Klik Jangan Tak Klik

Friday, January 22, 2010

Diet still ON

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5

JGN GUNA IE guna MOZILLA
dgr kene attack virus
mangkuk ayun tullah hackers ni


Dinner malam tadi
kat restoran Paya Jaras
lagi...
Lupa lak nama kedai tu
lagipun tak yah ler
bukannyer sedap pun
propa jer lebih

Aku makan mihun sup & fresh orange
tapi tak habis sbb oily eee
Mr Y oder "Char Kue Teow"
dia habaq sedap

Mihun ...aku dah naik tak lalu tngk mihun
lagi satu nak highlight ramai dok komen aku
makan mihun buat per kan berasaskan "beras"
korang jgn ler siksa aku ....

ala lagi pun tinggal baper hari jer lagi
menang kalah bukan persoalannyer
chewah sah2 mmg nak kalah
hehe
sbbnyer berat aku ding dong
so aku rasa can aku nak menang mmg tipis
tp satu taw tetiba weight aku drop kaw2
perasaan jab

contest tu kata jgn makan "NASI"
bukan "BERAS" so apa2 yg berasaskan beras
leh ler makan...cuma "JGN MAKAN NASI"
harap maklum yer..
takperlah lagi pun dah nak habiss

actually tak makan nasi bukan nyer leh turun bnyk sgt pun...
cam diet yo yo pun ada...but at least I give myself a try
lagipun tak makan nasi ni buat diri lagi lapar & boring...
at least kalu makan nasi seciput & kadang2
pastu makan ngan vege kita takkan rasa lapo
dgn cepat...

mmg aku jenis jarang makan nasi
tapi at least dlm seminggu or 2 weeks
nasi mesti ada dlm menu aku
so bile tak ada nasi
tekak aku cepat jer nak lapo..
ari2 roti pun muak gak

Anyway lepas dah lalui 3 month tanpa nasi
aku rasa no such thing diet2 camni
baik eat moderate & yang penting
exercise walaupun briskwalk sekalipun
ni yg aku paling suker pun
sbb aku kaki merayapkan

Ya mungkin ada org leh kurus tanpa nasi
but not suit me
maybe darah aku tak ngam
tapi aku akan tetap complete my journey
for 3 months session 99HTN

Psst: Tinggal baper hari je lagi kan...aku dah bosan aku dah bosan..... aku nak back to my routine diet yg lagi okey......happy weekend u allll

16 comments:

NaNaJoe said...

sis~~tak semestinya tak mkn nasi leh kurus..tgok thap penerimaan bdn gak la..huhu~~tp exercise memg pntg!! =p


*mcm la I slim shady nak komen cni..heheh~~trima jew la k sis... =p

Mimy Hamid said...

ntah bila diet aku ni nak on...tak tau leeeeeee

Mimy Hamid said...

aku nasi dah makan...tak mkan ke mkn still sama ..tak turun hapa pun..frust aku makan la...heheh congrats babe

SuRayA^i. said...

hoo ptt la x mkn nsik..sis msuk contest ke..
gudlak pape pun! tabah gle x mkn nsik 3 bulan.. =D

Softtouch [Hanim] said...

xpelah sis lg sikit je cabaran tanpa nasi...betul tu yg penting kene exercise..xmkn nasi xsemestinya boleh kurus..yg penting bila makan tu kene beringat kan...jgn mkn berlebih plak...

fikaryna said...

mmg mencabar la contest x leh makan nasik nih..tp da tggl bbrp lame nih..besabo je ler..eh..

makdara terdiva said...

uit..ingat dah habes cabaran 99HTN..
ko dah kurus..okla tuh..aku ni cuba x nak amek nasi dlm jgkamasa tertentu jerr..dpt kurus ckit jadila..kang bergambar x dela nmpak gedebak..kuikuikui

ALoNa [CintamaniszLite] said...

tu laa..
akak penah ler terbaca tentang diet nasik ni..
bkn takleh makan langsung..pasal nasik ni ada karbohidrat..ada dlm piramid pemakanan yg sihat..cuma jgn terlebih2.

Mcm Ziana Zain amalkan tu ler. Dia kata dia makan nasik sehari cuma sesenduk..lauk protein dan sayuran yg byk..
Tgk ler body dia..bergetah lagik kan??

Hmm..semoga kebosanan posh itu akan berakhir bln februari ni, kan?? hehe..
Dah alang2 menyeluk pekasam..biar sampai ke pangkal lengan..ngee..
Tak menang takpe..tp sekurang2nya Posh ada pengalaman berharga cenggini..

Delimasari said...

at least berjaya nak habiskan 3 bulan tu.... bagus22222

Rinna said...

Hmm..kuat semangat betul kamu yer..menyahut cabaran nie.. anyway..tahniah laa..sebab berjaya menahan nafsu memakan nasi tu.. :)

ikiqzana said...

wah.. chaiyokk la posh.. lagi beberapa hari je nk abis 99htn tu.

ni yg wat aku jelous ni..

Lady of Leisure said...

aku tgk ko ni dah slim, dah la diet sesikit posh hehe...
btw, bihun sup ni bagus ke makan kaau diet.. sedap pun sedap kan...

Ashikin said...

haihh napela tiap kali kalo bukak page ni, ada pic makanan. aduhhhh~

iNa said...

chaiyok..chaiyok sis posh.... :)
bukan senang kan nk tahan nafsu dr mn nasi.... :)

NeenaAnuar said...

memang betol tu sis.. tak semua org leh kurus ngan tak makan nasik.. sbb dia ikut kadar metabolism dlm badan gak.. but apa pun... you now nie pun dah sememangnyer cun beb! so dah tak yah nak terlalu diet keh! ;)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

btoi tue beb..xmakan nasi xsemestinya leh kurus..apapun cayok2 tuk contest ko tue...xpa dah nak habis dah kan...