Klik Jangan Tak Klik

Monday, May 31, 2010

Baru LATA KIJANG

Nila kitaorg punyer planning kejap nak naik keta
kejap nak naik bus...kejap nak naik flight
last2 Mr Y beselah nak test
"baby" dia kasik jauh sikit
bg can dia tgh syiok dgn buah hati baru dia

Aku ni sebagai isteri yg baik hati follow jelah
So pagi2 buta dah keluar sbb "perjanjian"
nyer aku tak nak kene panas
& kasi can lepas ni aku nyer turn lak
plan the vacation

On the way tu nampak
lak segerombolan
geng2 moto besar

tapi kami single rider
aje...tngk la maybe dlm perancangan nak ikut mana2 club
kalu ramai2 bess sikit

Aku tukang posing jer...
suruh amik lesen tak berani la...
jadi "pilion" jadilah

Sebelum menuju ke tempat sejuk tu
harus la singgah
kat sini dulu
"Hutan Lipur Lata Kijang"
muka dah kejung kene angin
takdenyer nak touch up2 kalu naik motor ni
yolah bertolak kul 4am
kalu keta tu leh ler bobom
naik motor mmg adventure la jawabnya
tegak jelah biji mata jawabnyer
hehe

dapat mandi syiok ooo
dah la dgn takde org lagi ler bess
tapi apakan daya tngk jela air tu

tapi masa tidak mengizinkan kene rushing
terus pi Cameron Highlands
sebelum makin panas

chow dulu nanti kita sambung part 2 pulak yer
aku mau pi cabut undi tngk saper yg kene hehe

Psst: Banyak part ni padahal bukannya pi mana pun...hehe

19 comments:

dya adriza said...

beznya..

u sweet tau.. klu pkai tdg mst lg sweet~ ikhlas ni :)

Mr feckry said...

wa bestnye...nak ikut

black_mel said...

wah..bestnya bawak motor besar....tp x penah try lg...penah jd pembonceng jer..

Lady of Leisure said...

uish syoknya kelasss posing ko kat tepi sungai...cun! jernih giler air... rasa nak berendam jer kan...

ALoNa Cintamaniszlite said...

pergh!! gi CH naik motor...mcm dlm filem sembilu ler pulak..
Best!! best tgk pengalaman kawan2..

NaNaJoe said...

besh2~~
jalan2 naik moto jauh2, moto besar lak tu..hehehe~~

hang nadim said...

salam.....tinggi tak air terjun kat sini. Kat tepi hiway leh nampak tu ker ?

Diarihatiku1976 said...

wah..bestnya bawak motor besar..

qellissa said...

besh nya jejalan naik motorbike.. tp i ni jenis penakut lah... takut nak naik motor..huhuhu..

AbgFeroZ said...

wah wah wah... dah jadi minah rempit skrang :)
hik hik hik...

nice bike :)
pnjam 3thn bley ?
ahaks.

NeenaAnuar said...

weeewiittt! cun arr awek bikers tu! hehehe....

bestt nyer lah kan dpt riding atas motor besar berdua duaan begitu... I ngan en. teman jgn kata motor besar.. motor kap pun tak penah merasa... huhuhu.. walhal I suke taw ronda2 naik motor nie! :D

Ms AiReEn MoHd said...

lata kinjangtu kampung abah aku....huhuhuh umah opahaku leh jlnkaki jerk ke situ...namun da lame tinggalkan kampung opah aku tu since die meninggal....huuh terkinang zaman anak anak kecil

NUNU EERA said...

CH da panas skrg ni.. bru g laz 2 week.. mlm plk ujan n sjuk.. cntik jaket sis 2.. nk cri la 1 nnti..

Azmiezas said...

bestnyer..

tapi akak takut nak naik motor..seramm..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

beb aku nyer member dari sg buloh jugak..dia dok dekat kampung melayu bt 13 tue..dia pun kaki riding cam ko jugak...every weekend hoke dia naik CH...gilos btoi...dia pun cam ko la...jadi "pilion" sajork..hehehehhe

psssttt 'Pilion' tue pembonceng kan?? hahahahaahah aku xtaw la term2 rider nie..

Rinna said...

Bestnya Lata Kijang.. dah lama tak kesitu.. Dah cantik tempatnya.. :)

z4mr said...

smart muto tu cik kak...huhu

Mimy Hamid said...

bestnya ko posh...jeles nengok..beriding bagai...aku teringin tp apakan daya tak de motor besar

ieda said...

waaa best2 .. kalau aku beb .. harus aku ikut muuu .. tapi skrg dah pencen mender2 cengginieh .. x muatt beb .. tunggu club 4wi drive pulak ..

tmpt2 nieh memang best giler happening .. beb cantikk arr motor tuhhh .. :))