Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, March 24, 2010

Size does matter

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
(yang kdg2 ada kdg2 takde...tapi kalu ada klik2 yer)

Mcm bese lambat lagi nak update
kekadang letih camni
sini terkejar sana terkejar

Kali ni nak express myself pasal issue size
bukan size body ya..
Ni mau story pasal size baju yg kekadang aku
pun naik confuse

Sbbnya aku dah terbese
dgn standard size S, M, L or XL
senang so aku tau mana satu nak pilih
tau2 M mmg leh sarung punyer
kalu kenan terus rembat ajer

tapi citer pasal size ni pun bukan leh percaya sgt
kdg2 aku beli tetiba leh pakai S
padahal saiz aku M...tp kdg2 M tak leh pakai
sbb kecik sgt mcm sarung nangka
dgn hati yg "berat"
(tak bley terima kenyataan la tu)
kene gak pilih saiz L
jgn XL sudah itu terlebih sudah


kalu aku pergi soping kat MetroJaya
SA kata M normally number 6/7
tapi ikut brand...jenuh ler aku nak kena tanya kat SA tu


tapi bila aku pergi Parkson Grand pulak
4 utk size M..
lagi pening


Pi Jaya Jusco lak tak tahu nak ikut negara mana
but at least JJ ni ada gak aku nampak
dia letak reference
ikut size = nombor brp
+ ikut which country

Apalah susah2 letak nombor
sizekan lg senang
bila pakai nombor ni kdg buat customer
confuse sbb aku jenis yg tak suka
nak tanya SA...aku suka layan diri kalu
soping unless I need assistant

Lagi satu pantang kalu time aku nak beli
atau takat window soping dia dok ekoq montot aku
atau tengok jer....elok2 aku nak beli terus aku blah
tak suker taw...takde privacy

Lagi pelik free size leh lak sarung...
tu saiz apa lak tu..


Psst: Nak tanya pendapat korang bila beli baju ada problem tak...yelah bentuk badan kita ni kan lain2...

20 comments:

sasha* said...

betul tu.kdg2 tak bleh caya sgt size size ni(nk sedapkan hati sndiri je :P)

NeenaAnuar said...

memang pun babe... that's why I kalau nak shoping baju.. mesti mau try... kalau dia tak bagi try.. confirm I tak beli! hehehe..

sisdee said...

ish mmg pun..

problem size ni sbb fening sikit..
selalu tpksa g fitting room le nk confirmkan..

lagi satu ngan SA ni .. klu dok ngikut montot tu satu hal tp kdg2 contoh kat JJ klu kita perlukan diorg lak kdg2 tak de hmpeh mmg...

apapun kita still tak pas part size sbb apapun kena try..maklum le size i kecik tp dadaku bidang awww !! :p

Softtouch [Hanim] said...

pernah jgk lalui mcm tu..sy xreti kalu size pakai no nie..tp kan sis kdg2 ikut cutting bj jugak..cth bila kita biasa pakai L tetiba xmuat kene pakai XL..mgkin ikut cutting bj tersebut kot

atty's said...

ade gak problem posh...kbykan baju yg kty minat semua bersize kecik., sdgkan ..daku besau..

Mimy Hamid said...

ko kena kenal size baju ko...hehehe..fuyoooooo size 6 tuuuuuuuuu beza langit n bumi ngan aku yang size 16 ni...hehe

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

huhuhu skrang aku dah kena cari xtra saiz dah wei..xyah la nak bermimpi nak pakai s @ m dah...

tapi kan memang bikin aku konpius pun klu no2 nie..selalu kena tanya SA tue...nie saiz apa nie saiz apa..lantak la klu dia nak cakap aku xtaw pun janji aku xsalah saiz..hehehhe

Lady of Leisure said...

tu la kalau pasal saiz ni aku pun fening.. macam tak standardize je kan, kalau semua sama jer kan senang... hehehe... takde lah semua baju nak kene try aku paling malas nak masuk fitting room... lepas tu nak kene pakai baju balik adeiiii la...
:D

Azmiezas said...

Ada..la Posh..

Ari tu akak dah beli saiz L, biasanya ok jer tapi tetiba tak muat, bila kekadang terbeli XL terbesar la pulak..kalau beli saiz M ketat pulak..fening-fening!!..(takkan nak beli saiz L 1/2 kot..)

Dee said...

ada gak sis..biasalah tu..

AkuPenulis said...

ha, pasal saiz baju tu memang mcam tu kan..
laen kedai, laen saiznya...
tapi, nak selamat, try ajer dulu...
=)

Ms AiReEn MoHd said...

ha tu mmg terjadi babe...tu kasut pun same....kalau baju aku L arr tak pun XL....M kalu sarung kondom....ehh lucah plak...ketat la maknenyer tu...S kalu muat tang kepala jer.....hahahahah

kasut pun same byk nau saiz yer,kalau aku yg gemuk ni senang ajer...aku ckp SA bg saya saiz paling beso...kasut pun yg paling beso....aku pakai saiz uganda..kekekekeke

y@n@ M!B said...

sy pn xsuka bila SA ngekor je kita nk usha2 baju..xselesa jdnya..hehhh...

sy klu bli baju mesti kena gi fitting room sbb kdg2 bila dah sarung kt bdn br nmpk saiz sebenar bj tu..=)

noradzlina.kamdani said...

free size tuh agknye klu u beso dia akn beso klu u kecik dia akan kecik....ntah kite pung xtau

NUNU EERA said...

slalu cri size xs tpi xjmp plk.. tpi bkn utk sy yek..huhu..

LiAnA said...

memang ada gak problem.. tu lebih suka letak size and measurement sekali.. lg senang mcm tu.. so kita lebih kenal size body kita yg sebenar..

ayie said...

diorang jenis konfiden lg bernombor.

nmpk gah skit kalau dr saiz 10 turun saiz 4. :))

NaNaJoe said...

alahai sis..pas ni beli yg free size jew la..mmg confirmbleh tu...heehe~

NaNaJoe said...

time nak pilih tu yg dptt xl mmg xleh caye...huhuhu~

miss nina said...

size nina cam kadang2 S, kadang2 M. Selalunya nak beli kasut/baju susah jugak sebab tak padan atau dah abis stock..huhuhuhu