Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, August 10, 2010

Antu Jeruk

Chow Rasta kan terkenal dgn jeruk2...buah pala
harusla bawak sebagai buah tangan untuk family tercinta
heboh nak beli untuk my family
family Mr Y....borong jgn tak borong

besenyer kat sini kan semua peniaga cinakan
tapi kali ni nampak lak sorang pakcik melayu
aku tak taulah dia tulun cina meniaga ker
atau tu mmg kedai dia
malasla aku nak bnyk tanya...
kalau kedai dia baguslaa of course aku prefer beli kat melayukan

mostly peniaga kat Penang town tu semua dimonopoli oleh chinesekan
bukan ler aku ni racist cuma kalau boleh of course kita nak tolong bangsa
kitakan...

sedap beb....aku lain2 tu aku kureng sikit aku mau jeruk mangga jer
kat sini kan mahal
kat sana
beli berkilo2 pun rege ok ajer
buah pala tu pun aku beli utk my father jer
aku tak suker sgt....suker yang masam2 ajer

tukang tunjuk nombor satu
Nak tu nak ini ..semua nak
tak lupa kuah rojak
siap ada kacang lagi
aku main beli jer ni
sedap ke tak nasiblaaaaa

walaupun dulu aku mmg antu jeruk
org tak tahan masam
aku lagi masam lagi aku suker
tapi aku dah tak makan sgt dah
kecuali aku pi mana2 nampak baru aku makan

kalu kat sini mmg aku tahan tekak
yelah tak baguskan
sebelum korang kasik nasihat baik aku explain dulu hehe

Psst: Jeruk ni pun kalu tak beli tak sah...especially buah pala baru betul p Penang hehe

13 comments:

a d r e y n i e e l i s y a said...

uish... aku pn suka jeruk yang..
tp slalu bawa time driving2...
hihihih..
ubat mengantuk... :)

Mr feckry said...

gua nak jeruk betik

Dee said...

kalo beli..dee suka campurkan suma..pastu..kuah rojak mak bee tu yg tersedap skali..kt pekan kuah pun ada..kt chow rasta pun ada..

el said...

situ mmg org melayu yg jual..mamak lah..hahah kalo dlm chowrasta baru cina yg jual...bgs2 bantu peniaga melayu..sbb peniaga melayu kt penang ni kena protes ngan kerajaan negeri sian betul

suke jeruk yg bola tu kaler brown ape ntah kelubi pe x igt

y@n@ M!B said...

sy xsuka jeruk..xsuka mende masham..hehe~

tp sy ada kwn (laki) antu jeruk..mmg payah jmpe laki suke jeruk..huhu~

mahira oya said...

takutnya hantu...hehe..
buah pala mmg wajib kt penang..
sbb nya org dr sane kalu bg souvenir pon dpt tuh la..

Rinna said...

Hmm..sedapnya..tgk jeruk2 tuh semua..hmm..suka ngan jeruk betik yg merah2 tuh.. :)

Shu Shinju said...

shu pon hantu jeruk...hehehe....

mummysyafie said...

yang ni harus ada kalau opismate gi penang. family kat kuching pun minat makan jeruk dari penang ni

rasp said...

i suka jeruk mangga...
jeruk pala tak suka...
tapi i jarang gi beli kat chowrasta...
jauh dari rumah...
beli yg kat rumah i je...

ieda said...

wawawa banyaknyer jerukkkkkkkk
kalau ke penang .. rugi x beli jeruk .. ermm musti mu banyak beli nieh ..

bak mai pos cikit kat haku :))

NeenaAnuar said...

I tak suke buah pala... rasa pening jerk biler makan... huhuhu...

Azmiezas said...

sedapnye jeruk..

dah lama akak tak makan jeruk fr Penang,..heaven tau..