Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, January 27, 2010

NO JJCM

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5

Bukannya apa kan ke aku cuti semalam
berdating sakan with MIL
without FIL & Mr Y
nanti aku citer kemudianla yer

dek sbbkan aku bercuti
aku pun apa tetiba
kerajinan terserlah
la...tapi idak leh
masak apa pun
masak yg ringan2 jer

Siap beli barang2
basah..
santek tul lesung batu ku itu
aku blender ni kureng sikit
still suke tradisional sikit
lagi sedapkan

aku ni kalu nak "masak"
mesti ada "feel"
kalu tak aku tak masak
bagus punyer bini
nasib baik
Mr Y jenis tak bnyk ragam
dia ikut ajer kalu aku masak dia lg
tersengih2 suka
kalu aku nak makan luar pun dia ikut
jelah...


balik lps anto MIL terus bersilat kat dapur
goreng bihun
simple jer...sbb aku tak suker
letak mcm2...
yang penting "ayam ball"
& vege wajib ada


beverage "milk"
sedap gak susu ni
tapi Mr Y
kata tak sedap rasa
serbuk kayu
mcm laa dia pernah makan kayu
mmg ler rasa dia semacam
sbb dia mix with cereal
last2 aku minum sorang
buat air lain utk dia


ni side dishes
guava tu aku tak potong kecik2
sbb Mr Y tak mo makan
solehahnyer binikan...
kalu mak aku nampak
ni kantoiiii
salad tu mix with
timun jepun
pastu perah wt lemon juice
sedap & mengenyangkan
tak letak "thousand island"
kan diet katanyer...

Psst: kalu aku masak sendiri..aku mesti letak vege banyak2.....walaupun kekadang masakan tu org tak letak vege aku tetap akan letak...I make sure everyday vege & fruit in my menu...





40 comments:

SuRayA^i. said...

sy x suke syur~
tp sy berusaha gk la at lis ade sket syur everyday dlm meal sy hehe~

Softtouch [Hanim] said...

baguslah sis suka mkn sayur..sy plak makan sayur tp xsuka sgt..

klaka lah mr y ckp mcm ada serbuk
kayu..he he he..xtau plak ada air susu campur cereal...

ikiqzana said...

betul tu posh.. klu aku pun mesti ada vege.. sedap dan bnyk khasiat gak...

caya la.. rajin masak tuk suami.

sueanne said...

kite lak sis..tak suke sgt vege msk dlm masakan..tp klu ulam-ulaman ok..mmg ngap cam kambing la..kehkehkeh..

NeenaAnuar said...

yes! makan vege lebih.. adealah sgt bagus tuk kesihatan...

Oh... tumbuk pakai batu lesung... memang membuatkan rasa makanan sgt2 sedapppp kannnn...

p/s: beb... thanks for your pray yeah.. *HUGS*

NeenaAnuar said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Azmiezas said...

1st time nampak Mrs Y masak..pandai rupanya..nampak sedap lagi..

NaNaJoe said...

wah sis...same la kita...kalo xde vege xde selera nak mkn..huhuhu~~

makdara terdiva said...

cayalah posh..[wat tabik spring]
ko mmg sepanjang tawun diet eh..terharu plus terjeles plak aku neh...huhuhu..

sukela kt salad yg ade timun jepon tu..yummy!

Mimy Hamid said...

susu tu baru nya jenis ke beb...nak try la..apsal aku baru tau ada jenis tu haaaaaa

adikmanje@ellyazarmilia said...

waaa...rajinnya kedapo...terkejut eden sebab rajin tumbuk2 bawang time nak masak...aku lanyak blend je sesiap banyak2 posh...huhuhu

babyfreaks@ratusiput said...

tu la kan posh...sib laki2 kite ni tak bp nak kisah bini nak masak ke tak...kalau tak haru jugak kan.yela sbb bini2 skang ni sme berkejaya.ehehe...tp walau pape pun sekali skala mesti mau kasi air tgn bini kat laki biop depa jgn lupa diri esok.ehehe..

Mia-Ina said...

sesekali bgs gak memasak ...tp mia pun klu msk kena pastikan ada vege+fruits

rasp said...

yummy tul tgk mee hoon u tu....
i pun kalo masak, sesuka hati je resepi nye hehehehehe

black_mel said...

susu tu ader oat kan?x sedap...huhuhu..

atty's said...

kita serupa posh ..kty pun suka vege..everyday ..mesti ade..kalo tade tak sah ..idup.
dpt vege + sambal belacan ..ikan goreng pun jadik ar..huhuhuh .lapo .

iNa said...

sis posh..
bagusnye suka sayur.....
susah tau nk cari org suke sayur ni...

Delimasari said...

klu udah tumbuk pakai lesung tu dlm kategori rajin le wehhh.
Kte blend segala bagai....
nak cepat tiap22 hari kena masak..

POSH76 said...

suraya~bagus sis kene makan sayur taw nak cantik tak hehe

POSH76 said...

Hanim~i mmg giler makan sayur sampai kene gelar mcm kambing...sabo jeler

ada gak ramai cam gini tak makan sayur...i tak leh wajib

Mr Y tu mmg bab2 camni mmg tak leh masyuk punyer..nak sedap ajer hehe

ada sis kalu tak lalu better don't kang muntah tekak i ni ON jer hehe

POSH76 said...

Ikiqzana~sebab tu hang cun....betoi2
takde maknanyer rajin...tp kalu ada mood terlebey rajin ler pulok hehe

POSH76 said...

Sueanne~yer ke...some people mmg tak leh kan....yg tu lagi ler triple2 bagus nyer hehe...awet muda u

POSH76 said...

neenaanuar~betoi2...tuler pasal tp skali skala masak bulehla...kalu yg ari2 masak blender ler jawabnyer...hehe

P/s: Anything for u sis...u r most welcome hehe

POSH76 said...

Azmiezas~ mana ada sis.....tak leh lawan sifoo...tu takat tekak Mr Y bulehla...hehe

POSH76 said...

nanajoe~ ko mmg sentiasa sama dgn sis hehe...bagus makan bnyk2 taw hehe

POSH76 said...

makdara terdiva~bukan sepanjang tawun jer seumur idup..sain kontrak tu ..malang sungguh nasib ku...alangkan bagusnyer kalu ada badan kerempeng

apalagi jom makan salad yer hehe

POSH76 said...

MimyHamid~idak ler baru tapi baru gak ler...marigold nyer brand...terai jgn tak terai....
habeh hang dok sibuk dgn EN AWAK jer...hehe

POSH76 said...

adikmanja~idak ler selalu pun...skali skala ikut mood...bertuahnyer minikan...hehe

POSH76 said...

ratusiput~tulah pasal laki hang pun sama ke...bertuahkan...setengah tu somi tak kasik can langsung...ari2 mau masak...kalu housewife oklah...lelaki perut mestu mau jaga...kang ada lak lain yg melayan hehe

POSH76 said...

MiaIna~kalu buleh selalu tp kekadang sibuk nak buat lagu manakan....samalah kita...hehe

POSH76 said...

rasp~samalah kita sis sbb tu tak leh letak resepi kene secret resepi ler jawabnyer...sbb main campak ajer hehe

ALoNa [CintamaniszLite] said...

pergh!!! salute tabik spring toing2 tgk pemakanan posh!!
Sihat sejahtera punya!!!

Uii..susah org melayu nak makan cenggini tau..
Asek ingat nasik..nasik..mcm akak ni!! huh!!

POSH76 said...

blackmel~ mmg tak brp nak sedap tp for healthy purpose tokak den sodap jo...hehe

POSH76 said...

atty~mmg kita segeng la sis....nasib baik rumput tak leh makan hehe..sis saja jer taw tambah ...kalu campur yg tu lagi lauk lain pun tak pandang hehe.

POSH76 said...

Ina~ sis apa jenis sayur pun telan jer..i like hehe

Dee said...

wah..rajinnya masak..meehoon goreng 1 posh..hehehe..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

sedapnya nampak bihun goreng tue...yummy..yummy...

NUNU EERA said...

sy mkn syur yg bkn bwarna ijau..hehe..sbb syur ijau pahit..

noradzlina.kamdani said...

wa..masih ada org yg suka mask guna batu lasung...kita malas...blender je dh le janji cepat sket masak

Lady of Leisure said...

i suka yg amat makan bihun tapi sungguh tak pandai nak goreng hehe..