Klik Jangan Tak Klik

Saturday, July 17, 2010

Berbulu tapi tinggi vitamin

Inilah dia buah KIWI yer...yang sgt kaya VITAMIN C
compare to oranges
aku allergic dgn buah oren walaupun aku suker makan

buah oren ni bagus untuk kesihatan
tapi untuk aku buah berasid ni ada kureng sesuai
sbb akan menyebabkan pertumbuhan jerawat
entah apa2kan my skin
"ngengada"
tapi kekadang langgar gak pantang cuma tak leh makan bnyk jelah

Jadi untuk aku yg sgt tak suker telan pil vitamin
except Evening Primrose OIL...yg kekadang telan kekadang kerlaut
natural vitamin adalah terbaik
dan aku sgt2 suker dgn buah yg berbulu ni
mmg ler mashem tapi sedap
nak sedap lagi cicah dgn kuah rojak bley


Percaya tak aku makan sorang ajer
sbb Mr Y tak makan
dia ni kalu bab2 buah yg baik utk kesihatan ni ada kureng sikit
cuba kasik buah manggo ka...derian ka...rambutan ka
laju ler dia

jgn tak tau ada new version kaler kuning
yang tu mahal sikit & manis

Psst: Buah ni sedap tp tak tahan tang lidah tu jerlah...cam makan nenas.....panggil apa yer....lidas ke..huhu

16 comments:

RaMa2UnGU said...

i loooike kiwi..minuman kiwi sedap, yg fresh la..tak mo gula22...
kalau mkn buah ni tru s pun satu pek 6 biji tu bleh habis sorang..hehehehehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapkan buah kiwi nie...yang kiwi kuning gold tue mahal skit sebab dia manis skit dari yang ijau nie..

Softtouch [Hanim] said...

saya xmknlah sis buah kiwi ni..xboleh diterima dek lidah nie...mcm mr y jgk buah2 utk kesihatan ni mmg xsuka...AIr kiwi tu boleh lglah telan..:)

y@n@ M!B said...

sy pun suka kiwi..tp mls nk bli..haha boleh gitu?

kiwi blended kt otak² place is da best! sis kena try..hehe promote nih ^_^

si[jari] telunjuk said...

tinggi khasiat...tinggi juga harganya....tapi saya pon suka kiwi....

honeylanz said...

yela..lidah akan rasa semacam kan.. tp x tau gak nk panggil apa..

Ms AiReEn MoHd said...

aku pun makan buah ni, beli kat giant semlm...ade lima ketoi...laki aku laju jer makan buah ni weh.....boy tu ape yg tk suker...semua pun die telan

rasp said...

don't know why...
kiwi i kureng skit laa sis...
paling byk leh telan setengah biji je...
oren no prob hehehehehe

Lady of Leisure said...

haah la buah ni kalau makan lidah rasa semacam jer kan tapi sedap..
:)

Rinna said...

Hmm..sedappnya buah kiwi tuh.. suka jugak makan..tapi jrang laa beli selalu kalau makan pun makcik yang selalu belikan.. :)

ieda said...

waaaa buah kiwi nieh memang haku minat beb .. tapi anak2 mcm pelik .. sbb yg selalu makan haku jerk .. kalau beli anak2 x minat .. memang kaya ngan zat besi :))

NeenaAnuar said...

memang bestt buah kiwi nie kan! I punyer favourite fruit gak nie! I belajar makan buah nie from arwah my mom.... dia yg suke sangattt ngan buah kiwi nie!

Azmiezas said...

akak memang tak boleh nampak buah berbulu ni..suker..sangatttt....nyum3x

ALoNa Cintamaniszlite said...

ha'ah...kiwi yg kuning tu mmg sedappppp. gerenti manis..hmm

tp nak beli selalu tu..idak ler..mahaii..ngee

Mimy Hamid said...

aku suka buah kiwi..sedapp..lelagi jus kiwi..pehhhhhhh..teguk air liur

qellissa said...

i pon suker mkn kiwi ni.. mmg lidas cam nenas..pape pon tggi vitamin tu wlupon byk bulu..hihihi