Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, April 13, 2010

Ayam PENYET

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Dok dengar korang2 semua macam bess ajer
makan "ayam penyet"
tapi aku malas nak gi outlet kat the curve
....malas kerrr???ataupun susah nak cari parking

bukan akula Mr Y
dia ni kalu nak gi mana tanya parking ok tak??
apa dia ingat aku JAGA parking apa??
tak pun lagi satu paling malas aku nak jawab
jalan tu jem tak????
apa punyer soklan daa ingat aku polis trafik

Cakap banyak pompuan ni
suruh drive tak mo
eeee aku paling tak suker drivelaa
aku suker jadi mem
pot pet2 saja...hehe

Last2 dah tak tau nak makan apa
terjumpa lak
restoran ayam penyet


for korangnyer information
aku mmg tak pernah makan ayam penyet ni
(malunyer dia ni dari planet mana ni)

tapi baca blog korang cam sodap jer
harusler teraikan
cuma yang aku tau kenapa nama dia jadi camtu
sbb ayam tu kene ketuk
jadilah dia si penyet
betul2 ke tak statement aku ni hantam sajalah


bnyk gak menu dia
aku ingat mau terai
nasi goreng ayam penyet cam dlm JJCM tp takde
satey ada
bakso ada
Kalu ikut nafsu semua pun mau order


Last2 aku yg buat decision
sbb aku tau mesti tak habis punyer
kami order sama sbb cuma nak rasa kesedapan
si "ayam penyet" saja

Mak aiii sambalnyer
podeh sampai ke telinga
sedapla jugak ayam dia sbb cam ada rempah ratuskan
tapi aku suka ulam kobis tu dah lama tak makan


Yang air longan tu aku nyer
yang teh O limau tu Mr Y empunya
last2 servis bertukar tgn
sbb teh o limau tu sedap la pulak
Mr Y dah bese dgn aku kalu aku tngk dia nyer
cam sedap mesti aku tukar


Kalu nak tau kat mana restoran ni
kat menu ni ada tertera
address sendiri mau cari yer hehe

Muka aku takde utk entry kali
ni sbb aku tak bawa apa2...
sehelai sepinggan p redah ajer
jadi korang tngk jelah ayam penyet tu yer hehe
hari2 tngk tuan blog pun mau muntah jadinyer

Psst: Saja jer nak kasik promo pada restoran ni....hehe


24 comments:

atty's said...

kty suka ayam penyet ..lagi tang tempe ngn sambal belacang..heheehhe.

TopsyTurvy Mum said...

Femes ayam penyet skang ni yek..aku tgh ganti puasa..semua nak makan rasanya...

aku dah buang javascript kat template aku..aku rasa tu yg buat not responding..cuba hang try plak, senang tak masuk?

L@n@ said...

glamer betol ayam penyet nih .. nape ayam tuh dipanggil ayam penyet ek?..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

beb yang sedap ayam penyet nie kan..dekat usj taipan..
yang masuk dalam JJCM tue pun dekat usj tue la..nasi goreng ayam penyet...aku baru lepas pekena ayam penyet kat sana last week..
memang sambal dia pehhhhhhhhhhhh sangat mantops kan..

Mimy Hamid said...

ayam penyet terbaekk wokkk...tak yah susah gi indon dong...

NeenaAnuar said...

alah.. jgn ckp you jerk beb tak penah makan ayam penyet.. I nie haaaa.. till now tak penah merasa lagik.. hehehee..

biler dengar pedass sambal nyer teruih I cam terujaaaa sgt nak pi try! :D

makdara terdiva said...

last week konon nak pg mkn kat c2..sampai2 jer..pintu kedai pon x bukak lagi..huwaaaaa!!!..

ratusiput said...

peberet aku tu posh...ayam penyet...sbb aku suke pedassssssssss...

zella y said...

ayam penyet mmg fames...
tp blum prnah try lg (sila kasihan) hehehheh

NaNaJoe said...

wah2...sedapnye ayam penyet ni...huhuhu~~~

sis, i da tukar blog..ke page baru
www.idasazarina.com...hehehe~~

hentakbelipat said...

kat Jb mmg famous ayam penyet ni..besepah kedai ada...ni kedai dkt area mane ni...mcm menarik siap ade nasi goreng ayam penyet

Ms AiReEn MoHd said...

AKU HANYA MKN SEKALI JER AYAM PENYET..dan aku ngan boy tak kan ulang mkn da kot...tak la sedap mane pun!!!propa jer depa ni ekk..ekkk..

noradzlina.kamdani said...

blm jumpa di pilah..nnt klu blk jb nk cari kt xtra

Dee said...

dh terai gak u eh..apa nk malu..i pun x pernah lg rasa ayam penyet ni..sedap eh? kalo sedap..i kenalah try gak..

y@n@ M!B said...

wow bisa dicoba ni..thanks 4 da info sis..i loikee! =)

Fahim 'n Alin said...

xlame ag indonesia dok sebok kate ni hak dia..

aNIe said...

Posh...akak pernah sekali je makan Ayam Penyet kat restoran di Melawati...tak ingat nama restorannya...sedap...sambalnya ada umph!!...pastu minum pula air alpokat....sedap giler...

Azmiezas said...

Akak pun tak pernah merasa lagi rasa ayam penyet tu cemane..

asyik lalu jer depan kedai,..tapi tak pernah singgah..

a d r e y n i e e l i s y a said...

ui yang........

sedapnya ayam penyet tuh..
=)

ALoNa Cintamaniszlite said...

akak pun tgk fotopages kawan2 baru ler tau kewujudan menu ayam penyet ni..haha...

Sedap sgt ke ek??
Bakso pun akak tak nah rasa..bkn apa..takut tekak takleh terima ler menu2 asing ni..
Tp tu ler..tak cuba tak tau, kan?

cikmin said...

cikmin nak makan sangat hari tu buat sendiri.. alhamdulillah puas hati hasilnye..makan pun sedap.

rasp said...

i plak dok tingin nak makan ayam penyet yg kat curve tu...
my kezen ckp yg tu marveles gitu tau...
i pun pernah rasa bakso sis...

NuNu EeRa said...

yang kt kote dmnsara ni xbez sgt la sis.. i prefer warong penyet kt da curve 2.. aym die pun besar..

Delimasari said...

udah cuba juga - ayamnye ratah aje pun sodap kan....