Klik Jangan Tak Klik

Wednesday, November 11, 2009

1st time

Nak duit mcm "nuffnang" silala klik2 CATCHEYE
Korang thanks sbb still sudi klik2 my nuffnang

Salam sumer geng blogger ...seksanyer idup aku kat sini sbb depa blog sumer tenet...makin tenat aku smlm...depa "ON" depa nyer system jer...hampeh tul....
takper lah citer pasal tenet aku citer kemudian yer.....
sbb nasib baik kali ini "brokband" aku berfungsi...

bosan betul aku semalam..
mana tahan tak tenet...
takkan aku nak ngadap system
ni ajer....bosan tahan
GABAN smlm
last2 aku p merayap satu BTS ni...huhu

Ni aku nak story gak walaupun citer ni sudah lapuk...
tapi citer ni ada moral of the story
pada sesapa yg sgt manja hari2 drive
or di anto dek laki ker
tapi la ni kena naik monorel
meh ler aku ajor camno
nak naik monorel

Nilah last stesen aku
IMBI
naik dari "Maharajalela"
tapi kalu aku "jantan"
atau tak pakai
hi heel baik aku jalan jer huhu
dokat bebenor sebenarnyer
tapi mau hilang berkilo2 gak
tak yah diet tak makan nasi
start keje sini aku mmg banyak
"bergerak" harap2 leh ler kuruih hehe


On the way nak "belajar naik monorel"
jumpa keta pelik ni
cuba korang tngk betul
dia dok tampal
patung MCD penuh satu keta
aku ingatkan "enge2" drivernyer
rupernyer "cha ya alif nun"
mcm2 daaa

Sempat lagi bergedik amik gambo masa nak naik
escalator p stesen
baguslah idak ler penat sgt


Dah mcm "jakun" ler pulok dok amik gambo
kat stesen "maharajalela"
tiket dari maharajalela ke Imbi
RM1.20 ajer

Ni ler tiket nyer...best gak naik monorel
ni compare naik LRT or PUTRA
komuter is the worst...huhuhu

Psst: Sekian sudah....naik monorel pun mau citer...yelah dah ini experience aku 1st time beb...aku rindu giler nak menjelajah blog korang....jgn risau ari ni line clear walaupun still bz yg penting mesti ada "tenet" hidup ler aku....sian akukan....dengki tau depa ni block sumer tenet...dulu aku keje tak penah pun blog tenet....huhu

19 comments:

atty's said...

kty dulu memula belajau ..mesti tak tau nak tunggu belah mana..ekekekek..

ikiqzana said...

ok gak skali skala naik monorel atau LRT. lari dari jem kan.. hehehe.

teringt dulu2 masa nk g keja, monorel xde lg.. tggu bas punyer la susah nk dpt. kuikuikui..

PuRpLeLiCiOUs LoVe said...

huhuhuh tue la..dah lama aku xdapat kunjungan ko...ceaaa....
aku klu naik menatang tue 'monorail' klu nak g area2 segi tiga mas tue jerk...park keta kat mana2 naik mende alah tue..laki ku xsanggup nak harung jammed..lrt pun kadang2 klu kena g area2 masjid jamek tue...putra langsung la..dulu2 jerk penah naik..skrang xpenah naik dah..huhuhuh

Softtouch [Hanim] said...

mmg lah sis sbb 1st time mmglah kene blaja n usha2 mcm mana nk pg satu2 tmpat tu samalah ngan sy...

mmg komuter yg paling worst tp tetap naiklah jgk sbb nk bg danish naik train jer...

rasp said...

oooooo dah berjangkit ke opis u lak ek sis pasal blok2 nie...
cam hampes kan....
biorle kita bertenet asal keje settle..tul tak :D

Rinna said...

Aku penah ler naik sekali monorel ni dari Stesen Pekeliling.. saja jer.. nak round KL.. pas tuh patah ler balik..heheh..jln2 bawak anak aku..

Dee said...

dee ari2 naik..kalo posh nk senang..beli je tiket yg stored value..kalo beli RM20 dpt free RM4..kalo beli RM50 dpt free RM10..n senang..xyah beratur2 beli tiket dah..ni kalo posh travel hari2lah..kalo sekali sekala x pyh..

mtk2 adalah terserempak ngan poshkan..dee dari Sentral ke Raja Chulan..hari2..n mtk2 xdelah technical problem..sbb kalo ada..fuh..sesak napas..

y@n@ M!B said...

kalo gune broadband kt opis dorg bising x??hehe..
klik2 mister potato ya sis..weee~ ^_^

Mr PenyuBiru said...

takpe.citer je.kekadang ade org yg tak pernah naik monorel perlukan rujukan sebegini. sape tau kan.

Lady of Leisure said...

lama sudah tak naik pengangkutan awam...tapi aku suke naik dari stesen hujung2 sbb leh dapat tpt duduk..
kalau naik stesen tengah2 bukan kata tempat duduk kadang tu nak masuk dalam perut lrt pun susah kan.. esp kat klcc.. ramai benar org..

ieda said...

heheh beb .. walau mcm mana punng mu tetap nampak cun ala2 gediks tuh ... ehhehe alah ambik gamboor punng bukan mintak tulun meker punng kan .. heheh

ader aku KESAH .. ecehhh aku lak yg over .. aku dah naik sumer .. monorel , lrt , komuter .. yg x pernah naik KTM shja ... huhuhuhuhu

re : wehh jgn kuwogh melidi wehh .. den jelousss .. wakkakak x cunn arrrr

Ella said...

wa dah start pindah ofc baru ye posh.
selamat berlrt.
aku tak penah lg naik monorail tu.

LRT star & putra je penah..

Ena said...

Best gak kann tukar angin..ehhee.. amik angin komuter laks.. ena pun dolu2 selalu gak naik LRT tp tu la menyepit jekk lbh2 lg belah pagi.. lau lambat skit jekk..huhuhu.. tp bile dah tkr tempat nie.. g ngan hubby lak.. x manje pun.. tp kebetulan.. ehehee...

Mia-Ina said...

terjah..jgn x terjah..wah boleh kurus..exercis naik ke monorel lak tu posh

CINTAMANISZ Lite said...

aa?? hang dulu 'mcm jantan' ke? mcm tak caya jerk...ayu jelita...nampak kekok lak jadi jantan, hehe..

eii...mcm tak caya..tp kena ler percaya psl hang sendiri yg ksitau gitu, kan?? ngee..

sarafyda said...

kak...cha ya nun alif ker...cha ya alif nun

HaSue said...

Blogger Mr PenyuBiru said...

takpe.citer je.kekadang ade org yg tak pernah naik monorel perlukan rujukan sebegini. sape tau kan. <-------- saye angkat tangan!!hehee... :P



klik* disneyland..sori sis,x nmpk cbox..huu

atreyu strange said...

Ouhh, aku pernah nampak jip tu parking kat Midveli! Sgt teruja sampai me and bf tinggalkan nota kat wiper jip tu utk menyatakan rase teruja kami! Haha!

~AmyLiana8886~ said...

suke naik monorail sb laju banding dgn lrt n comuter...tp stengah2 tempat je ada kan..huhu..patut lah siap ambik gmbar first time naik..hehehe