Klik Jangan Tak Klik

Sunday, May 30, 2010

Tolonglah!!!! NO PLASTIC please

Korang kalu pi soping tak kirala
hari apa pun
bawaklah bag serbaguna ni

Jgnler sbb menyahut seruan
kerajaan hari Sabtu
" NO PLASTIC DAY ON SATURDAY"

Hari Sabtu jerlah korang bawak bag sendiri

Aku kalu pi "groceries" aku prefer bawak
bag sendiri
dari renyah nak pakai2 plastik yg bila balik masuk tong sampah
pencemaran tu...paham2 jelah plastik ni amik masa nak lupus
siankan "BUMI" kita

Lawa apa bawak bag ni

Tapi kalu soping bese
aku bawak bag ni
lipat kecik2 masuk dlm handbag
senangkan

JJ promo hari tu 50% untuk member

Lani pun dah banyak bag yg glam2 kalu nak bawak gi sopingkan

Ni auto publish...sbb aku takde kat key ell ni ...aku pi rehat nanti Monday kasik story naaa
babai

Psst: Sebelum keluar soping jgn lupa bawak bag sendiri yer....


19 comments:

sisdee said...

harus marah kat i nie..sbb selalu lpa bawa uwaaaaa...tp kalau ada jual bag ni slalu beli hahahahhh

A D I A said...

i pun ada bag hijau carre4 tu. suka hati je i bawak gi giant ke tesco ke kai bag tu, janji takyah guna plastik.

ieda said...

heheheh bagueh beb sahut cabaran .. hang ada beg cantik tuh .. den tadak .. leh tahan beg yg encorage people for lobe green ..

ermm wish carefour sini dan giant also ada beg mcm nieh huhuhuh

anastasyea said...

kita pun dah lama start guna beg serbaguna. Boleh pelihara alam sekitar =)
ANaSTaSyeA: DiSebALik KaNtA CokLaT

Chik chuMeLL said...

yep..chik kalu nk bli brg umah byk2..bawa beg besar yg mcm kat padang besar tu...hohoho..budak pn muat masuk dlm beg tu..^_^

black_mel said...

waa....mahal beg sendiri...tp untuk alam sekitar..kena bawak jgk...

ok..babai jgk...

NUNU EERA said...

2la.. g shoppin smlm lupe nk bwk.. laz2 kne bli plastic 20sen 2..

rynas said...

aahh..tapi selalu lupalah..kena amalkan selalukan lg pun memudahkan kita juga.

qellissa said...

uit babe, i jarang bwk beg shopping tu dr umah..coz terlupa..hahaha..slalu masa nk li barang tu barulah terhegeh2 nak beli shopping beg sekali..nasib baik x mahal sgt..huhuhu

noor afzan said...

baiikk!!

Lady of Leisure said...

betul tu kesian kat penyu kalau termakan plastik kan.. cant imagine plastik tercekik kat kerongkong penyu kesian depa kan..

NeenaAnuar said...

I pun kalau gie memana memang ade jerk 'green bag' niee.. senangkan! I really love the earth! Kalau ade pencemaran... I lah org yg paling cepat nak emo especially part penebangan hutan & pencemaran air!

pstttt... wah! tak sabar nak tau you ke mana! cepat2 storyyy naaaaaa! :D

hang nadim said...

salam...Posh nanti saya nak bawak guni beras laa...Besar Ponya ..hehehe..Posh banyak stok beg ni selalu shopping.

~Blabberina~ said...

yup..every sat,50% beli beg JJ tu

Diarihatiku1976 said...

sabtu.. saya tak suka shopping sbb takde beg plastik yg boleh bungkus sampah.. ahahkss

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

ha'ah aku pun selalu bawak beg sendiri...klu kita xsayang bumi kita sapa lagi ye idak..

wah..bercuti kah??? jelesnyer....

ratusiput said...

pepagi aku dh blogwalking sbelum line jd haprak tgh nanti...ehehe....aku ske green bag kat tesco...yg guni2 gambo ladybird kale merah tu...aritu nk bli old aout plak.tp kalau bli satu troli penuh...bp byk bag lak nak pakai...hehe..

Mimy Hamid said...

aku serik sejak plastik no on sabtu..aku pernah kena kat ikea..beli berlambak pastu ha amik takde plastik..masak ko nak hangkut kann...sejak itu aku standby plastik...

NaNaJoe said...

wah bagus.. go green~~ hehehe~ :)