Klik Jangan Tak Klik

Thursday, July 15, 2010

Asam Jawa Kelate maghi

Apsal kat kelantan takde FM yek???
My collegue balik kelate...
tanya aku nak apa???

aku ni mmg kalu saper pi jln mana2 aku takkan
mintak macam2
(baikkan aku tak demand)
tapi aku cuma mintak FM aka
FRIDGE MAGNET
(kang ada lak yang tanya.....ker saja nak FM ni hehe)

Balik2 dia kata FM kat kelantan takde
betul ker dia auta jer kat aku
oghe2 kelate leh kasik tau betul ker dak

FM takde asam jawe ada
sabor jerle....

mula2 aku takut nak makan sbb aku mmg tak retinyer nak makan
asam jawa yg biasa tu yg ada salut2 gula tu
tapi yg ni meme sedapler
lepas satu ...satu nak lagi...lepas ni nak suruh dia borong lagiler
habeh kat kelate takde FM huhu
asam jawa pun asam jawablah
org dah bg lagi banyak songeh

Sori yer kalu aku tak pandai kecek kelate
tapi aku suker dgn bahasa kelate
sedap jer bunyi dia walaupun sepatah haram aku tak pahe hehe


Psst: Semalam tak bersiaran sbb tak sihat...mood pun kerlaut...huhu

15 comments:

-NiD's- said...

sedap asam nie...... dh lah tuh pakaging dia pn coMEl-comel kaler-maler gituh...=]

Softtouch [Hanim] said...

patutlah xde update semalam..sis xsihat rupenya..

ingtakan asam jawa yg utk masak rupenya yg utk kita mkan kudap2...

NeenaAnuar said...

I penah gie kelantan.. tapi tak penah survey lagi ade FM ker idakk.. kalaau Ganu confirm ade...

Azmiezas said...

dah kecur air liur akak dah ni..

Mimy Hamid said...

eh aku ada FM kelate...dia tak jumpa kot...

☆ lieya latif ☆ said...

ha'ah, kawan lieya pun kalobalik kelantan pun sure asam2 ni jadi buah tangan .....bawakbalik umah, berebut anak2 sebab tgk wrapnye warne warni, bile dah rase masing2 tobat tak mo amik lagi heheheeheheh.....

Rinna said...

Hmm..sedap asam jawab balut cam nie... :)

rasp said...

aritu i gi kelantan...
tempat2 i gi, takde nampak pun FM sis...
kalo ada confirm i dah rembat maaaa...
i pun pengumpul FM kan...
and yes, asam jawa nie sodap...
beli aritu sepeket sbb tak pernah rasa...
dah tu menyosal tak beli bebyk hehehehe...

ieda said...

heheheh ader gak beb haku ke kelantan .. tapi memang nampak cam x der .. kalau kat pasar besar tuhh banyak sovenier .. tapi x perasan kan FM selalu yg banyak key-chin jerk ..

sejak minat kumpul FM nieh barulah nak cari2 .. heheh kalau ada mamber2 yg jalan2 mana2 memang pesan nak FM .. yg lain xingat punn x per .. heheh

sedapp beb asam jawa nieh .. dah lah den poser ari nieh .. terasa dekatt tekak dahh mihahhah

makdara TERDIVA said...

thehehehehe..baru je sambar asam jawa seketol besar kat pekan rabu..beli utk mak buat stok bln pose..

tp x sempat nak cari FM la beb!

Shu Shinju said...

kecur air liur deh...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

asam jawa tue sedap...pembalut tue kalerfull gitu kan...

Eri-chan said...

oo tak suka asam jawa ni..
oo semalam tak sihat ya, samala kita..migrain satu hapdate pun tak dpt buatlaa..

armouris said...

info tentang asam jawa di SIHAT SELALU - Asam Jawa : Kegunaan dan Khasiat

ALoNa Cintamaniszlite said...

owh..mmg sedap asam ni..
rasanya..kat air itam, johor pun ada jual mende ni..hehe