Klik Jangan Tak Klik

Friday, November 20, 2009

Brokband betulla - 20th day 99HTN

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Ya ampun yer aku mmg nak gi jelajah blog korang
tp ada masalah dgn brokband
almaklumlah dulu kan pakai rete company
laju giler

La ni terrpaksa pakai "brokband"
pastu aku lak mana ler tau pasal geek2 ni
aku tau mau tenet ajer
aku amik pun yg 1 geek tapi ada ati nak jadi blogger TEGAR
huhu...mana tau new mgmt ni nak blog TENET terus
huhu

kata data unlimited tapi rupa2nyer ada limit kalu
usage terlebih
masa apply hari tu tak explain pun

kali ni nak citer pasal experience aku dgn brokband
maybe entry kali ni agak tak sesuai untuk yg terer IT....tapi kalu ada pengalaman yg ingin
dikongsi maybe leh share dgn aku

Ni ler brokbandnyer nampak tak lampu signal
stagnan jer kan...takde kaler hijau blink2
langsung...slow yg amat KURA2 lagi laju
Maxis nyer service pun not good...
sampai dua tiga CS aku cakap
baru dapat jawapan betul
kata leh reset
yg last aku cakap baru dapat good explanation
depa kata tak leh reset
sbb every 1st month only they will reset back

cakap mcm enge2...hampeh tul
they advice supaya aku upgrade
dari 3 to 6 geek
for 6 geek kene bayar RM138
lum tau lagi kene tanya
Mr Y...is it berbaloi or not

tu yg dah lambat cam ni baru ler aku nak update entry
sian tul.....

cam bese mesti ada entry bergambo
layan jerlah...

bosan sbb JEM..la ni kan selalu hujan
dari aku tido baik aku klik2 korang
jangan buang MASA..



Concentrate la kununnyer ...tp line ting tong
kejap ok kejap ko

Here's my dinner mlm tadi
bihun sup tak habis pun sbb tekak aku cam tak lalu jer
tapi bihun sup ni mmg sedap



Mr Y oder nasi dgn ayam masak merah...hampeh tul sedaya upaya gak GODA suruh aku
makan sesuap...walaupun cam tingin tp kutahan tekak ni
sabo2 ada 78 hari lagi..

tingin nak makan sotong goreng tepung
nampak meriah tp tepung jer banyak
rasa oklaa


tengok saper dtg ni...kiut sgt....
sumer tuceng aku jumpa dalam dunia ni
aku mesti panggey BABY


Alala siannyer dia comeikan
nak jer aku bawak balik
kawan dgn Mr Poposh
ekor dia kembang
naper la tuan dia leh lepaskan
dia mintak2 makan cam "kucing jalanan"
sian nasib baik aku dah ada Mr Poposh
kalu tak aku angkut bawak balik
hahaha

Bfast today aku makan roti jagung seketol
lunch pun makan roti
tak kuar sbb takde geng
dok opis jelah

lapo ler pulak petang2 ni
Ingat nak ajak Mr Y kuar makan


Anyway aku WISH korang HEPI Weekend yer


Psst: Sori korang aku tgh usaha gak nak jengah blog korang...harap bersabar yer

11 comments:

ikiqzana said...

la sian gan ko.. brokband maxis mmg teruk.. walaupun aku pakai yg 6 geek tapi kekadang mcm hampehhh...

caya la masih x makan nasi lagi.. mesti skrg ko slim posh.. sume baju bole pki.. ni yg jeles ni.

CINTAMANISZ Lite said...

haha...ingatkan gambo nasik tu tadi hang punya..upenya mr Y punya ye..
ish..ingatkan hang dah langgar pantang...

iNa said...

huhu...sabar sis...sabar........
broadband nie mmg giler..

m@ said...

HAI sis..,
lately ni mmg line 3g internet maxis problem..yg power bnyk pun same.
kawasan umh ma ni dh 4 hari 3g line internet problem..:( hp yg under maxis pun mcm tu..kejap line on off..
mmg susah nk surfing2 line mcm siput'
komen ni pun ntah lepas ke idak.

ma fon maxis dieorg settingkan line, buat sementara ni pakai gprs dlu.sok lusa line 3g dh ok,back to normal.;)baru tau line tenet pun ade 3g bagai.:-p
sbbnya musim hujan satellite kiok ke ape ntah dia bgtau.
sabar ya :)
happy weekend to u too

Izan said...

comeynyer itu kucin... =)
awat tak bawak balik. ada la kawan poposh ko nnt =)

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

aku baru nak apply berukband nie..tapikan memang la..sercice berukband nie..kalu hat mahe tue bapak laju..sabo jerk la...nak request kat laki aku kat kena bebel lak..kat umah dah pasang streamxy sajork...(nanti aku nyanyi kat dia..potong..potong..potong)wakakakak..
wei hebat btoi dugaan makan ko kan.
xpa2 sabar...sabar..hehehehe skit hari jerk lagi..gud luck,

sueanne said...

musim tengkujuh line tak ok kut sis..

sama gak cam astro..kalo ujan, je problem..huhu

Mia-Ina said...

mia x pakai broadband kak posh.

tp pakai streamyx 1Gb + wireless di rumah.execellent je...maybe sbb byaran dia 1 bulan rm150...tp, ok la berbaloi share dgn roomate..klu x, aduhai

wah, akak mesti mkn slim kan now

ariff said...

cakap pasal brokband, ni ade perbandingan sket antara internet russia ngan malaysia

Pakcik Mamau said...

cian..pakcik pki 3 line..wimax,celcom n yg br ni ialah maxis prepaid berukband..so pakcik puas ati la maxis berukband prepaid ni..klu yg postpaid tu mmg kong..hehehe..so bek pki prepaid..tu pakcik la..hahahaha jgn murke..nyibuk kat sni je..hehehe..sori posh76..

NeenaAnuar said...

memang pun.. memang selalu jerr I meroyan about beruk band nie!! *tension*

caiyok lar... dlm jamm pun sempat lagi beronline.. huhhuhhuu..