Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, December 23, 2009

Detox dengan Lemon

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5

Hi kengkawan sumer
takde apa sgt nak update
cuma lately aku kene ketatkan
my routine diet
sbb aku rasa cam bloated sgt
& kekadang cam gumuk sgt
mcm2 rasa kalu nak "mengambang"
ni huhu


Ini lunch aku
beli guava bnyk2
sbb tak nak makan
lunch
pagi2 aku amik roti ajer
aku la ni mmg giler makan jambu
tp nak yg keras & muda
ada yg tipu dah lembik pun mau jual
kat BTS ni susah mau cari buah kalu
adapun ciput jer
ni pun kirim kan member
akukan jarang kuar
la ni member pun takde
dah resign..so mmg eloklah
sgt waktunyer utk aku berdiet
and maybe next year nak kena strict dgn diet

Btw habis jer diet 99HTN ni aku rasa baik makan nasi
tp cuma keep portian dia suku cam aku buat dulu lagi effective
sbb tak makan nasi langsung pun tak guna tak menyumbang langsung
pada weight nak turun banyak
adala seciput
but bagus jer at least kt org dah rasa camner tak makan nasi for
3 month...so kalu tak makan nasi for 2 or 3 days should be ok
la ni sejak tak makan nasi pun perut sudah mengecil
bukan lemak yg turun tapi nafsu makan sudah mengurang
i mmg tak leh makan nasi
bnyk2 or even makanan lain

cuma yg penting takde cara mudah nak
kuruskan badan selain dari kombinasi
antara diet + exercise
aku ni pun dah meraban sejak
mai opis baru..exercise
pun kelaut sudah...

Hopefully for 2010 kene ada
plan baru....kene atur schedule
yelah umur kalu makin turun takper gak
ni makin meningkat
aiyooo metabolisema makin naik beb...
takutnyer....


Before makan mesti mau pektis makan buah taw


My dinner semalam..MEE SUAH
saper pernah makan good utk yg berdiet
senang nak masaknyer campak2 jer dah sedap
better makan ni dari Maggie Mee
betul tak


La ni aku dok minum pagi2 air lemon
mashem tapi sedap beb
mula2 aku perah
pastu dgn kulit2 sekali
aku letak
pastu bancuh dgn air suam
my collegue kat sini rekomen
dia nak kuruskan tang keboroian dia
so bini dia buatkan utk dia pg2 air lemon
mujarab katanyer
actually air lemon ni minum dgn teh kosong
lagi sedap & refreshingkan
ni petua saper tak nak perut muncit lepas makan
hehe



Psst: Sedih hari ni line tak clear nak update...dunia ni mmg tak adil...aku tak kacau org tapi prg mmg suka kacau aku ..anyway aku tetap sedaya upaya utk update gak without fail..untuk geng klik2 aku akan cuba gak klik2 korang nyer...tak dapat siang maybe malam

18 comments:

n0n0n said...

mcm best je perghtua ni...nk test gak ar...thanx

Softtouch [Hanim] said...

pernah dgr jugak lemon bagus utk diet2 nie..dia pecahkan lemak..nnti nk cube...

y@n@ M!B said...

wah bagos tips air lemon ni..leh soh my boy try..prot dia boroi..lom kawen da boroi kang da kawen klh org pregnant..hish..cannot2..huhuhu ;p

ikiqzana said...

seronok negok ko diet posh.. jeles aku. tapi pepepon.. teruskan ye.. gud luck.

Mimy Hamid said...

mee suah tu camner nak buat..?? bg le resepi

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah baguih ini pehtua tuk mengempiskan perut yang semakin menambah kelemakkan berlebihan nie..hehehe harus ku cuba nanti..

Lady of Leisure said...

macam mana lah org leh tahan 99htn ek.. aku yg 5 hari tak makan nasi ni pun dok teringat.. bukan sbb lapar but sbb nafsu makan... perut tak lapar pun...
i ikut prog diet usana...
detox ngan fibergy.. n diet dengan nutrimeal...

kakngah said...

lunch kita sama la hrni..

jambu 2 keping. hiks!

adikmanje@ellyazarmilia said...

Harus aku cuba petua ni..nak sedap lagi tambah asam boi...aci ke?..huhuhu..

CINTAMANISZ Lite said...

tq sebab kongsi petua utk mengurangkan keboncetan peghot..hehe..
sedap gak teh hijau + perahan lemon..hmm..TQ...

rasp said...

macih share petua air lemon tu...
leh gak try...
tapi tu laaaaa...
bab exercise tu yg mengeliat skit tu....

nona said...

cm sedap je lemon ek..
dan ye,saya pun penggemar jambu tegar!hehe..

sis_nita said...

tang lemon tu mmg betul beb..

mmg menjadi..

kita pon tgh amalkan tu :)

Faizah_Haris said...

ooo padan lerr prottt dennn kempisss jek...hehehe lagi satuu senang memerot...

noradzlina.kamdani said...

oo lps mkn jek air lemon..hokay..akn diusahakn...thanx
btw...BTS stand for bandar tasik selatan ke?

Delimasari said...

bagus2222 --- nak ikut juga diet posh ni......

i.z.m.a said...

dah 31 hari diet.. tapi setakat ni takdela pantang nasi bebetul.. Nasi tetap amik walaupun sikit, bukan la ari2.. but memang betul, lama2 perut macam dah terdidik makan sikit je kenyang..

yang pasal air lemon tu? betul ke efektif tuk perut muncit?? saya ni tengah bersusah payah nak kasi hilang spare tyre ni.. buleh campor gule ke tak???

Azmiezas said...

Akak pun nak ikut lah diet Posh ni..sedapp..semuanya akak suka..

Hai..asyik makan masham2 ni ada ape2 ke???..