Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, April 14, 2010

Nak MAAF ker tak

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Kalu korang jadi aku
korang nak maafkan ataupun
apa tindakan korang seterusnyer
Sila kasi komen yer

Ni aku copy bulat2 dari email yg aku received semalam
dari Watsons
Sila rajin2 kan diri baca yer
Inipun utk reference korang kalu
terkene benda yang sama
is good to be share

Dear Ms. Isma,

Assalamualaikum.

Firstly allow me to apologise to you for the delay in coming back to you with a more appropriate response as we were seriously investigating your case with several parties, namely our Security Department and our Store Management team.

With regards to your incident I would like to offer you the following explanation and actions that shall be taken…

After discussion with the Store Management, we have reviewed our CCTV tapes and found no reason to believe that you had shoplifted from us, although our in store sensormatic security panels did beep upon your departure but not upon your arrival. While the security personnel at the store was merely doing his job, the manner in which he conducted himself and your good self is inappropriate, not within our own stipulated guidelines and ultimately totally unacceptable.

As our security is provided by a contractor, we have also discussed this matter with our Security Department, and to ensure that such an incident does not happen to any other customer we will be taking the following measures:

1) The contractor has been informed of the situation and sternly warned to ensure no repeat incident will occur at any store.

2) The actual personnel who mistreated you has been given a warning. Further to that, he shall be sent for re-training and we are also in the midst of looking into his transfer to another outlet.

3) Should such an incident occur again, as a result of that same personnel, he will be removed from our system and shall no longer service any of our stores.

I sincerely hope that you find the above explanation acceptable and thank you for your honest feedback. We will take this as a learning for all of us here at Watsons and as a constant reminder that when it comes to service, the customer is always right.

Should you have any further request, please do not hesitate to contact me personally at the below number or on my mobile at 012-666 1264.

Thank you.

Focus & Discipline

Best regards,

Faiz Shah

Senior Marketing Manager

Watson's Personal Care Stores Sdn Bhd

A member of A.S.Watson Group (HK) Ltd

T +603-2147 7185

F +603-2143 2399

So utk u all or anyone jgn biar diri anda ditindas

negara kita ada undang2 so gunakanlah

HAK sebagai PENGGUNA dgn sebaik2nya dan

JANGAN sekali2 membiarkan diri anda DITIPU

kalu tak pun leh rujuk dgn aku sbb aku suker handle kes2 cam gini (takdok kojo ker hehe)

without any consultation charges

Psst: Aku ni mmg naughty sikit ingat mau mintak compensation tapi atas nasihat Mr Y cum my advisor kasi can dulu kalu kene lagi at least I know what to do & terus bawak legal action.



17 comments:

Cik Norfa said...

alang-alang nak gunakan hak sebagai pengguna..apa lagi..teruskan!!

dorang ni kena kasi ajar jugak!

NeenaAnuar said...

betoi tu beb.. sometimes org2 kite nie suke sgt ngan sikap TIDAK APA!

kalau this is the first time.. betol gak lar cam mr.Y ckpkan tu... bagi chan la... lagi sekali kalau the same thing happen.. baru bawak kemuka pengadilan! hehehe...

y@n@ M!B said...

klu dia dah mtk maaf and dah amek action gitu rasanya mmg patot la dimaafkan..bg second chance gitu..
follow ur advisor, mr Y..hehe~

Azmiezas said...

Akak salute la ngan awak..berani kerana benar kan..

Shafie said...

wah..da balas ye.hehe.
panjang jgk.ehe :P

AkuPenulis said...

la..posh pun kena jugak ke..
saya takde la dituduh mencuri..
tapi, mesin scanner tu rajin je berbunyik..bukan sekali, banyak kali..
ni watson yang dekat alamanda..
sampai sekarang still takut nak lalu..takut attract attention..hehe..

rasanya, response dari watson tu agak bagus..
at least diorang responsible pada apa yang berlaku..
rasanya, maafkan je la yer..
kalau berlaku lagi, kasi hentam habis2..hehe.

I_Hate_Lolipop said...

ala...mintak la duit.leh blanja i~

NaNaJoe said...

st2 bagus mcm ni..kalo ad pape leh refer kat sis kan??hehehe~~

pak long said...

salam buat tuan umah..
kiter tak pandai omputih...

Ogy said...

iskk jgn kasi can je... :)

qellissa said...

iskkk geram lak ngan dak watsons yg men tuduh2 tu..jgn kasi can lah..huhhuu..biar dia kena sack terus...kuikuikui

Mia-Ina said...

wah tak sangka smpai depa bg surat cam ni...dahsyat aaa

Delimasari said...

buat yg terbaik posh ===
senang22 nak wat kte mcam tu...

S.IRWAN MOHAMAD said...

yessss bagus lawan jangan tak lawan.. berani kerana benar.. mesin scanner nie memang banyak buek masalah dan banyak buat malu orang jerr... dah banyak kali aku lihat kat supermarket sihan aku tengok dorang tue dah macam pesalah tegarlak hehe apapun sihan aku kek kau hehe

SwEetForEst said...

hmmm..sebab pihak watson tu ade sikap responsible kat kejadian tu.. pe kate maap kan je..ikut ckp mr y awk 2..hehehehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

btoi tue beb..kadang2 kita masyarakat malaysia nie..asyik2 tak pa..tak pa..
tapi tuk ur case nie...klu mr y cakap kasi chan dulu..so kasi la diorang chan dulu..tapi kalau ada kejadian kali kedua..make sure ko bawak ke muka pengadilan..hak sebagai pengguna tue perlu..

Mimy Hamid said...

ko bg chance la.....pasni buat lg tiada maag bagimu