Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, March 23, 2010

Ala ala Italian

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Ni ler aktiviti weekend kitaorg
bukan plan pun main terjah ajer
habeh dah Mr Y nak riding layan jelah


Kami pi "Colmar Tropicale"
korang layan jelah entry penuh gambo
ni yer..nak buat lagu mana tuan tanah suka naa
berposing...nak2 tempat ni sgt cantik ala2 oversea gitu
hehe


Tapi sebelum pergi "Colmar"
lepak dulu dgn kengkawan
Poposh kat "Rabbit Farm"
ni mmg wajib pergi
suka sgt tenok rabbit2 tu
cuma nak kene tahan bau jelah...


Sampai2 ajer harusler berposing
tapi masa kami p tak berapa sejuk daa



Pose dgn keta kuda pulak
nasib baik takde kuda...kalu tak dgn kuda2 sekali
enterprem hehe


habis semua tempat aku redah
dgn "org besi" tu pun jadik
hehe


Pantang jer tengok mende kiut2 terus nak pose
aku suke sgt dgn "Mr Teddy"
yang besar lagi comel tu..buat tido sedap ni

Yang "org tinggi" tu aku yg panggil mcm tu
dok kejar2 aku
actually aku takut dgn mende
mcm "maskot" ni...suker tngk aje
tapi dek sbb usaha kaki panjang dia kejar aku
amik gak lah gambar dgn dia


Memang terasa seperti berada di Italy
kunun2 nya....bilalah gamaknyer nak merasa
betul2 hehe


Dah penat "kita
minum dulu" cadangnyer nak lunch
ala2 italian kat sini
skali tngk menu mak datok..
tak yah lah unless we stay overnite oklaa
layan "latte" pun jadilah


Ni masa nak balik kat dlm hotel plak
tapi cam tak guna jer hotel ni
dlm tu penuh dgn lukisan yg cantik2


Dah jenuh berjimba kat atas tu time to balik
next time nak "overnite" pulak
tngk bilik cam bess ajer
tmpt ni for rilex oklah tapi kalu dok lama2 cam bosan ajer

Itupun Japanese Village tak sempat nak pergi
takper next projek
tak merasa nak posing pakai kimono
hehe


Ni jelah souvenier yg aku beli
lagipun bukan ada apa yg nak dibeli pun
FM pun tak rupa cam FM
janji adakan

Psst: Lambatkan aku update blog hari ni....makin hari makin busy camno ni...Mr Y siap call pagi2 tanya naper tak update blog....aku dah tak larat nak jawab..huhu

26 comments:

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wei bestnya g bukit tinggi....

adikmanje@ellyazarmilia said...

WAAA...PERGI BERJIMBA-JIMBAAN YE....BESTNYA...LOM PERNAH SAMPAI LAGI AKU NI KESITU...

mama tisya said...

kt cni mmg kita rs ala2 kt overseas cz view die cantik..best kn dpt posing byk2..lama tk ke cni cz dgrnye dh turun rege..ingt nk bw tisya tgk rabbit sure die suka

fikaryna said...

bestnya jalan2..mr y pembaca setia..hehe..

atty's said...

cam ade kat overseas je viewnya ..

NeenaAnuar said...

memang best posing sana sini kat situ kann... japanese ville tu not bad lah... nak amik gambo pun menarik.. hehehe..

sasha* said...

wah bestnya.mcm kt oversea gitu :P.kak,ok tak kos nk gi sane?

Azmiezas said...

OO..awak pun pegi jugak ke Bkt Tinggi ya!!..hihihi..

Best kan??..Akak pun rasa nak overnite kat sana..mcm best jer..

ira_kecik said...

cantik ler tempat tu, belum ada kesempatan nak ke sana tu....

ira_kecik said...

cantik ar tempat tu.... belum ada kesempatan nak ke sana....

RaMa2UnGU said...

huiyyoo...macam coti2 mesia lak ek..heee..pujuk la mr y g itali..hohohoho

Lady of Leisure said...

hehe.. bukit tinggi ni my fav spot.. ramai orang kata bosan but i likee.. hehehe... japanese village tu aku suka makan kat restoran dia jer.. nak tido kat situ tak berani sunyi sangat.. tido kat colmar ok skit..

NaNaJoe said...

besh nye mr.Y slalu ajak jalan2....huhuhu~~alangkah syorganya kalo begitu~~

m@ said...

pheewit'....suka nya p bukit tinggi..
feel2 romantik kn kt stu;)

Ini Blog AnakPakWahab said...

inn dah penah gi cni bln 4 thn lps sempena dgn lawatan sambil blaja utk kelas bahasa perancis...

Faizah_Haris said...

bes nyerrr...jeless nie...hhuhuhu teringinnnn nak g situuu....ishkkk3...

~ ( LayDee_N ) ~ said...

ahahaha.. same kes la ni. my darl pun tiap hari tanyer update blog. dah update tp ntah ape2 mrapu pun die tanyer gak.. update yg xde name die pun die bising gak..
isshhh, ingat my boss byr gaji i utk update blog ker?

Delimasari said...

xpernah pegi bkt tinggi...
teringin juga..........

Dee said...

bukit tinggi tu kalo i pegi..balik hari je..hehehe..

Rinna said...

Wahh bestnya..tak penah sampai lagik ke situ..cantik gambar2 yang diambil.. :)

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

betul lah, macam kat overseas

Ms AiReEn MoHd said...

weh best best, aku stay sane pun terasa kebest nyer..ape word kebesan aku tu....tapi rabbit farm aku tak pg...berkurung dlm bilik jer..kekekekeke

Mimy Hamid said...

akan ku pergi jua bersama laki aku...wakakaka..tido terus sana

Ms AiReEn MoHd said...

mimy:statement ko jejaga tunggu ticker ko tu bergerak sampai tarikh nyer nok..kang baju tak siap ko da kawin dulu...kekeke choiiiiii...

ape aku nak ngarut lagi kat blog posh ni ekk..posh aku tunggu iklan ko ni..mane tah satu pun tak kuar..tido kot nyer....

NUNU EERA said...

bezkan jln2 kt c2..? i pun klu ade ksmptn nk g sna lagi..

ALoNa Cintamaniszlite said...

amboi...mr y peminat no 1 blog posh ler ni, hehe..