Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, August 3, 2010

Bila org sebelah tidur

Sabo yer citer dalam keretapi dulu yer...
lum sampai lagi
subuh baru sampai

padan muka org semua dok pulun tido..aku tak leh nak membuta
jadi buat apa lagi posing2 la sensorang kat dlm ketapi tu
dah ler org sebelah tu asik tngk ajer..
(lempang kang...pi la tido nyibuk ajer)

satu bosannyer naik keretapi ni yelah
pemandangan adalah sgt membosankan
yelah apa ko nak tngk punkan...
dan jugak...lenguh badan yelah bukan cam bas
kan ada stop
leh lepak minum2 & regangkan badan

Tapi yang paling bess org sebelah tu
Mr Y dia buleh jer tido dari mula nak pergi sampaila nak sampai
aku pun adala kejap tidur kejap bangun
tapi siapla Mr Y ler jadi mangsa macam2 style aku
cara aku tido...dah jadi cam kusyen laki aku
nak buat lagu mana kaki aku kan panjang huhu

shawl ni mmg sentiasa menemani aku di mana saja aku pi
yang penting kaler mesti purple
hehe

Bagus shawl ni leh jadi macam
jadi selimut...sejuk beb dalam ni
tudung kepala kalau nak pi singgah solat
(oiit bila nak tutup kepala tu yer...insyallah doa2kan yer)
ataupun lilit kat leher...
macam2 fesyen bulehkan

meroyan sorang2 sambil dgr music...
kalu tau bwk laptop
tapi kalu bawak kang lagi tak enjoy nak diurung ke hulu kehilir
lagipun kata pra honeymoon harusler
feeling2 honeymoonkan
Mr Y pun jenis addcited to computer lagi teruk
kang tak pasal2 dia tak layan aku heboh dgn laptop
sabo2 bertahan ler 6 jam saje...

Anyway it is a good experience...cuma yg kitaorg naik ni ekonomi class
tu sebab kureng selesa.....yelah 1st timekan mana reti
kalu 1st class tu bess sikitkan
ada yg jenis cabin
& tempat tidur

Next time terai 1st class nyer
best ke tak...kalu lebih kurang ajer
tak payah naik lagilaaa
huhuhu

Kalau nak tahu lebih lanjut
boleh pi website KTMB
nak book online payah betul
last2 beli jer kat stesen keretapi
dah ler Customer Service cam hampeh
org dok tanya macam nak tak nak jer jawab


Psst: Nak sgt kan naik keretapi....

15 comments:

atty's said...

kty benornya pun ada plan..nak travel nek train..

NeenaAnuar said...

hihihi... suke tengok gambo u posing2.. cepat... continue next story pleaseee! :D

y@n@ M!B said...

dh lama xnek train..lebh prefer bas sbb mcm sis ckp la..non stop..skt montot..adeh~ -__-

kemana la honeymoon tu sis..huhu~

mahira oya said...

posing sakan...favourite purple ek..suke gaks..

Softtouch [Hanim] said...

bestnya naik train...xpelah pengalaman mendewasakan kita..he he he..lepas ni cube plak 1st class yer..

rATu kEBaYA said...

samalah kite pun honeymoon jatuh dibulan romadhan..

☆ lieya latif ☆ said...

KEH KEH KEH....jenuh le jadi panda yeak sis takleh tdo...kalo lieya pun rasenye same kot...sure tak leh tdo...kalo nak tdo punkene pakai penutup mate tu...baru leh lelap heheheeheheh......mr Y syok la yeak.....lena sampai ke sudah heheehh

makdara TERDIVA said...

dah 2 kali naek tren tu pegi utara..tapi kali ni nak amek yg cabin tu..bole tido2 dan merayap2 kat dlm tu..hehe

Lady of Leisure said...

bestnya honeymoon menghala ke utara ke selatan ni posh.. aku penah gak nek ketapi few times tapi slalunya aku tidoooo memanjang hehe

Rinna said...

Napa tak ambik yg ada tempat tido kan best..leh baring2.. :)

Dee said...

aku kalo naik amik yg cabin tu..baru selesa tidur..

Eri-chan said...

2 kali i naik ketapi, 2-2 i amik cabin. best sikit nak tdo. tp i x mkn kat kafe, katanya mahal taktaula betul tak..

rasp said...

me pun tingin nak naik yg 1st class..
tapi leh ke tido dgn terhoyong hayang and bising trek tu ek sis...
ermmmm...

ieda said...

hahhahaha siap leh posing2 layie .. mamber sblh tidoo erkk .. hahahah

leh lak mamber tuu tidooo ... kalau haku x tidoo lah beb .. seriauu dgn kelajuan bas .. huhuh

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

xsuker naik train...huhuhuhuhu..ntah la xtaw napa....