Klik Jangan Tak Klik

Friday, April 2, 2010

Sepi sudah pagiku

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
&

Terkejut gak tadi masa tgh drive on the way pi office
(p gak walaupun rasa malesss & takde mood nak ke opis)
dgr kat radio ERA Din Beramboi dah meninggal
dunia

Baru dgr a few days before
yg kata he's getting better
even dah masuk ICU
tetiba dgr pagi ni mmg terkezut sgt

Tapi apapun Allah lebih menyayangi beliau
Moga Allah mencucuri rahmat
keatasnya

Sama2lah kita semua
menghadiahkan Alfatihah
untuk beliau

aku pun terasa gak kehilangan dia
sbb aku bukak ERA pagi2 pun sbb dia
semata2 nak dgr lawak dia pagi2
kadang bila drive sorang2 pun aku leh tergelak sorang
nak2 "drama sebabak"
dgr berulang kali pun aku leh gelak
kalu aku takde mood pun leh ada mood balik
apapun mmg takkan ada yg boleh menandingi
& mengganti bakat beliau

Tulah bila2 masa jerkan
ALLAH boleh ambil nyawa kita
Hari ni kita dok hua hua
esok sapa yang tahu

Andai ku tahu….
Kapan tiba ajalku…
Ku akan memohon tuhan tolong panjangkan umurku…

Andai ku tahu…
Kapan tiba masaku…
Ku akan memohon tuhan jangan kau ambil nyawaku…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku…

Andai ku tahu…
Malaikatmu kan menjemputku…
Izinkan aku mengucap kata taubat padamu…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku…

Ampuni aku dari segala dosa dosaku…
Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu…
Aku manusia yang takut neraka…
Namun aku juga tak pantas disurga…

Andai ku tahu….
Kapan tiba ajalku…
Izinkan aku mengucap kata taubat padamu…
Aku takut akan semua dosa dosaku…
Aku takut dosa yg terus membayangiku…
Ampuni aku dari segala dosa dosaku…
Ampuni aku menangis ku bertaubat padamu…


Psst: Masih mood sedih...namun yang pergi tetap akan pergi...kita yg hidup harus meneruskan kehidupan ini



18 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku pun terkejut dengar berita pemergian dia kat radio pagi tadi..mudah2an rohnya di tempatkan di kalangan insan2 yang terpelihara AMIN..dan AL-FATIHAH tuk arwah...

y@n@ M!B said...

sy pn xsangka dia meniggal sbb mmg br2 ni dgr kata dah getting better...

erm mmg Allah lebih syg dia..Innalillah~

ComeyBelako said...

it is a good reminder to us posh. hidup mati tak tau bila menjengah...maybe cepat or lambat. moral of the story...be good all the time.

makdara terdiva said...

ajal maut..jodoh pertemuan ditangan-Nya..

isk....sedihhhhh

A D I A said...

terkejut jugak dengar news ni, tau dia bertarung nyawa few days ago. Allah lebih menyayanginya. i pun suka drama sebabak tu, ada je idea dia, orang macam dia mmg kreatif.

AlFatihah.

NaNaJoe said...

al-fatihah...
moga rohnya dicucuri rahmat!!

atty's said...

itu lah ..sunyi lah lepas nie .
alfatihah.tuk arwah..amin

zilajai said...

al-fatihah..

NeenaAnuar said...

betol tu babe.... dari DIA kite dtg.. kepada DIA jua kite akan kembali... semoga roh arwah dicucuri rahmat... amin!

Nyze The PumpkinBee said...

Al-Fatihah buat Allahyarham Din Beramboi...
Moga rohnya dicucuri rahmat....
amin~~~

rasp said...

Al-Fatihah...
mmg terkezut gak masa memula tau dia sakit tu kan sis...

Chik chuMeLL said...

salam sis..ohoo..windu..lama tak blogwalking ke sini..=)..chik pn terkejut gak pg td..padahal br mlm td mrh my bro cz dia kata din beramboi dah meninggal..betul rupenya..huhu...semoga rohnya dicucuri rahmat Allah swt..aminn

Lady of Leisure said...

huhu semoga rohnya dicucuri rahmat

Ms AiReEn MoHd said...

alfatihah..aku pun tekejut mak aku tepon aku nenangis kate din beramboi da meninggal

NuNu EeRa said...

alfatihah..dulu i ske bca ujang.. release tnsion gelak2..

Uncle Lee said...

Hi Posh, for a moment thought you David Beckam's friend, ha ha. Nice blog, love your colours.
Best regards and keep a song in your heat, Lee.

Azmiezas said...

Al Fatihah,..

Semoga rohnya di cucuri rahmat..Amin..

Mimy Hamid said...

AL FATIHAH,,,