Klik Jangan Tak Klik

Thursday, April 22, 2010

Rindu DENDAM

Korang Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Sepatutnye entry ni masuk dulu
tapi sbbkan semalam sibuk giler takde masa nak
buat entry sbb banyak naa gambo
(Sila la bersedia nak muntah kalu tngk penuh gambo tuan tanah)
paham2 la kalu upload jer dah baper lama
pastu plus minus dgn kerojer lagi

Alhamdullilah dah balik pun Mr Y
mmg aku tak blogging langsung
masa dia balik tu
harusla 3 hari tak jumpakan
kasik layanan habis2an
(kanak2 riang jgn baca yer)

mesti rindu dendam punya
mmg plan amik cuti skali
yelah nak spend masa together2kan
(kecoh jer dia ni cam setahun tak jumpa)

So after settle our income tax
apalagi kan dah kata rindu dendam
wajiblerrrrr

**

**

**

**

**

**

**

**

**

Pi lunch la aiyoo mau bikin apa hehe
(otak kasik cuci bersih2)

Tak habis2 makan chinese cuisine
eee tak jemu ker...
habeh dah Mr Y suker
layan ajerla
lagipun aku tak tingin nak makan apa2 pun
aku kan isteri solehah wah ayat tak hengat
hehe

Kali ni pi pulak dekat De Templer


Ni ler tempat nyer
rasa siapa dok area Taman Melati mesti bese tempat
ni....


Menu dia mcm2 ada
set pun ada....
naik meroyan mata nak memilih


Apa yer aku nak "paw" laki aku ni
punya la lama pikir
actually aku nampak sumer sedap


Ni beverage yang kami oder
laici tu aku punyer
Asam boi tu Mr Y punyer


Ni yg Mr Y punyer
Nasi + Sambal Sotong
simple tapi sedap tau..
rasanya aku yg banyak cilok sotong tu
hehe


Nak jugak additional dishes
habis kalu dah pi Chinese restaurant
"dim sum" adalah wajib
"Chee Cheong Fun"
tu Mr Y nyer fav...
aku tak suker langsung


Rasa cam tak cukup ajerkan
tamak tul
order lak ni
lemon chicken with honey
sedap tau masam2 manis


Mula2 masa nak bergambo kat sini cam coverline
kan dah ada peristiwa tragis kat sini


tapi bila dah ada "green light"
& aku tngk tauke & waiter pun mcm ok ajer
"idak ler dia kata silala amik gambo..kang harus aku minta bayaran pulak"
Kiut tak???
sementara tunggu hidangan sampai harusler ada sesi bergambo


Tengok tu tak rugi tau kasi aku bergambo
walaupun rambut aku cam senget2 gitu
(Iniler jadi kalu dah lama tak buat treatment)
kat sini feeling ala2 host JJCM
mana tau lepas aku buat entry ni ramai
lak dtg restoran ni...bukan aku yg untung
tauke ni
jugak yang kayo
so pada owner restoran kat luar tu kasi bukak sikit minda yer


Jemput tengok yer korang
kalu ikut tekak aku sedapla
tekak korang aku tak taula
so kalu rasa2 nak makan
"Chinese Muslim Cuisine"
leh la dtg kat sini tanpa was2

Yang penting service kat sini cepat
& tak mahal sgt


Last but not least cakap omputeh jab
thanks syg for belanja me
next time jgn la tinggal aku lama2
huhu


Ni la ole2 Mr Y bawak utk aku
dia tau bini dia giler FM
& coklat..

Psst: Hari ni malam Jumaat so balikla cepat leh baca Yasin...

30 comments:

LiAnA said...

haiiihhh tak bleh tahan tgk dimsum tu... kena pi cari ni.. npk menarik restoren ni...

sasha* said...

entry kita sama la,muka kita je terlebih sudah haha.sy kurang gemar chinese food ni.tekak melayu :P

atty's said...

sedapnya nasi + sambal soton tu .posh..lapar nya .

kenwooi said...

good food yum yum =)

Mimy Hamid said...

u tau de templer kat mana?...taman melati kannn...dekat dah ngan umah aku...leh ar singgah...hiksse

rasp said...

tul tu sis..kan free2 je kedai nie dpt iklan...
ada 'kedai tu' dah rugi kannnnnn...
amvoi...ayu nye tu bila say thx tu ek...
camne lah MR Y tak cair....

y@n@ M!B said...

hamboih2 syoknye paw hubby..mentang2 3 hari kena tggl..hahaha..
kt tmn melati eh tpt ni. boleh bg landmark len x? haruslah nk try kn..^_^

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku xpandai wei pakai chopstik huhuhuhu....tapi aku tengok makan2 tue semua sodap nya lahai..

pssttt: lepas baca yassin..tido awal taw..hehehehehe

Rinna said...

Hmm..sedapnya..tgk..Posh makan beselera sungguh.. Mesti nak kena carik restoren nie nak cuba jugak makanan chinese gini.. :)

black_mel said...

wah...rajinnya cuba makanan kat kedai2 pelik...nmpk sedap...

NuNu EeRa said...

msa restoran ni bru bka da pnh makan kt sna.. xsedap sgt.. xtau la klu skrg ni da mkin sedap.. nk kne rsa lgi ni.. btw.. i da updated psl gatsby..

Chik chuMeLL said...

so yummylicious dimsum tu...kecur air liur chik ni haa...huuuuu

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

boleh habis ka suma makanan tu..mcm pulun ja tgk. tp lagi pulun kan kalau x jumpa somi 3 hari ..hehehe

farysa said...

tergugat iman tgk mknn ni
harus d cuba
=))

ALoNa Cintamaniszlite said...

Hmm...blog posh mmg byk promosi restoran2 yg posh penah gi.
Promosi gak brgan kosmetik yg posh guna..
promosi farmasi, supermarket, butik yg posh gi..
Follower posh pun ramai dh..Mana tau suatu hari nanti...posh jd mcm redmummy..hmm.. Tuah manusia tak siapa yg tau..kan?

rizal jabai said...

wahh sedapnye mkn chinese food..cik posh pon ala2 chinese look mmg sesuwaii mkn mknn yg sodap itu..dpt coklat kn..nk sekerat boleh??hehe

Lady of Leisure said...

beb, aku tak pernah lagi makan dimsum seumur hidup... kesian tak kesian tak kan aku?hihihi

Azmiezas said...

Fulamak,..menariknya..akak suka Chinese food..hari tu pun akak ada tengok promo pasal rest.ni..so nanti nak try jugak lah..

pstt:..awak ni suka buat org jadi otak kuning tau!!..

Nurul Harun said...

sedapnyaaa..hukhuk2..

NiNa' said...

banyaknye makannn.... sedapnye... kebulur plak ni~

SwEetForEst said...

wahhh..bestnye makan bersame..jeles plak tgok..

^__^

fieza a.k.a ibu azwar qaiszar said...

sedapnye air tu...

NeenaAnuar said...

betoi2.. agreeed with you babe! tak rugi nyer kasik kite amik gambo kann.. yg rugi dia sbb kite buat promo free dia tak nak yea dak? tu lah.. susah diaorg nie tak nak bukak2 minda depa tu kann.. apa daa.. ceh.. tetiba lak aku emo!

btw.. i penah makan kat restaurant yg sama tu! sedap kan makanann kat situ! :D

takpe2... bubuh lah banyak mana pun gambo tuan tanah.. I memang suke tengok org posing2 nie... hehehe....

ratusiput said...

huhuhu...tu baru 3 ari posh...kalau dia tinggal hang 3 bulan..mau hang kena ajak dia g bali ke...maldiv ke..ehehe..

Dee said...

sedapnya food2 tu suma..

NichKhun said...

waaaaa posh.. laenkali kan.. kalau u nak kua makan ag kan.. i cadangkan u bawak la i sekali.. hahahahahaahaha mcm best je mknn dlm gambar tu.. nak jugek !!!

nirelwof said...

sedapnya makanan2 tu....hmmm...
terliur i...
huhu

rizputra7 said...

sedap2...

Delimasari said...

riang-ria yer == org sebelah ada di sebelah

NaNaJoe said...

romantiknye.....hehehe..baru xjmpe jap jew da rindu2 kan??