Klik Jangan Tak Klik

Tuesday, January 5, 2010

ASB

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5

Yessa smlm sudah boleh update ASB
apalagi korang pi ler update buku
mesti masyuk ni
kalu tak silap aku dividen 7.30sen
compare last year 7 sen ajer

anyway aku mmg suker simpan ASB & tabung haji
saja...bank lain sumer aku tak caya
takat tumpang masuk gaji bley la
banyak nak kisah "seram" guna bank lain2 ni
kalu nak simpan sikit2 k lah

lagipun ASB & tabung haji "selamat"
takde pakai kad bagai
kad ni bahaya..
suami..isteri...family
leh cilok kalu keadaan terdesak
that's why kalu leh pin number tu jgn
ler letak kad dlm hp
letak dalam "otak"

atau pun pin number jgn ler dok letak
birthday la...anniversarryla
"manusia" ni kalu dah dlm keadaan terdesak
kapla otak "dia" yg selama ni ala2 lemb
gitu tetiba leh jadi cam Mission Imposible

lagi satu selalu2 lah check balance korang dlm bank
betul ker idak
before you made the withdrawal
nak2 yg simpan puluh2 ribu dlm bank
bukannyer dia sedar "duit" dia dh susut ke tak

lagi satu kekadang ATM kad tu siap dia leh tukar
meaning dia ada kad bank yg sama
tanpa dikesan oleh tuan punyer kad...
yg siempunya kad ni lurus bendul
ingat kad dia selamat
terer tak cara penipuan sebegini

so just a friendly reminder
korang jgn ingat aku cakap ni main2
benda ni dah pernah berlaku
mcm tulah caranyer kalu manusia ni nak menipu
macamana manusia tu kita sayang sekalipun
jgn ler beri kepercayaan 100%
tak kirala dia alim malim ker
bertudung litup ker
simpan sikit "trust"

nak2 zaman la ni kerana duit maruah diri
pun tergadai
malu sumer belakang kira

cerita ni tidak ada kaitan dgn sesapa
tapi kalu ada yg terasa harap diampun
ini hanyalah sebagai pengajaran supaya walaumcmana
kita susah pun jgn ler guna2 taktik2 mcm ni

klah back to my tajuk

Inilah tabung kesayangan aku
pelikkan org dok pakai tabung yg kiut miut
aku lebih suke simpan dlm tabung baby johnson ni

Jgn tak taw aku suker sgt kumpul syiling taw
tak kisah ler 0.50, 0.20, 0.10 & 0.05
tapi paling suker 0.50 sen
pantang jer nampak
kekadang cam mengong pun ada sanggup tukar tu
org pun pelik
yelah setengah org tak suker syilingkan
katanyer berattt

Nilah MBB yg terdekat kat opis aku
berat gak syiling ni nak memikul nyer
mau bermuscle lengan aku ni
hehe

For you all nyer info
kalu nak bank in syiling kene bg taw betul2
kat kaunter amik nombor tu
sbb ari tu aku dah kene bg tau2 bnyk kali nak bank in
syiling to ASB
dia kasik no ASB

punyer ler lama aku tunggu nombor nak naik
tetiba kene rejek lak tunggu lagi
coz patutnyer aku dapat nombor
khas untuk bank in syiling

Amik ko dgn bro tukang kira duit tu pun aku amik gambo
marah taw!!!
tp bila dia mintak maaf & cakap baik2 aku jadi cool
kalu tak nak jer aku komplen

lagipun ASB ada bonus + dividen tu yg syiok
so rajin2 lah menabung
tp misi soping tetap diteruskan
hehehe



Psst: Aku pun lum ada kesempatan nak update buku...tunggu nak masuk duit nanti buat sekali...lagipun dgr citer smlm bank full sbb semua heboh nak update buku....

19 comments:

Delimasari said...

bagus posh udah update yer..
ingatkan 15hb keatas baru leh update buku ASB..
mesti bnyak masuk dividen ni..
gud222222222 teruskan menabung

Ms AiReEn MoHd said...

babe aku pun same nak update buku ni...yahoo...macam nak henjoy sikit wang tuk sesoping meriah kan diri...wah poyo lak aku..aku lanjer ko old dogs...

posh jom lepak...tetibe aku ajak ko lepak kan...ape kes...jom la lelpak sesame..

Rinna said...

Wahh rajinnya posh menabung duit siling..bagus laa..kan..sikit2 bila dah banyak leh top up dlm ASB.. bijak2.. :)

kakngah said...

td aku sggh pos ofs kekunun nkupdate ASB. hamik... crowded giler.. xkose aku nk tunggu.. kang lambt nau lak msk ofs...

zarin said...

eh eh, i pun suka kumpul duit lima posen tu..tatau naper bila nampak je, mesti eager nk simpan..sayang nk guna :)

d.a.m.i.q.u.l.a said...

hoh dh kayea tu dpt dibiden.aku pun lom hapdet buku,mls nak beratur awal2 bulan ni ramai org

rasp said...

mesti dah byk menabung nie
gud gud....utk masa depan gak tu kan....
i nie mmg suka simpan syiling 50sen tu sis...
sampai my family members ckp..
tgk syiling 50sen mesti terus tingat kat i hehehehe

Ms AiReEn MoHd said...

weh aku pakai kain cotton yg aku cakap tu la mase anto mak aku tu...chumel tak posh...wakakak pasan aku akn...today kan aku pakai cotton pink lak..mak rase vasss +chumel ni..kekekekek..weh aku tanye ko tak jawap pun...huwaa kecit ati

adikmanje@ellyazarmilia said...

hehehe...rajinnya menabung...kalah anak aku...anak aku duit 50sen tu masuk tabung menan kat pasaraya je la jawabnya...

Mimy Hamid said...

posh tabung bedak tu la powerrrrrrrrrrr...bau wanggi duit pun wangi bau baby gitew...psst byk simpan ke ASB??

iNa said...

ASB..
x sabar nk g update buku..tgk dividen....hehe..

sueanne said...

tadi mintk adik updatekan tp tak jadi sbb ramai org..heheh..nanti2lah baru g..

oic..klu nk masukkan duit syling dlm bank ada kaunter khas die eh sis..baru tau..thanks 4 d info..nanti nak g masukkan jugak..hehehe

y@n@ M!B said...

waahh leh update dh..sy br nk pi wat acc asb nih..huhu..=)

babyfreaks@ratusiput said...

yela posh...aku pun azam thn baru ni nak menyimpan utk safety akan dtg.sbb b4 ni aku me...mang payah nak menyimpan.taktau la nape...menyimpan tu ble tp tak bertahan lama...kejap je aku dh amik balik.then bila dh emegency...takde lubang nk korek...ehehe...so thun ni..aku nk kuatkan semangat menyimpan.demi utk aku n anak2 dimasa2 akan dtg...psstt....ko ade tips tak camne nk tahan napsu bila menyimpan ni...ehehe..

Mia-Ina said...

cerita psl asb,mia pun nk pi serbu kaunter asb,menyimpan g....hehe

Lady of Leisure said...

wah tabik spring sama posh sbb rajin menabung..
kata org skit2 lama2 jadi bukit kan..

CINTAMANISZ Lite said...

uii..brp laa agaknya dlm simpanan ASB hang no?? mesti dpt dividen bonus dasat2 ni..leh belanja akak makan...haha

ikiqzana said...

aku smlm baru je update buku asb.. mmg best leh g shopping2..
tahun 2010 nk simpan lg.

meh kita teruskn menabung posh..

m@ said...

hai sista,...
ma juga pengumpul syiling..
baru je hrtue tukar duit..punyelah seksa nk tukar kat bank
dioerg suh dtg pepagi'..p2dh x leh tukar cash terus..kne masuk dlm buku bank.
lastly ma tukar kat kodai makan dpt selepuk;)

asb pun dh updates..tp thn ni kurang skit dr thnlepas lorr...
itz ok..:)