Klik Jangan Tak Klik

Monday, July 19, 2010

Mesti ada orang nak datang ni

Kita tutup cerita pasal "objek" tu
wallahualam apakebendanyer aku pun tak tau

jgn kacau aku sudah...
(coverline nak ilangkan takut huhu)

Meh kita sambung citer
apa yang meriah sgtnyer tu...
harusler org nak dtg baru ler aku rajin ke dapur
tanya Mr Y nak masak apa
ingat nak masak MEE KARI
last2 dia kata nak ala2 western
aku ikut ajer..ko nak makan apa aku masakkan
janji cukup bahan
walaupun tak ler pandai mana
sikit2 tu lepasla...insyallah

Apalagi siaplah ramu2 ataupun bahan2 nak masak
siapkan inti dulu
nak buat Sandwich Sardin
ingat nak buat sardin gulung alahai tak jadilah pulak
Sardin ni kalu versi aku harus perah limau kasturi
&
dimasak...kalu tak tekak aku tak lalu nak telan....
sbb tu sandwich kat kedai aku tak makan

Sambil tu siapkan kuah spagetti bolognaise
masak banyak sbb nak hantar kasi MIL

Chicken Sandwich ...ingat nak toasted
tp maybe ada org tak suker
aku suka sandwich toasted
dibakar garing sedap

dah pun siap.....sbb party ke jamuan ni lepas isyak
senangkan kalau dah lepas solat
simple jer...sbb depa ada "tujuan" lain

Psst: kita sambung lagi yer....saper yg nak dtg ni




10 comments:

Dee said...

wui..sedapnya sis..pandai u masak western..i pun kalo sardin kena masak..kalo x mual tekak..hehehe..

Rinna said...

Walaweii..bestnya..makanan yang ko hidang tuh Posh.. nampak plak spegetti tuh.. hmm..menyelerakan.. plak.. :)

NeenaAnuar said...

amboii.. pandainyer you buat resepi bolognaise! kasik recipe buleh! terliurr tengok! :D

Eri-chan said...

same with me posh & Dee, i pun sardin kena masak. kalau tak masak kena perah limau kasturi byk2 kasik hilang hanyir n letak cili padi..perghhh..titibe je rasa nak mkn..

Softtouch [Hanim] said...

sedap2 masaknnya..kalu western pun ok ape..simple n sennag je nk dimasak tu..sy pun kalu sardin kene masak jgk...

Mia-Ina said...

mia pun wjb msk sardin ni...klu tak..mual rs..letak cili padi sikit ,asam.br rs

Mimy Hamid said...

i loikee sandwich sardin...aku kalu makan lupa diri..hehe

Shu Shinju said...

shu nak resepi ape tu??? bolognaise?? teringin nak cuba...boley la... boley la...please !!!!!

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya sandwich sadin...maw jugak..maw jugak...

ieda said...

waaa pandai hang buat spegeheti nieh .. musti sedappp kan beb .. den bab speghatti nieh boleh dikatakn setiap bulan buat .. haaaaaaaa leh buat nieh .. buat utk berbuka ari niehhh :))