarah suker naaa dia bercerita
dia heboh nak ambil gambar jambatan tu
aku kata ambik gambo aku lagi bagusss...
bukan nampak sgt pun gambo tu sbb pagi tu pun kabus sgt tebal


Psst: Mana entah aku letak gambo tu tetiba takde.... hahahaa


16 comments:

NeenaAnuar said...

lorrr.. baru eksited nak tengok gambo jambatan tu! hehehe...

best2.. dah lama tak naik ferry kat penang!

makdara TERDIVA said...

posh, dulu aku naek feri ni 40 sen je pegi balik..tapi tulah..baru naik dah penin pale..

-NiD's- said...

eheheh...kiut jaa..
kalO dh naik feri nie,kena naik Beca sama......

mrs.ecam said...

sengaja x nk intepremekn gambo jembatan tu ek...kui3

atty's said...

bila ar nak merasa nak feri ke penang nie..

J.L said...

dah lama x ke penang ;)

rasp said...

tu aaa sis,
kalo tgk air laut kat area tu mmg down je rasakan...

NUNU EERA said...

ari 2 g penang xsmpt naik feri pun sbb travel pki kete je..;) cam bez kan naik feri ni..

Dee said...

mmg best naik feri kt penang..

ieda said...

huhuhuh teringat zaman anak dara .. ada sekali ke penang , dpt jugak naik feri .. ehheheh .. best sgt2 .. kenangan tuuu ngan satu family ..

Softtouch [Hanim] said...

sy kalu pg sana mesti naik feri xguna jambatan sbb ade tol mcm mahal sikit kan..naik feri mmg murah..rindu kat penang....

MiYOKO TACHIBANA said...

sy org png, tp dah lama tak naik feri..tiap2 ari, naik bridge je...hmmm..jem..jem...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

naik ferry dengan keta penah la...naik berjalan xpenah... :P memang kat laut tue..penuh dengan obor2 kan..

Shu Shinju said...

Haaaa...tanyalah saye yg tiap2 ari naik ferry ni... bagi yg tiap2 ari naik ferry..kitaorg pakai pass bulanan.. RM30 for 2months... utk pejalan kaki jer yer..yg naik kete xde diskaun yer..sila tahu..hehehe....

Dah mangli naik ferry tiap2 hari..huhuhu...

qellissa said...

huarghh..x penah babe i naik ferry..agaknya klu i nak mau jakun..hihihi

Eri-chan said...

posh tahun 1999 i naik feri byk 60sen..i gelak2 sebab naik bas mini 50sen..asal ujg minggu kalau ade duit lebih mesti nak rayau penang..best wo..last time pergi i naik jambatan..tingin gak nak masuk keta dlm feri..punyalah hazab panjang beratur...
if naik jmabatan guna TNG dpt diskaun dr RM7. taktaula brp persen..