Klik Jangan Tak Klik

Thursday, March 11, 2010

I like SUBWAY

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Di pagi Khamis yg mulia
ni takmo posing2lah
kang ada yg nyampahlak
tapi apa nak buat
dah mmg tabii cam gitu
pantang tngk camera
huhuhu
Meh citer pasal diet mendiet pulak
kalu tak DIET mau
"ketembunan"
berlaku


kalu makcik kayo mau ari2 makan kat SUBWAY ni
sedap & healthy tu
sesuai utk yg kaki DIET
sbb boleh pilih apa kita nak
kalu taknak mayo
leh ganti dgn mustard
(mustard ni bagus taw aku pun dah amalkan ganti mayo..nanti story entry pasal kebaikan mustard lak yer)
kalu nak vege bnyk2 pun mintak ajer
konpom kenyang sampai kemalam


tapi apakan daya tak berapa nak kaya
jadi sekali sekala bulehla
yelah dari makan
"fastfood" yg merapu tu baik makan
SUBWAY betol tak
betoi3 (cam Upin & Ipin) lak
sometimes kita kene bijak
pilih makanan
"You are what you eat"
cakap sonangla nak buat bukan senang
huhu
tapi kalu dah terlebih makan gak
pandai2 ler coverline
either exercise or ganti one of the meal
yg lite2 udah ler
especially dinner


Aku layan promo RM7.50 ni ajer
budget sikit
lagipun kalu layan yg besar bukan leh habis pun
& NO TAX tu yg penting
tapi for Berjaya staff takde lak diskaun
aiyoo sudah murah lagi mau diskaun ka
hehe


Tapi disbbkan budget tak mengizinkan
makan jerlah cam gini ari2
mcm ni takde nasi pun
mahal bagi aku ler
nak dekat RM4 lebih
kat BTS ni cam emas
serba serbi mahal


Here's my dinner smlm
healthykan
kira ala2 western
tuna sandwich
satu set utk aku
satu set utk Mr Y
hehe
Yang penting "FRUIT" wajib ada

Psst: Bila la company aku ni nak kasik "FREE GYM" kalu tah leh ler aku layan workout...kalu kat umah tu maless jer...huhu

27 comments:

Nadd said...

posh,
lapa la tgk mkanan sdap2 ni..
hehe..

sasha* said...

terliur tgk subway tu.tp tak suka mustard.masam sikit kn hehe

rasp said...

u nie pandai jaga pemakanan kan sis...
patut lah selim melim...
suka i tgk....

~ ( LayDee_N ) ~ said...

hye posh.. ppagi dah mliur nih. tp best la posh mkn jd isi, x mcm i ni. mkn kuat, kalau bleh pinggan mangkuk i bedal skali. tp langsung x naik berat bdn... skeping mcm ni gak.. huhuhu.. kurus lidi. kene tiup angin bgoyang ni, serius!!

zns said...

murah dan best kan? ni zns suka...tapi boleh kenyang ke cik posh?

babyfreaks@ratusiput said...

tu la...kalau diet ni...pastu duit lak byk....mmg no problem punye nk makan apa.tp kalau duit pun sipi2 je...tu yg kantoi diet tu kdg2 sbb taktau nk mkn apa kan...nk masak sndiri makanan diet ari2....mak aiii....malasnye...pastu kalau dah ari2 tu jek jemu tekak...

atty's said...

kuat semangat lah posh nie..syabas..leh jadik mentor kty nie..

Nikel Khor said...

subway meal is huge and in amount

from Nikel Khor

adikmanje@ellyazarmilia said...

nampak sedap gak tu..belum pernah masuk pun subway ni...

Rinna said...

Hmm..sedapnya..tgk makanan tuh.. lapo plak bila tengok.. :)

fikaryna said...

posh..ryna mmg lapo nih..balik makan dulu..hehe..( mentang2 mak ayah dok sama skang..balik sng lenang jer..hik2..)

Shafie said...

yum3..
sy tak pnh lg mkn kt subway ni.
cm menarik gak.
kna cuba ni :D

annfrendly said...

waaa...
terliur tengok makanan nie...
belum pernah cube subway....
nanti nk try la..
best sebab takde tax...

paling suke makan ala western..
terliur tgk kacang panggang itu...

y@n@ M!B said...

subway mmg besh aa, besar punyerr..xrugi mkn c2..sy pn xbrape nk kaya, so mmg skali sekala je leh gi c2..huhuhu

Dee said...

subway mmg sedap..

NeenaAnuar said...

Subway memang best and sgt bagus tuk diet! I suke makan Obrien's Sandwish gak! tapi memang betol kalau selalu2 makan.. memang leh jatoh bankrup! huhuhu..

ALoNa [CintamaniszLite] said...

semangat posh...semangat..

erm...leh citer tak kebaikan bb cream?? ari tu posh ada sentuh sket pasal bb cream ni.

NUNU EERA said...

xpnh mkn subway sbb xde subsidi.hehe..

Ms AiReEn MoHd said...

subway aku suke on tuesday ..terbaek...nak nak kalau kawan aku time tu part time shift die..bertambah ngada la aku nak itu ini...ops aku selalu mkn kat kelana jaya punye branch...heheh tu terdekat umah mommy....

neena obrien macam subway gak eh...aku tak penah try..tak silap yg branch sunway tu adik amy punye....die ade suh lepak ..aku takut aku jakun tak tau order jer...mcm subway memula dulu..aku adalah sakai ehh...

ops posh sorry terpanjang lak komen aku this time

Mimy Hamid said...

haiyoo sudah aku dah terkena sawan mengidam..pasni subway pulak aku jengah..habis diet aku

Azmiezas said...

Akak pulak kalau diet suka makan capati jer..coz tak de minyak n sedap pulak tu lagipun senang nak dapat n murah..kikiki..

farysa said...

rndu nk mkn sbway
=)
farysa slalu bli yg pnjg
tamak pnye psl
dh knyg bru mrh ati offer kt org
hihi

NaNaJoe said...

yup!!!subway is da first place for diet!!!!for me la...hehhehe~~~

Lady of Leisure said...

huhu... aku tak penah lagi makan subway ni, teringin gak nak try... ni yang buat rosak diet nih heheh

rossoneri said...

ramai ckp subway makanan diet yang sedap,huhuhu xpenah cuba, wpun dekat je ngan rumah..sbb tgk burger tu mcm besar sgt, terus rasa kenyang ..hahaha

pawaka19 said...

xpenah rasa..nanti nak cubala subway tu

abrahyn said...

company aku yg dah sediakan gym free pun aku malas nk join..huhuhu dasar pemalas!