Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, April 13, 2010

Lelaki Jangan baca yer

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Saja jer kasik propa
Lelaki pun leh pakai gak
kot2 ada "kegatalan" ker
apa salahnyer utk hygine tak
salahkan

tapi ni lebih kepada soal kebersihan
wanita...jgn ada yang pakai sabun basuh tang tu sudah
bahaya tau sbb kandungan chemical
so nak safe better guna feminine hygine
tak kisah ler brand apa
janji bukan sabun yer


Tapi la ni aku dok terai
brand "lactacyd"
dulu mmg aku tak pandang brand ni
sbb aku lagi suker guna "Safi" nyer brand
mcm2 ada manjakani...kacip fatimah

aku tetiba nak cuba pun
masa iklan ni mula2 keluar dek
nuffnang
aku pun apalagi start ler teruja
so pi ler cari2
jumpa kat Guardian
mak aii cinonet camni RM9.30
kalu tak silap

besenyer kalu dulu tak gi Guardian
piler Watson
(tapi sejak KES tu aku dah ban terus....la ni asik2 dok hantar email
pastu tak cukup dgn email call aku tak habis2 mintak maaf sbb aku nak bawak perkara ni ketengah...ini kess cerita lain kali yer)

Nasib baik ada farmasi lain
nama "Caring"
mmg caring betul
murah ajer RM7.80
beza melampau2

Aku tak mo la beli yg besau tu
nak terai ajer
better beli yang kecik dulukan
kang tak sesuai nak cuci tang mana lak
hehe

so far aku dah terai bessla sbb mild sgt
and bau dia pun bess ajer

Feminine Hygine aka
penjagaan kebersihan peribadi
ni penting yer bagi setiap wanita
tak kira ko anak dara ker mak dara ker
janji dah dtg haid

Ini bagi mencegah drpd penyakit ginekologi spt keputihan
(my fren anak dara lagi punyala bnyk keputihan ataupun white discharge
sampai sakit pinggang and kene sumbat ubat kat tooooot)
kegatalan pada vagina,senggugut bau aneh pada vagina, haid tak teratur, penyakit kelamin, penyakit rahim, tumor, kanser servikal dan lain2

Antara kebaikan2 lain
Menyingkirkan kotoran
membaikpulih kesan keputihan wanita
mengurangkan bau aneh
mengelakkan kegatalan & kesakitan akibat jangkitan kuman & bakteria serta penyakit vulvitis ginekologi
memberi kelembapan pada vagina supaya tidak kering
dan paling penting
Membantu mengembalikan keanjalan & mengetatkan vagina


Kalu mau tau lebih lanjut klik2 la kat iklan
blog aku ni yer

Tips: Tapi kalu katalah dah gatal yang amat kat toooott tu (camno nak garukan hehe)...pakai feminine hygiene pun tak jalan korang leh terai petua ni rebus air sireh pastu buat basuh kat toottt tp suam2 lah yer..jgn time mendidih pi basuh lak kang ada yg pi spital lak kang..Sireh mmg bnyk kegunaan sbb antiseptikkan

Psst:Lagi satu kalu rajin gi Salun or SPA leh terai TANGAS lagi bagus...nanti kalu ada masa aku buat entry pasal ni lak yer in details...aku kalu takde mende ni cam tak lengkap my life

26 comments:

y@n@ M!B said...

yeah feminine hygiene mmg sgt2 perlu especially time peot..darah tu kotor kan so mmg wajib la dicuci slalu..=)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

betul2 aku pakai hygine wash manjakani dari pil binari tue..hehehehehe...

cik omey said...

setujuuu...tp msti sesuai gak tkot ada alahan nti, omey pnh bli yg merapu kt psrya kesanya gatal2...
yg air sireh tu pnh mak omey ckp tp blm cuba=)

SwEetForEst said...

ouh..cm nk try la..sblm ni sweet pon pkai safi gak..

farysa said...

brand ni ok ek?
nk try jgk la =)

rizal jabai said...

bace jugak..sbb nak tambah ilmu..huuu

NeenaAnuar said...

I pun pakai Lactacyd.. penjagaan tooottt itu sgt penting kannnnnn.. :D

Azmiezas said...

patut la tajuknya lelaki tak boleh baca,..rupanya kita tgh bercerita hal 'sulit'..hihihi..

LiAnA said...

brand tu hospital pun guna.. mmg mahal..sebab lebih mild.. pakai pun best jer...


yg rebusan sireh tu pun bagus..
lagi sedap tau.. sebab suam2 pastu basuh kat toot mmg nyaman jer... wakakaka

cikmin said...

cikmin memang tap pernah putus menda yang satu ni..tapi belum pernah cuba la yg ni. :)

www.cikmin.com

rasp said...

hygiene kat tooot mmg very the kewajipan tahap maksima impak harus jaga ooooo...
and i too like tis produk!

aNIe said...

Memang amat diperlukan...supaya kekal segar dan rasa bersih

noradzlina.kamdani said...

xpun rendamkan toot dlm air yg dah bercampur sedikit garam....

~ ( LayDee_N ) ~ said...

oooo... hmmmm.. i x tau lak x leh pakai sabun. dulu time skolah mmg sabun jer la, then dah besar ckit.. dah pandai nak kacau2 harta mak.. tu lah yg start guna feminin hygine. I think i should suggest this to my grandma.. cos dier nyer tooott mcm dah tkene infection. dah jumpa pakar brapa kali. ubat mcm2.. baik kjp jer.. :(

pak long said...

salam...
mekasih banyak atas info tu...
nanti kita promot ngan mem kiter..

Rashid said...

ehhehe.. tak baca. saya tak baca ..

NuNu EeRa said...

kite pki safi..hehe..;)

Deeya Dzul said...

hmmmm... i have my own view... basuh ngan air bersih adalah lebih baik... atau air yang suam suam kuku... lebih kerap lebih baik... perlu diingat... yang digunakan tu adalah chemical... penggunaan yang kerap adalah tidak begitu baik untuk mahkota perempuan... dulu me pun cukup teruja ngan benda benda cam nie... untuk kebersihan... tuk jangka masa panjang... x begitu baik... back to basic... rajin cuci dan wapkan ngan daun sirih... jauh lebih baik dan x de chemical... agak mahkota kekal sihat... =)

Diarihatiku1976 said...

yeah feminine hygiene mmg sgt2 perlu .. tapi raanya lebih baik kita selalu basuh dengan air suam-suam hangat.. mati semua kuman.. ahahksss

TopsyTurvy Mum said...

haku masa preggy yg last tu tetiba kena gatal ya amat kat toot...doc kasi canisten suh inject dalam tu..aku takut, so sapu2 je la hehehe

qellissa said...

dulu pakai lactacyd ni dia ader 2 kotak, satu utk *** satu lak utk kulit...sgt bagus lactacyd ni..tp skrg tgggal pencuci *** yg utk kulit da xde jual lak..skrg kotak pon da cantik..huhuhu

Dee said...

masa anak dara dee mmg pakai lactacyd ni..tp lama2 dee hanya guna air je..sbb air lebih neutral dan yg terbaik compare tu all those feminine hygiene..tp make sure lps guna air tu lap kering2 ye..hehehe..

makcikrehan said...

posh, aku pakai pencuci binari...terpengaruh dgn iklan kat hot fm! opppsss... patah lagiii!! hahahahhaha

Delimasari said...

bagus info ni... tq posh

Faheem Jr said...

aikkk..pelik ni..rasa ada komen entri ni..mana perginya..

NaNaJoe said...

wah2...terpengaruh ngan iklan nuff ni~~