Klik Jangan Tak Klik

Monday, December 21, 2009

Breakfast Di Mana

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5

Dah lama aku tak update JJCMkan...diet katanyer
hehe...so di pagi Monday yg mulia ni
sempena kita baru jer menyambut maal hijrah ni
haruslah menghijrahkan diri utk jadi yg lebih baik
insyallah semangat mesti berkobar2..
beselah nak masuk tahun baru hehe
everything kene plan dari awal
aku kan kekadang suke gak last minit
ooo ni tabiat mesti mau buang
huhu



jadi aku mau kasik update restoran
recomended utk peminat "DIM SUM"
or chinese muslim food leh ler datang kat sini
aku pun baru jer first time terai
dah naik bosan breakfast kat area umah aku
sekali skala mesti mau terai
new placekan
So kami pun ternampak restoran ni
"Mohd Chan Abdullah"
restoran ni located at Melawati



Macamlah aku nak makan sangat
padahal nak breakfast jer pun
bnyk tul menu dia
aku apa pun suke any type of vege
and paling aku suke "kunpo chicken"
& "butter prawn"
sedapnyer



Ni jer kami oder pun...
"DIM SUM" my fav sgt
anyway aku mmg suker chinese food
sbbnyer chinese food more healthy dari malay food

Ni bukan demo nak pakai "chopstik" yer
teringat masa kecik2 dek sbbkan giler tngk citer
cina Hong Kong berangan pakai lidi satay buat chopstik



Lepas ni mau terai makan lunch or dinner lak....tunngu HTN99 habis...baru leh enjoy...kalu tak org makan aku yg nganga


psst: Bestnyer this week 4days jer keje...hehe

19 comments:

zarin said...

ku breakfast di rumah aje...
eh eh, tk pernah try lg kat sini...slalu mkn kat tmn melati tu je...leh ler try...:)
sedap dim sum...

y@n@ M!B said...

waaahh..sy pn suka gi mkn chinese food..tp mmg payah nk jmpe yg muslim and halal..thanks ya sis sharing2 info..ada membe sy cari dim sum yg halal sbb ngidam...hohoho..reh rekomen kt dia nnt =)

Softtouch [Hanim] said...

sis samalah sy suka sgt mkn dim sum..igt masa bujang dulu tau pernah mkn dim sum kat quality hotel kl ngan mutiara hotel dulu sbb kwn sy mmg suka JJCM nie..bila dah kawin dah tak tau mana nk cr plus asben sy sxuka mkn mcm tu...boleh tak sis tujuk kan exact location mihd chan abdulah tu..nk pglah..melawati tau tp restoran tu xtaulah..TQ

Dee said...

mcm sedap je dim sum tu..hmm..bila nk try ni..

Lady of Leisure said...

im on diet skrg..
bukan kata nasi lain pun semua tak leh makan..5 hari kene makan buah ngan sayur je...
hope minggu ni tak ramai letak gambar makanan sedap kat blog..hehe

rasp said...

i dah pernah gi makan kat sini sis...
i pun suka chinese food..
mmg sesuai dgn tekak i :)

zella said...

mcm sedap jer....
boleh try lps ni...

farenova said...

Bangga jab jadi antara pengomen terdiva..sedapnye dimsum tu..
saya pun suke butter prawn,.

Ya Allah nape ni..lapo jer memanjang

Thanks..I'll definitely go there..

noradzlina.kamdani said...

wow..info yg bagus..len kali kene attch skali dgn peta g ke kedai tu kot ala2 jjcm si maria tunu sabri kn she always has the maps attached together...anyway ble dfikirkan utk g ke sana..nk g yg kedai amyserach kt wangsa maju pung xg lg...restoran si amy search tu serve chinese food gak kn...

Si budak Aboi said...

feh mkn pki choptisk ea..!

adikmanje@ellyazarmilia said...

Posh...aku pun suker sangat dim sum tau...tapi jauh beno la pulak restoran tu dengan Puchong...pepagi pulak tu...mau laki aku luku je aku klu ajak...

Abrahyn said...

last week seminggu aku dok belasah chinese food kat klcc, dah tak blh masuk lagi...aku nak benda yg pedas2 je skrg nih huhuhu

Azmiezas said...

Akak memang minat sgt chinese food..tapi kalau nak bekfes setakat kedai mamak jer lah..kalau dinner baru la akan ku cari kedai ini..Melawati yer..tak lama lagi akak nak terjah la..

i.z.m.a said...

cam nak try je nanti..

ikiqzana said...

bole cuber ni..

Ms AiReEn MoHd said...

weh sedap ker ko mkn kat situ babe...aku lum bace penuh lagik n3 ko ..aku tgk gambo jer baru ni..?

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

wah bestnya..cam sedap jerk...
uwaaa...aku sampai sekarang xpandai pakai chopstick

iNa said...

dim sum..
nyum..nyum....sedap.........

nti bebile p cna..leh try ..

atty's said...

kty tak pandai guna chopstick..