Klik Jangan Tak Klik

Monday, January 11, 2010

Ipoh KopiTiam

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5

Not to latekan nak wish "congratulations"
to all the winner AJL24
especially to Aizat

Weekend besela mesti mau sarapan
kat luar
yelah time kejekan kami dah tak dpt
"sarapan bersama" lagi
la nikan aku key ell
Mr Y kat PJ
so weekend nila nak spend time together
gether

Kali ni aku breakfast
kat "Ipoh Kopitiam"
aka my fav kopitiam
kalu korang ingat kopitiam
ni pernah masuk dlm rancangan RTM
dek sbbkan tngk kat TV la
aku dok teruja nak pi

kopitiam ni located betul2 kat seksyen 14
PJ depan masjid tu yer
kang ada lak tanya kat mana ni
sekarang aku mau kasik taw


Tempat ni mmg kalu waktu keje penuh giler
sbb org suka breakfast kat sini
Sampai2 ajer dah snap2 bagai
tokeh & customer tu tngk ajer


Aku kalu gi JJCM mana2 pun mesti cek HALAL
dulu kalu takde mmg tak masuk punyer
kekadang aku cakap dgn Mr Y
"ala takper tu kan ada org pakai tudung"
confirm halalnyer..
He will said "NO NO"

tapi bagus lani sumer dah amik strict pasal
HALAL
janji ada kalu tipu
bukan kita yg tanggung dosa
peniaga tulakan


Here's the menu
aku kalu nengok menu kan main lama
tapi oder nyer tetap mende yg sama


Macam nilah aku suker tak yah aku nak calling2 waiter tu bnyk kali
semua ada
Mr Y tak habis dgn "telur separuh masak"


Beverage yg sgt sedap
yang penting "roti bakar"
idaman hati ku
2 set tak lari punyer
"sky juice" siap letak lemon
bagus betul


Fav aku "mee kicap" sedap2 sgt
tak terkata
tapi kalu dia guna yee mee lagi sedap
sbb aku mee ni pun kureng sikit
dihidangkan pulak dgn fishball soup
come in 1 set

Mee kari tu Mr Y oder
sedap gak

Murah jerkan...kalu pi kopitiam lain
oder bagai mesti mahal belum campur tax..
entah apa2 service pun nak tax


Tuannyer blog harus adakan
ngalahkan host JJCM
over gitu...
Jemput makan yer kawan2
rambut serabai sikit
sbb mai sini merempit ngan Mr Y
hehe

Aku mau kasik 4 bintang sbb mmg bess
yang penting kedai ini BERSIH
& suasana sgt cozy

Psst: Kopitiam ni aku mmg rekomen sgt sbb sedap & yang penting no TAX

13 comments:

ieda said...

x der tax ker beb ..
huhuu best ..
lama tul x masuk sini .. den sebuk di fb lah beb ..

dah edicted dah ngan fb .. huhuhuh

Lady of Leisure said...

amboi sedapnya me to siap kasik fishball soup lagi kan... i suka gak bekfes kat kopitiam sbb suka makan telur separuh masak tu.. pergh... roti stim pun suka... (semua suka)
:-D

iNa said...

nyum..nyum..
seronoknye jjcm...
sedap2...

NeenaAnuar said...

kene try mee kicap tu! and yes as u said.. kalau guna Yee Mee.. I think it will be much better.. coz dia tak soggy! ;)

Rinna said...

Hmm..tgk Posh makan jer..dah terrasa-rasa sedapnya.. :)

Kak anie said...

Posh...akak suka kopi dari kedai Kopitiam...ada ummph!!

Tapi tak pernah lagi pi Ipoh Kopitiam ni...

Mimy Hamid said...

melayan kopitiam la plak ko..macam2 hal makan besttt

Softtouch [Hanim] said...

kalu pg kopitiam mesti amik roti bakar kan...kat situ lah specialty dia...:)

Dee said...

penah makan kt sini..to me the food tu xlah sedap sgt..hehehe..tp bfast maybe ok kot..

sorrylah posh..lain org lain selera diakan..jgn marah ye..

I want to lose weight said...

Aku lak suka makan mee kicap kat R&R Tapah arah utara..

Nasi goreng ikan masin kat situ pun sangat marberles

tempoyak said...

mcm penah pegi jugak tempat nie...hihi

Mia-Ina said...

mia leh hafal dah favourite place kak posh..kopitiam....betul tak kak posh?-:)..yg ptg, sedap kan...

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku kalu hari minggu xda harapan la nak kuar bekpest wei..laki aku tue dia ngadap tido sampai dah matahari ada ataih kepala ok..nyampah aku taw...kang aku pegi makan sorang2 kang..heheheeh