Klik Jangan Tak Klik

Monday, February 8, 2010

Dijamin sampai ESOK

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Sebelum citer selanjutnyer
aku nak ucap "tahniah"
sbb aku kiraoke la kan leh tahan tak makan
nasi berbulan2
kunun2nyer

tapi kirim salam jelah yer
"takziah"
sbb weight aku naik
so kesimpulannya
aku mesti mau makan nasi
tapi dlm jumlah yg sikit


disbbkan dah terbiasa
tak makan nasi
bila tapau tadi pun amik lauk jer
sbb nak rushing gi
"post office"


Aku dah "Poslaju"
kan hadiah utk pemenang contest
"Teka hadiah Mr Y"


jenuh aku tunggu kat "post opis"
nak courier the gift
last2 sampai kat kaunter kene reject
sbb gift yang aku nak kasik tu mudah
pecah...kang depa campak2
nangis taw tuan yg kasik dgn si penerima skali
sbb aku pun suka sgt "hadiah" tu
& aku siap beli utk aku
satu bley

yelah aku ni bukannya pandai buat "transaction"
kat "post office"
bese aku pakai "courier" jer call GD Express
habis citer..tp la ni new mgmt
sgl2nyer depa check
tak mo ler

Nak tak nak jenuh aku kene cari gak "padded
envelope" (1st time aku tnk mende ni)
nasib baik jumpa
kat "borders" & ada saiz lak tu
turun balik kat post opis
amik number balik
last2 settle

CS tu kata
confirm sampai esokkan
beb kalu tak sampai
hang kene kasik tau aku taw
mau aku "sunat"
dak kaunter tu
hehe

REF: ED892830136MY
incase tak receive2

tapi okeylah experience
nanti in future aku tau camna nak buat
delivery
aku ada bnyk projek lagi lepas
ni tunggu!!!

Untuk RatuSiput
hope hang suka yer
hadiah yg tak seberapa ni
hopefully selamat sampai kat hang
masa "beli" tu aku terlupa
hang kat JB
mcm ler hang kat key ell
leh ler aku kasik by hand ajer
hehe


Ni ler hadiahnyer...harap
Ratusiput suka yer
tapi mmg sesuai ler utk yg empunya diri suka berdeko2
tp kalu tak suker sori yer...

Psst: Aku sudah bebas tak perlu nak ikut rules...aku akan diet dgn cara ku sendiri..rindu nak makan "brown rice" tak pun beras faiza "Herbal Ponni Taj Mahal"

12 comments:

NeenaAnuar said...

adoiyaii.. sian you have to wait for almost 29 person infront of you.. tapi sudahnyer tak leh nak post lak yek.. takper beb.. blajor dari pengalaman kann... ;)

Judiene said...

makan la selagi boleh makan
tp biarlah berpada-pada
hehehe

Lady of Leisure said...

yeayyy posh dah leh makan nasik... aku lak yg excited hehehe...
:)

babyfreaks@ratusiput said...

la...adventure nye ko nk mengepos hadiah aku tu posh...ehehe...cian kat ko.aku appreciate sgt2 susah payah ko nk pos mende tu k...aku tgguuuuuuuuuuuuuu hadiah ko tu smpai ek...dh dpt t aku display kat blog aku..ehehe...thanks beb!nanti turn aku lak kirim kat ko...tunggguuu...ehehe...

Azmiezas said...

Tahniah la pada Ratu Siput yer..!!

psst:..hadiah apa tu??...jeng..jeng..jeng..

Mia-Ina said...

posh ni kira mcm mia lak...mesti 1 hari nk rs gak nasi wp sikit...tp yg maintain kte tetap maintain...kan..kak posh?:-)

NaNaJoe said...

rajinnye g amek no sampai 2x..huhuhu..nway...congrates to ratu siput...

zella said...

makan jgn xmkn hehehe

Dee said...

i jarang kasi hadiah yg fragile kt org..takut pecah..

sedap ke beras ponni tu..my aunties suma xnak mkn..dorang kata x sedap..hehehe..

rasp said...

lepas nie u dah leh le post hadiah i plak kan hahahhahahaha...

y@n@ M!B said...

kt tpt keje sy skrg ni kalo pos laju mau seminggu br sampai..huhu~

Softtouch [Hanim] said...

bestnya pd pemenang..tahniah..apelah adiahnyer yer...naklah tau