Klik Jangan Tak Klik

Friday, December 4, 2009

Alkisahnyer Mr Poposh

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang
kalu iklan tu asik tido jer
korang clear "cookies"
pastu refresh or tekan F5

Salam pagi Jumaat yer kengkawan sumer
pagi2 ni pun hujan lebat
hopefully sok pun hujan lebat
leh bangun lambat tp jgn terlajak solat Subuh sudahhh

Hari ni nak story pasal Mr Poposh
asik citer pasal aku jer mesti ada yg muak


korang tengok punyer la pemalas yang amat
minum pun mau duduk or aku yang salah
anggap mmg ler elok minum duduk
sopan gitu

yaaa...mari kita saksikan alkisahnyer Mr Poposh
nak gi VET ni
badan jer besau penakut ya amat


Mula2 masuk keta marah sudah...
memekak jer dok meow2
nak jer aku babap



Kami buat tak tau jer bila dia meraung2 gitu
Mr Y sibuk dok pujuk2 dia kunun2 nak tenangkan dia
last2 aku kata biaq pi jer jgn layan nanti lagi ngengada
pasang radio kuat2 dia diam sambil buat muka
paling sedey kat dunia nilaaa


Tak koser aku nak pujuk amik gambo
lagi besss


Nilah VET tempat bese Mr Poposh
buat medical check up
aku suker kat sini sbb weekend pun dia OPEN
senang sikit nak pi
& also quite affordable
& also the doc is sooo nice especially
wt Mr Poposh



Sepatutnyer carrier tu leh angkat pakai pemegang
tu tp dek sbbkan "keberatan" tahap gaban
terpaksalah Mr Y angkat camtu..kalu tak mau boboss




Sambil tunggu turn
skodeng apa2 keperluan Mr Poposh yang nak dibeli
tapi aku jarang beli kat Vet mahal
kad clinic tu penting yer for cat's owner
utk tau bile jadual vaksin & deworm dia
if not doc tak leh nak buat apa



Sebelum doc mula kan treatment
meh kita posing2 dulu
actually aku pun dah tak larat nak dukung dia




before treatment dok pandai pujuk2 dia...
yang si Mr poposh gedik ni bila dgn doc takde lak
dia bising...pandai behave




tapi bila dok nak enjek & kasi ubat meroyan gak lah
cara dok tu bagi senang jer




Amik ko bill ngalahkan bill klinik aku
mulut dia gatal gak nak mengomel
tp Mr Y cakap takperlah nanti murah lagi rezeki kita
yang penting dia healthy
yolah ko doakanlah mummy & daddy ni yer
AMIN

itu pun doc suruh buat scalling la
aku kata kat doc next month ler pulak
aku ni pun tak buat2 scalling nak bg Mr poposh buat dulu mana bley



Selesai kene enjik body dia dah lembik
cam lalok pun ada balik terus titon

Psst: HEPI WEEKEND tu korang yer nanti kalu ada masa aku p blog korang...

23 comments:

nn said...

ngee. lama2 nanti jadi pemalas cam garfield :P

wan2911 said...

gemuknyee Mr Poposh...bape kilo berat die ni? mesti best wat bantal peluk nih..hehe

makdara terdiva said...

apasal gomok sgt poposh tu beb..ko suh die wat eksesais la..pg gym pun ok gak..haha

ai said...

Gomok sungguh la mr poposh! geram plak aku tengok...

noradzlina.kamdani said...

mak oi mahalnye bil rawatan utk si manja mr Poposh tu...syok nye si manja Mr Poposh

noor afzan said...

gomoknya kucing itu...
huhu~
comel..

Mimy Hamid said...

bila aku leh peluk poposh ko ...debab..

uMMisYa said...

gemuk sungguh kucing ko yer posh..mcm garfield lak aku tengok
ko penyayang dgn kucing bagus ..murah rezeki..
sya lak tak gemar sangat kucing, Hb aku suka kucing
tapi kami tak leh bela kucing, sbb anak ada yg athma kan
dulu masa ku mengandung anak no.2 aku, kami ada bela kucing..dia beranak songsang, laki aku tolong dia beranak,,jadi bidan..alhamdulillah berkat laki aku baik dengan kucing aku beranak anak ni paling senang antara anak2 aku..ada berkat tolong haiwan ni/

Lady of Leisure said...

hihihi.. arri n molly pun ada kad clinic tuh ..
senang kan boleh tau bila next visit to the vet..

Izan said...

teringat kat garfield lak tgk poposh ni.

aritu aku pi rumah kawan husband aku,kucing dia gemuk giller. dua kali ganda poposh ko. berat 15 kilo. giller meroyan aku tgk kucing tu...

zarin said...

poposh tomei dan gomuks!!sodap jd bantal peluk :)

Jantan Terhangat said...

ni yang buat semangat aku berkobar2 nak pelihara kucing nie hehe..

mak aih sihat nya...bagi makan buaya ke hehe..

niesz said...

hihi..gebu nyer die..
mesti berat nk angkat kan..
but comel la..

IxoR@ said...

ngeeee...mcm anak rimau!

tp maintain manja gitew...klu cik pora, tak larat nk dukung2 bagai... mau hantar dia gi gym!

.miss d'ieyna. said...

gemuknya mr poposh.
lg gemuk dr boboy sy.
hehehe.
comel gilak !
mcm garfield dah tu.

iNa said...

mr poposh jumpe doctor yaaa...
hehe......
makin tembam..

n.u.r.u.l said...

aku sedih poposh d pelaku kan sbgtu...semoga poposh btambah gemok spya susah sikit MRY nk angkat poposh... haha...jahat tak aku !!

Ashikin said...

huh sukanya i tgk poposh ni! gumokkkkkkkkk. usap2 picit2 badan dia sodappppp ni!!!!!!!!!! hensem la poposh ni!

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

penyayangnya.. kucing sakit dibawa klinik..huhu

sueanne said...

camner mr poposh tak gemuk..minum pn siap duduk2x lagi..muahahahah..

ikiqzana said...

geram nyer gan poposh ni.. patut la sihat.. selalu g check up.

aku pun lama dah x g scalling.. last masa kawin.. huhuhu.

CINTAMANISZ Lite said...

sygnya dia kat poposh..

semoga poposh tak lupa doa rezeki utk tuan kesayangannya itu...

poposh gemok sgt comel...tp tuan dia...jgn ler gemok..tak chumil..ngeh2..

Mr ProPiTo said...

huuu. comel cam gafil..hehe

:)