Klik Jangan Tak Klik

Sunday, August 29, 2010

Bersahur aku mesti minum non caffeine

Dulu lain sekarang lain
Tahun tahun sebelumnyer kalau bersahur mesti aku nak cari
nasi tapi tahun ni lain
aku dah tak cari nasi
sbb tak laluler

So aku makan roti ajer
sama ada breakthru or roti paratha
cicahler dgn lauk balance berbuka
tak pun makan dgn telur
tak sahur lak kang sayang pahala melepas begitu ajer
nak minum air ajer kang
takut letih lak nak puasa

Dek sebabkan minuman caffeine ni kan tak bagus sgt
& akan buat perut berangin
so aku beralih arah minum hot chocla

eksen dah bosan dgn Milo
Aku pun merapu pi beli brand ni
ada a few flavours tapi aku saja jer nak terai yang ada marshmallow

Mr Y aku kene buat air lain dia tak mo hot choc
either dia minum coffee or tea

Yang bagusnyer minuman ni
low calories...ni aku beli kat supermarket SOGO
dgn harga RM12

Psst: Tekak aku sedapler tekak korang aku tak tau ler hehe

13 comments:

armouris said...

info tentang puasa Ramadhan di SIHAT SELALU - Puasa Baik Untuk Kesihatan

Shu Shinju said...

boleh tahan ke ni???? shu x boleh...kena gak makan nasi walaupon sedikit...

armouris said...

info tentang puasa Ramadhan di SIHAT SELALU - Puasa Baik Untuk Kesihatan

ieda said...

best gak minum nie , beb haku kalau sahur memang minum air masak banyak .. air manis memang x minum langsung .. sekali sekali seteguk milooo .. kdg tuuu cicah TIGER ... hehhe

~AmyLiana8886~ said...

bestnyer..kena try nie..

mJ said...

saya pun sama...hanya blh minum ho ho ho horlick or milo saje

Eri-chan said...

nampak menarikla posh..
i dah lama tinggalkan milo.kalau order milo kat kedai mamak yg kaw punyer..

Softtouch [Hanim] said...

mcm sedap jer..sy mmg suka ade rase choclate2 ni..he he he..

Lady of Leisure said...

wah kelass siap ada marshmallow.. mesti sedap kan

-NiD's- said...

posh..macam sedap ja.....bosan jugak ari-ari miLo.....

rasp said...

me posa takat minum milo je sis...
walopun bangun siapkan nasi for the kids ;D

NeenaAnuar said...

I tak berapa suke ngan coffee but more on milo! ;D

mummysyafie said...

dear, kiter sahur minum air suam je..paling tidak pun air soya. makan tak lalu la plak