Klik Jangan Tak Klik

Saturday, July 24, 2010

Hado labo ko ada???

Baru jer sampai semalam
kan aku la ni terai pakai produk dari Japan ni
actually muka aku ni mmg kene pakai most produk dari sana
kalu west country mmg takde jodoh
kalu local produk yg ada jodoh pun cuma safi rania
the rest mmg tak leh nak..nak2 yg tootttt
(tak leh sebut kang kene saman huhu)

Aku mmg suker jer nak terai sample camni
betterkan dari terus beli yg besar kalu tak sesuai camno

Ni sample yg depa bagi
Super Hyaluronic Acic Hydrating Lotion
(dlm botol kecik)
Super Hyaluronic Acid Moisturizing Milk
Tapi yang ini aku tak rekomen sgt for oily skin
macam my skin is a combination
so aku rasa a bit sticky
Tapi kalu yg jenis DRY skin highly recommended
Kalau boleh pakai sikit ajer

Tapi yang ini Super Hyaluronic Acic Hydrating Lotion
aku dah pakai about 3 months
& mmg suitable to my face
kulit aku kan jenis Tzone jer a bit oily
tang pipi dry so kene hati2 pilih produk
sbbnyer sejak pakai ni pimple dah jarang nak keluar
even bila bulan nak mengambang pun
tak taula sebabkan ni ker ataupun detox tea yang aku amalkan la ni
tak lupa pada MADU yang membantu

Yang ni aku cuma pakai malam masa nak tidur after toner
walaupun SA tu kata this one dah macam toner
aku still tak confident kulit aku betul2 bersih
so yang ni aku pakai letak kat tapak tangan sikit
pastu ko sapu kat muka dgn cara sapu sambil tepuk2
manja kat muka
(semua mesti menaik yer...kang muka korang sagging wa tak tau yer)
day time aku pakai moisturizer lain nanti aku citer lain kali naaa

Lagi satu mau kasik tau
Cleanser dia mmg aku tak leh ngam
dah terai sbb dia jenis creamy cleanser
Aku masih setia kasih dgn Eucerin

Produk ni bagusnyer free of fragrances & chemical, no colourant & more to water base
PH balanced & mengurang irritasi

Kalau korang nak sample ataupun nak more info
leh pi Hado Labo

Psst: Gedikkan kulit aku....tak leh nak pakai satu jenis produk range

14 comments:

ratusiput said...

takpe jnji sesuai ngan muke ko tu yg pntg...aku skang pun pakai clarins...so far so good.puas hati cume kdg2 aku termiss jugak sbb kepenatan pastu lupa...hehe..

zulkbo said...

Salam bertandang lagi..
moga sihat lah selalu
hendaknya anda di sana..
جزاك اللهُ خيراً

☆ lieya latif ☆ said...

ohooooooooo dah tau rahsia kelicinan kulit sis.....hik hik hik

mcm lieya plak takleh pakai jename yg ala2 oversea nie...tu pasal laa nak kene setia ngan produk kite....huhuhu....btw, lieya pakai NV.....sesuai ar ngan kulit....

NeenaAnuar said...

waa.. good info nie.. nanti nak try gak lerr... :D

NUNU EERA said...

yg i pnh tau kan sis.. mke kite ni leh absort 1 jenama produk lebih kurang 2thun je.. after tat da xbrp bkesan.. but i pun xsure kbenarannye la..

mama zharfan said...

salam ziarah dari Nottingham UK

y@n@ M!B said...

sy pon ada pesan sample ni..tp lom smpi laghik...ofismate sy la yg cite psl mende ni..hehe~

Lady of Leisure said...

tudia mai dari jepun no wonder kulit ko halus mulus gitu..
:)

qellissa said...

Mcm nak terai gak je hada labo ni..best ea guna ni babe? leh try sample dia dulu lah..=)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah best2 dapat trial pack...tapi nasib la jugak beb..kulit aku...klu pakai sejenis produk pun ok..hheheh kot x...habis duit laki aku...:P

ieda said...

hermmm beb .. janji ok ngan wajah mu .. kalau den beb .. risau gak nak2 produk luar nieh .. kalau ok leh sgt teruskan mcm biasa .. :))

Softtouch [Hanim] said...

jauhnya produk muka sis tu dtg...spelah sis janji kene ngan muka kita.. nasib muka sy ape yg ada serasi ngan muka sy ni..kalu tak jenuh jgk nk layan muka ni..Buatnya muka sy ni nk mahal2 bankrap lah sy..

Dee said...

i dh try toner hado labo n also the moisturizing cream..mmg sesuai dgn kulit i yg kering nih..tp x try lagi cleanser dia..lps ni leh ar try...

Ms AiReEn MoHd said...

ni barang jopun ker ni....huhuhuhuh