Klik Jangan Tak Klik

Monday, June 28, 2010

Kebaikan mustard

Hari ni saja nak citer tentang kebaikan mustard
la ni kalu aku buat sandwich dah tak guna MAYO
ini pun sejak aku terbaca mustard ni bagus untuk
membakar lemak

kalu nak buat salad pun aku dah tak letak thousand island walaupun sedap
tapi tak brp bagus untuk kesihatan
so nak kasik sedap letak la perahan lemon

Jangan lupa olive oil
ni pun bagus untuk kesihatan
la ni pun aku masak guna olive oil...
tapi kalu makan ramai2
guna minyak seri murni
mahal beb

pastu letak la pepper
pun act as pembakar lemak
tapi pepper ni tak power
nak power original pepper
siap tumbuk lagi

Inilah dia sandwich + salad...sg2 mengenyangkan
yang penting sihat

Ingat kalu tak suker makan sayur
sekurang2nyer rajin2 ler makan buah
aku semua sayur pun aku telan
tak kisah ler pahit ker payau ker
nasib baik rumput tak leh nak telan
kalu tak tupun aku telan
ini penting untuk kesihatan yer...

Psst: Ari2 makan mende tak sihat bahaya ooooo badan nak pakai lamakan...hehe

10 comments:

qellissa said...

Wah pasni leh try buat sandwich dgn mustard.slalu pakai mayo sbb tu lah gaknya I makin berisi.kuikuikui..

niesz said...

wa..mkanan diet nie..kene la niesz try buat..mmg xrugi..

Softtouch [Hanim] said...

ala sy xsuka mkn sayur plak sis...nk cantik mcm sis kene makan sayur nie..xtau plk mustard elok utk bakar lemak..tq for the info

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ganti sayur2 tue nan buah jerk la..aku xmakan salad2 bagai nie....huhuhuhuh...

NUNU EERA said...

ingtkan mustard ni xelok.. upenye utk bakar lemak..

Mimy Hamid said...

teringat mustard IKEA...sedappp lawan hotdog

-NiD's- said...

sedap....sedap.pasni nak try gak makan menU cam ginikk....sure nanti leh cantik mcm posh =]

ieda said...

a very2 the good advice dear .. haku suker .. cuma mustard tuh x pernah lak haku dgr dan beli .. sure nak test lepas nieh :))

black_mel said...

dulu xpenah tau mustard tu apa...tp sejak keje mcd kejap dulu..dah terer dh..mcm2 jenis sos blaja...

NeenaAnuar said...

memang diet yg terbaiikkk dear! I pun suke makan camgini selang seli dlm seminggu! :D