Klik Jangan Tak Klik

Monday, December 7, 2009

Astro buat hal

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5

Salam "Monday Blues" boring jer nak dtg keje ari ni...yelah dah seronok cuti 2 hari.....eee tak cukup baper hari lagi mau cuti...hehe beselah bila nak start keje on Monday feeling mmg cam gitu...

Today aku nak story pasal ASTRO yang hampeh...
bayar nak ontime tp service entah apa2..nasib baik ko ni takde competitor..kalu ada tak hingin aku nak subsbcribe.....


Dah takde ASTRO terpaksala guna Aerial ni
bukannya bess pun tengok channel RTM, TV3, TV9
gedik la tu sbb dah terbiasa leh tekan bnyk2 channel kat ASTRO
huhuhu


Ni ler dekoder yang "blackout" tu....

ASTRO nyer CS mmg loklaq betulla
bila aku call nak tanya pasal service centre
mati2 dia dok suruh technician depa mai umah
aku dah suspek ni mesti ada udang di sebalik meee
mesti mau charge kaw2
bukan apa kalu depa mai ajer RM50 kene bayo
lum check apa2 lagi
pastu kene tunggu 48 hours nak dtg lak tu

Disbbkan taknak ASTRO nyer technician mai dtg repair
kami pun pi ler hantar kat service centre
Last2 aku find out sendiri...pi ler service centre
yang located kat menara AXIS tu...


tunggu nyer lah lama dah ler aku nak masuk keje ni
baiknyer receptionist...tak tau pi mana
lama gak aku tunggu last2 ACI tu kasik taw
"here no more servicing ASTRO"
pastu bagi aku location map suruh aku pi kat
service centra lain... dgn alasan "shifted"
aku pun percaya jelah...


punyerlah jenuh mencari rupanyer
kat SafeGuard building
location map pun tak betul....
hepi lah bile jumpa kunun2 leh ler settle masalah


ruper2nyer hampeh lagi "enge2" ni kasik taw sini tak leh
bikinlaaa...kt tak buat lagi...
beselah temperature aku pun naikla
90% ....ada ker patut dia suruh aku p
outlet kat puchong...mau ko tak hangin...satu info pun tak tepat
mula lah kene "maki" free"
korangnyer mgmt tak update or train
korang ker supaya tak susahkan hidup customer

Last2 aku balik jer dahler call outlet yg kat puchong tu tak bukak on weekend
terus gi keje...rasa cam nak MC pun ada
last2 dpt info leh buat kat seksyen 14
itupun Mr Y nyer collegue yang kasik taw
sini saturday pun bukak taw



Lege finally dah repair..kene RM100
for korang nyer info kalu leh jgn caya cakap ASTRO
bila dia kata tak yah cabut plug astro mcm cambut plug TV
aku nyer dekoder black out ni sbbkan kene petir lah ni
la ni kalu aku kuar gi keje jer habis sumer plak aku cabut
pandai jer nak menipu
hati2 dgn astro ni banyak nak "hidden charges" nyer

Psst: Aku kekadang ada gak kagum dgn mereka yg "kaki tipu" ni kan...hebat sungguh ilmu mereka...apalah agaknyer ilmu yg mereka pakai...siap sumer org leh jatuh kesian ...adakah itu satu kurniaan atau mereka mmg pandai betul menipu shingga org boleh terpedaya dgn kata2nyer...sampaikan ada yg sanggup menipu menyatakan dirinyer sakit semata2 untuk mendapatkan wang....kalu betul duit itu digunakan utk mengubati penyakit takperlah tetapi kalu utk tujuan lain....camno tu...skali Allah betul2 bagi sakit baru taw....eeeee camni punyer manusia pun ada...mungkin korang ingat ini hanya khayalan semata2 tapi ini adalah kisah yang benar2 berlaku...so berhati2 lah dgn mereka yg kaki menipu....kalu dah jenis menipu ni sampai bila pun OTAK dia geliga utk terus menipu.....anyway mungkin di dunia kita leh buat selamba badak mcm takde apa2 yg berlaku...akhirat nanti jawablaaaaa...renung2kanlaaa & berhati2...

12 comments:

Flo Alfera said...

wahhh noted! after this kena hati2 dgn ASTRO

Delimasari said...

gila punya astro...
duit kte di sapunye habis2an...
kena berhati22 kte semua yer..

atty's said...

astro ni mmg ..kalo pasai bayar suh cepat..kalo kita ade problem..terhegeh2..nak solve itu problem..

Lady of Leisure said...

hihi.. aku lak jarang bebenor bukak tv walaupun dok umah.. yg suka tgk tv bila astro tak berfungsi mesti tensen kan.. kendian kene bayor lak tuh.. iskiskisk.. sabar jek la..

ikiqzana said...

sian kt ko posh.. rosak plak. klu aku pun angin gak.. bnyk tmpt nk g sana ini. last x dpt buat.

aku pantang klu org nak menipu je..

adikmanje said...

Posh...umah aku pun Astro lenyap semalam...kunun ingat KAD tu rosak ke apa...sekali tipon Astro tadi..ropa2nya laki aku lupa bayo bulan lepas...dah kena block...hahahah..hampes..lantak la dia yg nak layan bola...aku apa peduli...dpt tengok nenek kebaya mlm ni ok dah...guna je TB aku zaman bujang 14 henci tu...hahahaha

zarin said...

now astro dah ok ke?mahal jugak charged dia ye?

Dee said...

dulu dee pun kena gini..dee x gi repair..dee terminate account tu n subscribe baru..kalo subscribe pakej yg lebih rm70..free..xyah byr..nti bil dtg je byr..selamat duit dee dr repair yg lama..dan x keluar duit utk yg baru..lg best..dpt decoder baru..n also another dish..simpan elok2..kalo kena kilat..ada spare dish..hehehe..

y@n@ M!B said...

erm..astro mmg byk hidden charge..mentang2 dorg xde competitor dorg xrasa rugi kut kalo ada yg komplen2 cemni...naseb company dia dkt bkt jalil je..senang nk pi..huhu

rasp said...

astro nie mmg slalu banget buat hal...
tapi like u say lah sis...
sib baik takde competitor lain kan..
kalo dak mau dorang leh bungkus gak oooo :)

CINTAMANISZ Lite said...

aii...repair sampai RM100?? mcm masuk baru aje, hehe..

akak astro ni rajin tgk discovery aje. ria jenjarang..
tv3 tgk berita..hehe..camtu aje ler..pasal akak mmg bkn suka layan drama2, movies ni...
rasanya...kalo tv takleh bukak takpe..dari kalo internet problem..tu lagi rasa nak marah!!! haha..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

memang taw astro nie..suka menipu...dah la suka ulang2 siar gambar yang sama jerk..tensi betoi aku..klu xsebab kan siaran tv xclear bila xda astro..xingin aku subscribe astro nie taw..