Klik Jangan Tak Klik

Friday, March 26, 2010

Pantang ada waktu

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
(Nuff mai dah tp iklan Body Shop tu tak leh klik2 camno tu)

Kata busy...busyla ni
tapi nak kenela pandai2 manage the time
(walaupun kdg2 terbabas gak)
tu sbb lunch hour jarang nak pi makan

So apalagi bagi menghilangkan stress
baik aku pi layan
kat sini

**

**

**


suker taw lepak kat sini
yang paling penting
salun ni bukan jenis disturbing
& irritating
nak paksa2 sign up
ker beli product ke
yelah aku dtg kan nak relax jer bukan nak membeli bagai


Sambil menunggu utk di facial
amikler gambo sikit2
aku kalu nak facial very fussy
tngk tempat
nasib baik tmpt ni menepati citarasa
ada candle & music

Inilah antara kriteria2 yg aku pilih
kalu tak kirim salam
1st - Beautician punya muka mesti kena
bersih meaning muka takde problem bukan sbb dia
pakai mekap tebal cam opera

2nd - Tempat mesti clean & smell nice like aromatherapy & organize

3rd - cara dia "massage" paling penting
lagi lama lagi bess..for me cleansing...scrub & mask tu basic thing jer
buat sendiri pun boleh...tapi yg sebenarnya
massage tu yg paling penting...sbb tu yg akan buat kita betul2 relax
& tido sampai ternganga
tu dek sbbkan kesedapan kene massage
nak massage pun kene ada cara
tak mo terlampau kuat
& terlampau lembut
& please no nafas berbau
(ni yg aku paling nak muntah)

sbb tu aku tak pernah stick to with 1 salun
mostly salun yg aku prefer
ialah "chinese salun"
compare tu malay
jgn salah faham yer

but this is based on akunyer experience & observation
(korang jgn hentam aku lak lepas ni)
sebabnya muka aku pernah rosak
teruk mcm udang kene bakar
& pimple besar2 tak tau dari mana dtgnyer
sampai takmo keluar rumah
dek sbbkan one of salun malay
takmo sebut nama la kang kene saman lak

terpaksa la aku p repair kat salun lain
sampai pulih...tu sbb aku dah fobia
compare to service & treatment also
jauh panggang dari api


Aku amik promo ni
untung sikit

Lagi satu masa dolu2 aku suker sign up for
a few treatment...hamik ko sekali bayar korang tau ler
berapakan...habis dah kene goda dgn diaorg
kata u mesti buat kalu mau cantik maa

Yelah masa muda2 dulukan ghairah
nak cantik cam artis korea
kunun2nya
sanggup jer buat apa
la ni pun muda lagi walaupun
cuma dah matured & cerdik sikit
takde ler nak sign up2 lagi dah
ko pujuk rayula mcmana pun
bo layan

Bersedia utk "di facial"
muka tgh tired giler ni


Aku tgh "disetim" pantang jer si Jess
(beautician) tu hilang aku pun cepat2 snap sikit2
kang kalu aku amik gambo bagai
dia ingat apalak

kat Malaysia nikan amik gambo cam "pantang" sikit
patutnya depa ni bangga kalu ada org nak amik
bolehlah promote biz depakan

Psst: I should try SPA lak lepas ni....mau kasik rehat mental & fizikal..tgh survey2 lagi nie mana yg paling bess & affordable



23 comments:

y@n@ M!B said...

waa facial mmg best especially time massage2 muka tu..br la terasa darah mengalir dgn lancar..huhu~

makdara terdiva said...

dah lame x pegi facial..
oh lala!

fikaryna said...

bila dilayan n dimanja..rase cam puteri..huhu..

muka xde masalah..cuma badan nak kasi treatment.jadi slim cam posh..huhu..

sasha* said...

sy biasa adik je buatkan facial.kalau nk gi salon tak berani kot :/

ira_kecik said...

ira selalu wat facial kat umah jer, guna khidmat sorang kakak yg memang dah lama kenal, soh dia dtg umah jer.... senang, tapi dia nyer barang memang cam kat salun ar.... harga pon berpatutan....

NeenaAnuar said...

bestnyer buat facial.... i dah lama giler tak buat... main hentam kromok jerk taleee bedak kat muke.. hehehe...

SPA kalau yg I penah pegi paling murah yg kat Serenity SPA lah.. other than that banyak yg mahal2... tapi kalau you jumpa ade yg lagi murah dari situ.. jgn lupe roger2 kat I yer... :D

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sekali sekala dapat memanjakan diri sendiri cam nie memang best kan..indah jerk rasa...

Lady of Leisure said...

rajinnya facial patot la kulit cantik... ada tag untuk ko kat my blog nanti buat ye... hiks..
:D

Ms AiReEn MoHd said...

nak nak ..jom spa....heheheheh

ardinihumaira said...

dni pon sama... suka pilih yang ada massage best2. tapi syukur sebab setakat dni buat kat malaynyer spa tader kena yang tak best. mungkin sebab kawasan dni memang kebanyakan malay je. :P apapun, tempat chinese memang best ^_^ diorang take care tahap max pada customer.

atty's said...

suka time dibelai2..lena dibuatnya ..

babyfreaks@ratusiput said...

aku pun skang ske facial2 ni...atleast sekali sbulan n aku pun lbh prefer ngan chinese sbb dorang kalau wat keje...betul2.sbb dh byk pengalaman ngan malay pun ye kan.so ble beza la camne...cume aku skang takde hphone camera kan.so susah skit nak snap2 gambo bagai.nk amik pakai real camera iskk...malu la plak sbb mmg sah2 org tau tu camera.ehehe..

+akufobia+ said...

wow.rehatkan badan.lalala.

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

gara2 baca entri ni pagi td, tgh hr i suruh anak sedara facial kan wajah i..hehee

Dee said...

the best facial saloon i pernah pegi..leonard drake..guna dermalogica product..mmg best giler..tp kalo massage..i pegi gak Bunga Raya Spa kt tempat u tu sis..level 8..cubalah..best gak..lg satu yg best..Tanamera Spa..i pegi yg kt kl sentral..

Azmiezas said...

Rajin sungguh awak buat mcm2 projek masa lunch ye...suka...

ina mail said...

Betul yang dee cakap best tau dermalogica.first time akak pergi kat sacc mall shah alam. walaupun RM100.00 tapi berbaloi-baloi.tunggu loaded baru pegi.

NaNaJoe said...

wah best nye...sanggup tu sis xmakan g wat treatment ye??hehehe~~

Mimy Hamid said...

huihh aku tgk ko facial rasa nak facial lak....muka aku dah byk white head ni nak kena kasi pecah lol

kak anie said...

Kat mana facial ni posh? Akak ni pun masalah mencari tmpt facial...tak tau nak pergi kat mana

Mia-Ina said...

best ni..blh hilangkan tekanan nie..mcm jd puteri lak ...org urutkan..

NUNU EERA said...

owh..tidak..xsbar nk keje cz nk abeskan wet d spa n facial..huhu..

ALoNa Cintamaniszlite said...

owh...sonotnya org belai2 muka kita, ye