Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, August 10, 2010

Cafe Tanjung

Sebelum naik ferry nak balik tu singgah dulu lepak
kat cafe yang ala2 kopitiam
namanyer Cafe Tanjung..
aku tertarik nak lepak sebab tngk deko kat situ..
Memangler mula2 macam bess ajer
lepas tu???

Air durian belanda blended ni sedap Mr Y punyer
asal dia order mesti sedap

tapi asal aku order mesti tak sedap
ingatkan kalu cafe harus ler coffeanyer sedap
alahai rasa cam hampeh tullah
aku sedut dua tiga kali pastu aku tinggalkan
lain mcm betul rasa kopi tu pastu manis
pantang betullah kalu buat air manis2 ni
mau kencing manis dibuatnyer....

Tapi aku rasala cafe ni indah khabar dari rupa
nampak gambar bukan main meriah tapi
mmmm cam entahla

Mr Y la ni sejak kopitiam ada issue dgn "HALAL"
asal aku nak singgah kopitiam
dia bising tak mo2...mau cari betul2 melayu punyer kopitiam
susah & kekadang tak bess
sbb depanyer roti bakar tak sedap
kalau takat ala2 mamax punyer roti bakar baik aku
makan jer kedai mamaxkan...murah2 pun murah
huhu

Psst: Makan tak order sebab kenyang breakfast tu masih terasa....hehe

8 comments:

Mia-Ina said...

air durian belanda tu mcm menyelerakan...nanti pi cari gak la

Shu Shinju said...

cafe tanjung ni mmg shu akui... x sedap langsung.... huhu..

mummysyafie said...

betul Posh...arituh kan ada certain kopitiam sijil halal nya dah ditarik balik.

x pernah lg minum air durian belanda..

qellissa said...

bahaya kan kopitiam sekarang..i dulu slalu lepak kopitiam..tp la ni takut plak coz takut status halal dia tu sah ke tak..

rasp said...

lum pernah lagik minum air durian belanda...
buahnye dah pernah rasa laaa...
sedap :D

ieda said...

perghhh air durian belanda nieh memang sedappp .. kalau dpt yg dlm tinn punn den beli beb .. :))

NeenaAnuar said...

sama lagik! hehe.. I pun kalau en. teman yg mengorder.. sedap sesajaa... cuba kalu I yg order.. semuanyer tak beshhh.. awat.. kite tak dak taste kaaaa? hahaa.....

Eri-chan said...

betul jugak..
kalau keluar dgn kawan2 pandai pilih..kalau keluar dgn GPS tu mesti i punya tak best..hish..